To my heart…

Snart är alla hjärtans dag här så varför inte börja fundera på redan nu vad ni vill skapa till era käraste. Kristinas har allt ni kan tänkas behöva för att skapa något litet extra, kika in under kärlek.

Idag vill jag visa upp en ask jag pysslat ihop, jag har visat upp modellen tidigare med mitt inlägg ”diamanter en prinsessas bästa vän” december 3, 2012. Då fick jag önskemål om en beskrivning så här kommer den. Måtten på asken är ca 6×6 cm.

Ni börjar med att skära till ett cs i önskad färg, måtten 14×14 cm. Biga sedan 4 cm in på varje sida. Klipp sedan ut en ”flärp” som ska hjälpa till att sätta ihop sidorna på asken.

Vik upp alla sidorna för att få fram formen på asken. Limma sedan ihop två av  ”flärparna” med ena sidan. Det borde se ut såhär.

När båda sidorna är limmade borde ni ha en ask som ser ut ungefär såhär. Själva locket gör man enkelt genom att skära till en bit cs i måtten 10×5.9 cm och biga vid 4 cm. Limma sedan fast 4 cm biten på insidan av asken. Då borde det se ut som bilden nedan…

Nu börjar det bästa, Att dekorera 🙂

Jag har skurit till 4 stycken bitar mönstrat papper från baksidan på arket Place In Time – February, kanterna har jag färgat med distress Vintage Photo. Måtten på bitarna är 6×3.9 cm. Den fina remsan tänkte jag sätta runt asken och den hittar ni så samma ark.

Locket består av 1 bit cs (6,7x 6,7 cm) strl nr 3 på Fleur De Lis Squares- spellbinder dies och en bit mönstrat papper (5.7×5.7 cm). För att få lite höjd har jag använt Tjocka distanskuddar i mängder 🙂 Till botten satte jag bara ihop cs och mönstrat papper i samma mått som ovan.

Med hjälp av Stickles Glue, röda rosor, pärlband, charm, band och en bild från arket Place In Time – February blev resultatet såhär.

Nu är det bara att fylla den med passande innehåll. En bit choklad eller varför inte ett smycke.

Hoppas ni blir lite sugna på att testa att göra er egna ask.

Ta hand om er och glöm inte att kika in på alla nyheter som fullkomligt väller in i butiken!

Kram DT-Maria

Kommentarer

4 svar till ”To my heart…”

 1. Profilbild för Malin
  Malin

  Jättefin kartong och härliga färger!
  Ska nog testa att göra någon gång sedan!
  Kram MAlin

  1. Profilbild för Maria
   Maria

   Klart att du ska testa. Det uppskattas alltid och är superkul att göra.
   Ta hand om dig!
   Kram Maria

 2. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  Det är en jättefin ask du har gjort! Så fint dekorerad och helt underbar bild du placerat på locket! Den kommer att bli en mycket uppskattad gåva.
  Kram
  Rosemarie

  1. Profilbild för Maria
   Maria

   Tusen tack! Det var fantastiskt mysiga papper att skapa med.
   Hoppas också att den kommer uppskattas.
   Kram Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *