Till far

Hejsan på er!

Nu är vi redan inne i november och det börjar bli mörkare och kallare för varje dag som går, men då är det mysigt att sätta sig vid bordet med en kopp te och ta sig an ett pysselprojekt.

Idag tänkte jag visa er en presentpåse med tillhörande kort som jag har gjort till fars dag, och i den kan man kanske lägga något gott och ge till sin älskade pappa nu på söndag. En liten beskrivning i mått och hur jag gått tillväga hittar ni lite längre ner.

till far1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har använt mig av vitt cardstock som bas till både påsen och till kortet och dom mönstrade papperna kommer från Enjoying Outdoors med Maja Design. Jag har dekorerat både påsen och kortet väldigt sparsamt för att jag tycker att det blir snyggare med inte alltför mycket saker när man gör manliga kort. Men jag har använt mig av brads som ska föreställa knappar till västen på påsen och en charm i form av en bjällra klocka Som sitter i bröstfickan.

 

Kortet är dekorerat med några stjärnor som är utstansade med en stans från Fiskars sedan svarta halvpärlor och vita halvpärlor.

till far

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beskrivning på hur du gör påsen:

Jag utgår från ett helt cardstock, skär av 10 cm (vilket blir perfekt för kortet som jag visade med i 10×15 cm). Resterande, alltså 20,5 x 30,5, blir grunden till min presentpåse.

Jag började sedan med att biga den nedersta vid 3,5 cm från kanten (detta blir botten på påsen)
Sedan vänder jag på pappret bigar på måtten 9 cm, 14 cm, 23 cm och 28 cm, påsen kommer att blir 9 cm bred och 5 cm djup. Sedan har jag vikt alla bigningar och klipper jag av kanterna på botten flärparna så att dom blir sned klippta och lite spetsiga.  Börja sedan med att sätta ihop påsen på långsidan med den lilla flärpen som blev över och fäst den på insidan av påsen, efter det kan du vika och limma ihop botten.

 

Detta var det jag hade att visa er idag, hoppas att ni firar alla underbara pappor nu på söndag så ses vi igen på onsdag!

Kram DT Sophie

DT-Sophie


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Ett svar till ”Till far”

  1. Profilbild för DT-Mamman
    DT-Mamman

    Hihi, så himla gullig den var!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *