Fars dags kort

Hej!

Far är rar och får ett kort på Fars dag! Jag ville göra något enkelt men kul och föll för ännu en variant på skjortkort…

Skjorta med slips, en liten ficka med små stygn ditritade med White Gel Pen,  med käck näsduk och en hälsning till fina far

Använde papper från det här härliga paper pad:et ”Sweet baby boy”/Echo Park -går absolut att ha till både små å stora killar!

Jag skar ut lämplig storlek på kortbasen, sen klippte jag 1″ in från varje sida i överkant enligt bild..

..Och vek endast in varsin flärp tills topparna möttes där jag limmade ihop dem med glossy accent

Kramar
//Cattie

 

Skjortkort till far

Hejsan!!

Då är det dags för ännu ett litet farsdags inspirerande inlägg och jag har gjort ett kort som ska likna en skjorta och kavaj.

Som sagt manliga kort tycker jag kan vara lite svåra att få till ibland eftersom man inte kan dekorera det med blommor och massa bling.

Med denna variant av ett manligt kort att ge bort på farsdag tyckte jag både blev fint och va lite roligt att göra.

Jag har gjort ett kavajkort här inne i bloggen innan men då var det med en annan kortvikning.

Den lilla tagen som sitter i fickan som det står DAD på går att dra upp och på den står det for a very special person.

Så visst är det dags att göra ett litet kort till pappa och visa honom att du uppskattar honom på farsdag.

Materialet jag har använt till detta kort hittar ni här nedanför.

Cardstock:

Vitt, Whirlpool

Mönstrat papper:

BoBunny – Early Bird – Time Flies

Övrigt:

Metallhörn

Bokstäver

Pearl Strips

Hoppas att ni knåpar ihop ett fint kort till en speciell man i era liv och hoppas att inlägget gav lite inspiration!

Kram DT Sophie

 

 

Glöm inte kära FAR

Då var det dax för ännu en temavecka här i bloggen och denna vecka är det FAR vi ska fira.

Vi kommer överösa er med tips och inspiration till vad man kan hitta på för att fira denna magiska dag.

Här ser ni mina bidrag denna vecka. Det blev en ”slipslåda” och ett slipskort.

Slipslådan har jag gjort på frihand och sedan byggt ihop med bitar av chip-board som jag klätt mörkblått cardstock. Lådan blev ganska mycket större än jag tänkt från början så den rymmer mycket 😉

In och utsidan målades med guldfärgad akrylfärg innan den kläddes och monterades ihop med locket.

Locket dekorerade jag med rosor och blandade blommor, en bit sidenband, rhinestones och stickles glue. Stämpeln jag använt kommer från egen gömma.

Jag fick en bit cardstock över efter asken som jag valde att använda till ett kort. Jag kombinerade det mörkblåa pappret med pärlemopapper och en bit från arket: Provence.

Runt kanterna har jag sytt med min lilla symaskin igen, precis som på korten jag bloggade med i förra veckan.  På detta kort valde jag att hoppa över dekorationer utan bara ha en stämpel från egen gömma.

Det var allt från mig, kika gärna in resten av veckan för att se vad mina goa kollegor hittat på.

Kram DT-Maria

Jeanskort till Farsan.

Godmorgon!
Jag kunde bara inte hålla mig, jag fick ju också lov att sätta tänderna i dom här härliga papperen från Maja Design. Det är ju inte så vanligt med ”kill-tema” så det här är välkommet. Ett hett tips är ju att köpa på sig lite av dessa så du har dom hemma när det börjar vankas Fars Dag i November!

Det var nämligen det jag hade i tankarna när jag gjorde detta. Jag tror att det finns massor av pappor där ute som garanterat skulle uppskatta ett kort!

Kortbasen är Maja Designs egna Cardstock, och även flera av lagren ovanpå är av dessa. Sedan ett randigt mönsterpapper och arket med bilder.
Mellan vissa av lagren har jag använt 3D-tape för att få lite dimension på kortet.

Mellan lite lager här och där har jag stoppat in vita trådar  (ett annat tips är ostduk) för att få känslan av slitet jeanstyg.

Jag har även ruggat alla kanter med Kantskrapa.

Jag hoppade alla dekorationer som blommor och bling, men ville ändå ha någonting, och samtidigt föll ögonen på natursnöret – helt perfekt!

Och det kan väl inte nog förtydligas – det går bra att ge killarna och papporna ett kort fast det inte är fars dag också! 😉

Kram Lisa

 

Kort till världens bästa pappa

Grattis på fars dag alla  pappor där ute!

Hoppas vår vecka har inspirerat er till att skapa  något fint till er pappa/farfar/morfar mm.

timholtz-45a-inkywings-2016

Här  blev det  ett  kort med bil-tema  eftersom maken gillar gamla sådana. Bilen är en stämpel från Tim Holtz.
Just detta arket finns inte i shoppen nu, men det finns ett annat med liknande bilar som heter Vintage Auto och är ett måste om du
har bilälskande släktingar eller vänner som behöver ett kort!

Bilen är embossad med Svart EmbossingpulverKraftpapper.
Det mönstrade papperet är ett höstpapper från Pion, och jag har ramat in med Bazzills svarta pärlemorskimrande cardstock.

timholtz-45b-inkywings-2016

Som dekorationer har jag använt Bo Bunnys Svarta Jewels , den är klippt i lite mindre bitar för att få plats under blommorna.
Några av blommorna är sprayade med Color Bloom-spray i färgen  Vintage Coal från Prima.
Jag har även petat under lite Cheesecloth för struktur och några kvistar som är utstansade i Bazzills svarta pärlemorskimrande cardstock
med en die som heter Floral Spray från Couture Creations.

”Skylten” är egentligen en pil från Glisten Collection, men jag klippte av själva spetsen och gjorde den rak istället.
Alla bokstäver är från egna gömmor, men du hittar massor att välja på i kategorin Alfabetsstickers.

Då hoppas jag att ni får en härlig dag och att ni kramar om er ”pappa” lite extra idag.

/Lisa

dt-lisa

Till min älskade pappa

Då välkomnar vi november månad och i vår familj en månad med flera tillfällen att fira!

Vi börjar väl med helgens festligheter, FARS DAG.

Jag har valt att göra en egen variant av ett sk: ljuskort. Fast istället för ljus så har jag fyllt det med pappas favoritgodis.

_DSC0340

Till detta kort använde jag mig faktiskt av ett julpapper, Logs från Bo Bunny. Jag matchade det med kraftfärgat cardstock. Just denna kombination känns inte alls juligt, eller vad tycker ni?

_DSC0339Jag har färgat alla kanter med mina 2 favoriter:  distressdynan walnut stain och sedan glittrat med sticklesglue- platinum. För att få godiset att stanna kvar i ”asken” knöt jag en bit hampasnöre runt den. Den charmiga stämpeln kommer från egen gömma.

_DSC0343För att få plats för en hälsning valde jag att göra en liten ficka där jag lätt fick ner en tag. Tagen gjorde jag enkelt med en spillbit och dekorerat med 2 stycken hjärtan utstansade i det mönstrade pappret.

_DSC0342Då jag fick lite bitar papper över fick det bli ännu ett kort i clean&simple-stil.

_DSC0344_DSC0346Sådär! Det var allt jag hade att visa er idag. Hoppas ni skämmer bort era pappor, sambos eller far/mor föräldrar på söndag. Jag tänker iaf inte missa att fira de bästa jag har.

Kramar DT-Maria

DT_maria

Fars Dag kort

Hej!

Denna vecka har vi ju som ni säkert sett manligt tema, och eftersom det är Fars Dag i antågande och jag behöver ett Fars Dag-kort så är det ett sådant kort det blev 🙂 .

När jag tänker manligt kort spårar jag gärna iväg till de murrigare färgerna, och det passar ju årstiden också 🙂 .

Fars Dag

Basen till kortet är ett mörkbrunt cardstock och därpå ett lite ljusare brunt cardstock. På det pappret ruggade jag upp kanterna med en edge scraper och distressade kanterna med Distress Ink Vintage Photo. Sedan rev jag upp på mitten och virade runt skaftet på en pensel. Bakom cardstocken syns ett papper med skruvar, spikar och muttrar. Pappret heter Blue Print och kommer från Paper House.

fars dag aaa

 

Sedan klippte jag en bit juteband och ruggade upp kanten upptill något. Två rundlar stansades ut i ett mönstrat papper från Echo Park som heter Large Damask. Texterna som jag klistrat på rundlarna kommer från KaiserCrafts papper Santa (från en rad längst ner på pappret). De två rundlarna har fått två guldfärgade klädnypor också.

fars dag aaa

 

Fars Dag texten är stickers bokstäver från Simple Stories- Cozy Christmas och bakom texten sitter en liten rundel med ”number 1” från KaiserCraft- Individual. Och så två små fyllda tyghjärtan .

Fars Dag a

 

Inuti kortet satte jag en stor tag från Teresa Collins som syns även när kortet är stängt. Och lite hampasnöre till hålet på tagen 🙂 .

Och med det tackar jag för mig för denna torsdagen. Hoppas ni får en härlig helg!

Kram

Fialisan

DT-Fialisan

World´s best DAD

Då var det dax för ännu en Tema-vecka här i bloggen denna vecka skänker vi till våra fantastiska pappor   :Heart:

best dad

Jag har valt att bjuda er på 2 stycken alster dagen till ära.

Det första är något som jag vet att både min pappa och make älskar, nämligen whisky. Här är ett enkelt sätt att piffa till ett rör med ”livets dryck” .

DSC_0064 (3)Jag skar ut den stora ramen av spellbindern: Floral Ovals med hjälp av min Big Shot. För att märket och loggan skulle synas ordentligt skar jag även ur mitten av ramen ( och delade den också på mitten). Jag limmade fast den på whiskyröret och dekorerade sedan sparsamt med: 2 stycken lönnblad, 1 stor primrose och några Little Birdie blommor. Flugan och vimpeln jag använt kommer från Ruby Rock It och är väldigt användbara. Ni kommer få se några fler av dom på nästa alster.

DSC_0067 (3)Alster nr 2 är ett kort.

DSC_0060 (3)Jag har gjort ett criss cross card som jag satt fast en krage på för att få slipsen passa in lite bättre. Jag tycker dekorationerna talar för sig själva så mycket mer pynt behövdes inte 😉

DSC_0063 (3)

Det var allt jag hade att visa er idag!

Nästa vecka tänker jag bjuda er på en ny kortvikning jag testat och tillhörande mall.

Ta hand om er! KRAM DT-Maria

DT_maria