Tema Återbruk, nyckelskåp och spegel i Steampunk stuk.

Hej!

Denna veckan har vi ju tema återbruk som du nog redan märkt. Detta är ett tema som ligger mig varmt om hjärtat och jag har lådvis med grejer som bara ligger och väntar på att återbrukas.

Denna gång valde jag att återbruka ett gammalt nyckelskåp jag köpt billigt på loppis för flera år sedan och en billig spegel från vårt blå-gula möbelvaruhus. Stilen är Steampunkigt, en stil jag älskar, faktiskt är hela mitt vardagsrum inrett i Steampunk och jag har till och med kugghjul på tapeterna :-D. Först visar jag det färdiga resultatet och sedan, om du orkar stanna kvar ;-), lite bilder från arbetets gång. Mååånga lager färg blev det.

För att få till färgerna och strukturen har jag använt gesso som grundfärg och sedan mycket akrylfärg i många olika nyanser. Mest har jag använt svamp i stället för pensel och ibland har jag haft mycket färg och ”geggat” på ibland bara duttat lite. För att få till olika strukturer, utöver färgen har jag också använt  skrynklat silkespapper och Decoupagelim i botten, glass glitter Cupper, prills, ofärgat uteepulver (jag har använt Emboss it dabber för att få pulvret att fastna och sedan strösslat lite för att få struktur) och kanelpulver, japp vanlig kanel som man använder i köket, ser väldigt mycket ut som rost :-D.  Inka Gold Vax Silverhar jag också använt. Jag har dekorerat med kugghjul och klocka, dies från Tim Holtz som tyvärr inte verkar finnas i shoppen just nu, pärlswirls från prima, knappar, nyckel, nitar och låsbricka ur egna gömmor. Här kommer närbilder (kolla in strukturen, måste man inte bara älska den):

Här kommer lite steg för steg bilder:

Detta var ett roligt om än kladdigt projekt att göra och jag måste erkänna att jag älskar resultatet. Hoppas att ni testar själva. Om ni inte vet vad steampunk är så kolla in här på Wikipedia. Tack för titten.

Kram DT-Jenny

Kommentarer

Ett svar till ”Tema Återbruk, nyckelskåp och spegel i Steampunk stuk.”

  1. Profilbild för Kristina Melin
    Kristina Melin

    Jisses vilket härligt projekt!! Jag älskar dina förvandlingar, slutresultatet blir totalt olikt originalet! Riktigt inspirerande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *