Tri-fold Card med enkel beskrivning

Hej!

Då har visst ännu en vecka passerat och jag är tillbaka med lite inspiration. Denna gång tänker jag visa er ett sk. Tri-fold Card.

_DSC0544 (2)

Till detta kort har jag använt underbara papper från serien: Provincial från Kaisercraft ihop med 2 olika gröna cardstock.

Hur har jag då gått till väga?….. jo här kommer en beskrivning.

_DSC0544 (3)Skär till ett cardstock i måtten 30×15 cm. Börja med att biga det med framsidan uppåt på 3 cm och 27 cm (detta blir flärparna) dessa ska vikas utåt då man viker ihop kortet. Vänd sedan på pappret och biga på 9 och 21 cm.

_DSC0554 (2)Er kortbas har nu fått denna form.

Till de små 3 cm ”flärparna” valde jag att använda Martha Stewarts Doily Lace för att göra en fin bård. Använd vad ni tycker passar, det skulle även funka med tex denna spellbinder dies. 

Efter att bården var klar skar jag till passande bitar av ljusgrönt cardstock och det mönstrade pappret: Hydrangea som jag sedan tejpade fast på min kortbas. Glöm inte att sätta dit en tunn remsa papper bredvid bården så framhävs den mer 😉

_DSC0560 (2)Här ser ni en bild på hur kortet ser ut hopvikt.

_DSC0553 (2)

Jag hittade en perfekt text till insidan av kortet på arket: Willow men eftersom jag även ville ha plats för att skriva några rader fick det bli en hemmalösning.

_DSC0557 (2)Texten göms under en egentillverkad flärp som man viker upp. Detta är ju perfekt om man vill skriva något som man kanske inte vill att alla ska se.

_DSC0561 (2)För att hålla ihop kortet skar jag till en 5 cm bred remsa som jag punchade på båda sidorna och sedan dekorerade med en remsa av det mönstrade pappret. Sedan vek jag remsan runt det hopvikta kortet och satte ihop i önskad storlek med hjälp av lite tejp. Jag dolde tejpen med en cirkel som jag pyntade med rosor, blad och en passade text.

Voilá …. så var det klart!

När jag ändå höll på så blev det ett kort till maken på alla hjärtans dag.

_DSC0565 (2)Här använde jag papperna: Love is in the air och Roses of Love från Pion Design.

_DSC0568 (2)

Nu har jag inte mer att bjuda på idag. Jag hoppas jag kunnat locka er att testa på denna kortvikning.

Kramar DT-Maria

DT_maria

Kommentarer

3 svar till ”Tri-fold Card med enkel beskrivning”

 1. Profilbild för Marianne
  Marianne

  Så himla snyggt! Äntligen lite idéer till vad man kan göra med alla snygga mönsterpapper som man bara ”måste” köpa på sig =)

  Detta måste jag testa med julkorten ögona böj!

  1. Profilbild för Kristina Melin
   Kristina Melin

   Härligt att se att gamla inlägg också kan ge inspiration :Delighted: Tack för din kommentar!

  2. Profilbild för Maria
   Maria

   Vad roligt att du fastnade för just detta kort. En favorit hos mig 🙂
   Håller med dig fullständigt om att man har väldigt många papper som man egentligen bara köpt för att dom är snygga men man har egentligen ingen aning till vad..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *