Glöm inte kära FAR

Då var det dax för ännu en temavecka här i bloggen och denna vecka är det FAR vi ska fira.

Vi kommer överösa er med tips och inspiration till vad man kan hitta på för att fira denna magiska dag.

Här ser ni mina bidrag denna vecka. Det blev en ”slipslåda” och ett slipskort.

Slipslådan har jag gjort på frihand och sedan byggt ihop med bitar av chip-board som jag klätt mörkblått cardstock. Lådan blev ganska mycket större än jag tänkt från början så den rymmer mycket 😉

In och utsidan målades med guldfärgad akrylfärg innan den kläddes och monterades ihop med locket.

Locket dekorerade jag med rosor och blandade blommor, en bit sidenband, rhinestones och stickles glue. Stämpeln jag använt kommer från egen gömma.

Jag fick en bit cardstock över efter asken som jag valde att använda till ett kort. Jag kombinerade det mörkblåa pappret med pärlemopapper och en bit från arket: Provence.

Runt kanterna har jag sytt med min lilla symaskin igen, precis som på korten jag bloggade med i förra veckan.  På detta kort valde jag att hoppa över dekorationer utan bara ha en stämpel från egen gömma.

Det var allt från mig, kika gärna in resten av veckan för att se vad mina goa kollegor hittat på.

Kram DT-Maria

Jeanskort till Farsan.

Godmorgon!
Jag kunde bara inte hålla mig, jag fick ju också lov att sätta tänderna i dom här härliga papperen från Maja Design. Det är ju inte så vanligt med ”kill-tema” så det här är välkommet. Ett hett tips är ju att köpa på sig lite av dessa så du har dom hemma när det börjar vankas Fars Dag i November!

Det var nämligen det jag hade i tankarna när jag gjorde detta. Jag tror att det finns massor av pappor där ute som garanterat skulle uppskatta ett kort!

Kortbasen är Maja Designs egna Cardstock, och även flera av lagren ovanpå är av dessa. Sedan ett randigt mönsterpapper och arket med bilder.
Mellan vissa av lagren har jag använt 3D-tape för att få lite dimension på kortet.

Mellan lite lager här och där har jag stoppat in vita trådar  (ett annat tips är ostduk) för att få känslan av slitet jeanstyg.

Jag har även ruggat alla kanter med Kantskrapa.

Jag hoppade alla dekorationer som blommor och bling, men ville ändå ha någonting, och samtidigt föll ögonen på natursnöret – helt perfekt!

Och det kan väl inte nog förtydligas – det går bra att ge killarna och papporna ett kort fast det inte är fars dag också! 😉

Kram Lisa

 

Kort till världens bästa pappa

Grattis på fars dag alla  pappor där ute!

Hoppas vår vecka har inspirerat er till att skapa  något fint till er pappa/farfar/morfar mm.

timholtz-45a-inkywings-2016

Här  blev det  ett  kort med bil-tema  eftersom maken gillar gamla sådana. Bilen är en stämpel från Tim Holtz.
Just detta arket finns inte i shoppen nu, men det finns ett annat med liknande bilar som heter Vintage Auto och är ett måste om du
har bilälskande släktingar eller vänner som behöver ett kort!

Bilen är embossad med Svart EmbossingpulverKraftpapper.
Det mönstrade papperet är ett höstpapper från Pion, och jag har ramat in med Bazzills svarta pärlemorskimrande cardstock.

timholtz-45b-inkywings-2016

Som dekorationer har jag använt Bo Bunnys Svarta Jewels , den är klippt i lite mindre bitar för att få plats under blommorna.
Några av blommorna är sprayade med Color Bloom-spray i färgen  Vintage Coal från Prima.
Jag har även petat under lite Cheesecloth för struktur och några kvistar som är utstansade i Bazzills svarta pärlemorskimrande cardstock
med en die som heter Floral Spray från Couture Creations.

”Skylten” är egentligen en pil från Glisten Collection, men jag klippte av själva spetsen och gjorde den rak istället.
Alla bokstäver är från egna gömmor, men du hittar massor att välja på i kategorin Alfabetsstickers.

Då hoppas jag att ni får en härlig dag och att ni kramar om er ”pappa” lite extra idag.

/Lisa

dt-lisa

Till min älskade pappa

Då välkomnar vi november månad och i vår familj en månad med flera tillfällen att fira!

Vi börjar väl med helgens festligheter, FARS DAG.

Jag har valt att göra en egen variant av ett sk: ljuskort. Fast istället för ljus så har jag fyllt det med pappas favoritgodis.

_DSC0340

Till detta kort använde jag mig faktiskt av ett julpapper, Logs från Bo Bunny. Jag matchade det med kraftfärgat cardstock. Just denna kombination känns inte alls juligt, eller vad tycker ni?

_DSC0339Jag har färgat alla kanter med mina 2 favoriter:  distressdynan walnut stain och sedan glittrat med sticklesglue- platinum. För att få godiset att stanna kvar i ”asken” knöt jag en bit hampasnöre runt den. Den charmiga stämpeln kommer från egen gömma.

_DSC0343För att få plats för en hälsning valde jag att göra en liten ficka där jag lätt fick ner en tag. Tagen gjorde jag enkelt med en spillbit och dekorerat med 2 stycken hjärtan utstansade i det mönstrade pappret.

_DSC0342Då jag fick lite bitar papper över fick det bli ännu ett kort i clean&simple-stil.

_DSC0344_DSC0346Sådär! Det var allt jag hade att visa er idag. Hoppas ni skämmer bort era pappor, sambos eller far/mor föräldrar på söndag. Jag tänker iaf inte missa att fira de bästa jag har.

Kramar DT-Maria

DT_maria

Fars Dag kort

Hej!

Denna vecka har vi ju som ni säkert sett manligt tema, och eftersom det är Fars Dag i antågande och jag behöver ett Fars Dag-kort så är det ett sådant kort det blev 🙂 .

När jag tänker manligt kort spårar jag gärna iväg till de murrigare färgerna, och det passar ju årstiden också 🙂 .

Fars Dag

Basen till kortet är ett mörkbrunt cardstock och därpå ett lite ljusare brunt cardstock. På det pappret ruggade jag upp kanterna med en edge scraper och distressade kanterna med Distress Ink Vintage Photo. Sedan rev jag upp på mitten och virade runt skaftet på en pensel. Bakom cardstocken syns ett papper med skruvar, spikar och muttrar. Pappret heter Blue Print och kommer från Paper House.

fars dag aaa

 

Sedan klippte jag en bit juteband och ruggade upp kanten upptill något. Två rundlar stansades ut i ett mönstrat papper från Echo Park som heter Large Damask. Texterna som jag klistrat på rundlarna kommer från KaiserCrafts papper Santa (från en rad längst ner på pappret). De två rundlarna har fått två guldfärgade klädnypor också.

fars dag aaa

 

Fars Dag texten är stickers bokstäver från Simple Stories- Cozy Christmas och bakom texten sitter en liten rundel med ”number 1” från KaiserCraft- Individual. Och så två små fyllda tyghjärtan .

Fars Dag a

 

Inuti kortet satte jag en stor tag från Teresa Collins som syns även när kortet är stängt. Och lite hampasnöre till hålet på tagen 🙂 .

Och med det tackar jag för mig för denna torsdagen. Hoppas ni får en härlig helg!

Kram

Fialisan

DT-Fialisan

World´s best DAD

Då var det dax för ännu en Tema-vecka här i bloggen denna vecka skänker vi till våra fantastiska pappor   :Heart:

best dad

Jag har valt att bjuda er på 2 stycken alster dagen till ära.

Det första är något som jag vet att både min pappa och make älskar, nämligen whisky. Här är ett enkelt sätt att piffa till ett rör med ”livets dryck” .

DSC_0064 (3)Jag skar ut den stora ramen av spellbindern: Floral Ovals med hjälp av min Big Shot. För att märket och loggan skulle synas ordentligt skar jag även ur mitten av ramen ( och delade den också på mitten). Jag limmade fast den på whiskyröret och dekorerade sedan sparsamt med: 2 stycken lönnblad, 1 stor primrose och några Little Birdie blommor. Flugan och vimpeln jag använt kommer från Ruby Rock It och är väldigt användbara. Ni kommer få se några fler av dom på nästa alster.

DSC_0067 (3)Alster nr 2 är ett kort.

DSC_0060 (3)Jag har gjort ett criss cross card som jag satt fast en krage på för att få slipsen passa in lite bättre. Jag tycker dekorationerna talar för sig själva så mycket mer pynt behövdes inte 😉

DSC_0063 (3)

Det var allt jag hade att visa er idag!

Nästa vecka tänker jag bjuda er på en ny kortvikning jag testat och tillhörande mall.

Ta hand om er! KRAM DT-Maria

DT_maria

Två kort till Far, på Fars Dag

Hej alla bloggläsare, det var länge sen minsann!

Mej hittar ni ju i butiken vissa fredagar och lördagar, och jag bloggade litegrann för ett par år sedan =)

Idag hoppar jag in för Malin, som har lite annat att ta tag i 😉

Två Fars-Dag kort har producerats eftersom det ju faktiskt börjar närma sig… så smått… 10 November om ni hade missat det 😉

Båda korten är gjorda med papper från Maja Designs Vintage Autumn Basics och har en bas av Reprint Cardstock i färgen Avalanche. Det första kortet är ganska enkelt, på den vita basen har jag fäst en bit av Vintage Autumn Basics no.XXIII, den randiga sidan och överst sitter den nedre vänstra hörnan av Vintage Autumn Basics no.XIX. Tagen kommer från klipparket ”heritage” ur samma serie och sitter på en bit av baksidan på no.XIV.

Tagen har jag böjt åt lite olika håll för att den ska bli lite vågig, sedan har jag fäst den med lin, jag använder mig av tacky glue, där vågorna är som lägst. Bokstäverna har jag stämplat med ett Stämpelset på kloss. Jag använder mig av ”Modernt” men det går lika bra med vilken som helst av de andra också, såklart. Luftballongen uppe i hörnan har jag klippt ut från framsidan av no.XIV och sedan fäst med 1 mm tjocka Distanskuddar.

På bilden ovan ser ni insidan av kortet. Här har jag precis som på framsidan använt Vintage Autumn Basics no.XXIII, den randiga sidan och den nedre högra hörnan av Vintage Autumn Basics no.XIX.

Det andra kortet är gjort med samma bas – Avalanche – och har även fäst en bit Vintage Autumn Basics no.XXIII som andra lager, precis som på kortet ovan. Det översta mönsterpappret är däremot framsidan av Vintage Autumn Basics no.XIV, samma papper som luftballongen på kortet ovan kom från.

Även denna tag, samt bilden kommer från klipparket ”heritage” ur samma serie och båda sitter på vars en bit av baksidan på no.XIV. Bilden är fastsatt med 1 mm tjocka Distanskuddar samt två klädnypor. En charm, i form av en klocka, har även fått plats samt en brun ros och en blå blomma.

På bilden ovan ser ni insidan av detta kort. Här har jag precis som på framsidan använt Vintage Autumn Basics no.XXIII, den randiga sidan samt Vintage Autumn Basics no.XIV. Den stora biten i mitten är utskuren från den övre delen av Vintage Autumn Basics no.XIX och klistrad på en bit av baksidan på Vintage Autumn Basics no.XIV. Här har jag även böjt till hörnorna litegrann.

Ett litet tips för att avsluta det hela:

Den vita Gelly Roll pennan är din bästa vän om du är lite klumpig när du stämplar (som jag), på bilden ovan blev L:et jättekladdigt, men när bläcket torkat går det bra att måla över de delar du inte vill ha med, det blir jättesnyggt!

Man kan även använda den som ett slags ”tip ex” om man skrivit fel på ett vitt cardstock. Tänk på att Alltid låta bläcket torka först!

Hoppas ni alla har en underbar höstsöndag, Caroline.

Chokladask under förvandling Till Fars Dag!

Min pappa kom på besök med en vacker chokladask som jag pimpade.
Hade några passande kort som jag framkallat i sepia (brun vintage ton).


Så här såg den ut före förvandlingen.

Och en halvtimme senare såg asken ut så här:Rosetten på toppen följde med asken från början, så
materialet jag använde var egentligen bara några
dekorationsrosor,
blad och rhinestones. Kanterna på bannern har jag chalkat.

Ha det gott!
Kram Kristina!

P.S. Tack för alla goa kommenterar här på bloggen och från
er kunder i fysiska butiken! Det är skoj att vi har så många följare!