Tårtask med Holding Tilda

Säg den som tackar nej till en mumsig tårtbit? Idag bjuder jag på en godbit som för tankarna till violtårta och med sötnosen Holding Tilda från Magnolia som gör den ännu omöjligare att motstå.

Askens stomme har jag klippt ur cardstockoch kanterna är sammanfogade med dubbelhäftande tejp. För att klä asken har jag använt designarken ”Sweet Christmas Dreams” från Magnolia (Vintage Holly och Vintage Swirls). Bitarnas kanter är sandpapprade. Längs tårtbitens sidor löper ett spetsband i ljuv lila färg.

På ovansidan har jag försökt att ”grädda” till det ytterligare genom att stämpla swirlar med Versa Mark, därefter har jag hällt Reprints vita embosspulver över, värmt upp motiven och vips så har vi lite spritsad grädde över tårtan. Dekoren består bl a av ljuvliga vita gardenior och härliga turkosa rosor från Kaisercraft . Självklart har blommorna (de turkosa) glittrats till med vitt glitterpulver. En liten ängel från YouDo har också smugit sig in bland blommorna. Dessa knappar har många skojiga användningsområden, men eftersom jag önskade få knappen platt som en pannkaka så klippte jag bort fästet med sax. Jag rekomenderar dock att använda en sax man inte är så rädd om.

Stämpeln Holding Tilda har jag färglagt med Promarker och eftersom jag gillar prickigt så fick Blenderpennan dutta runt på hennes klänning och luva. Stämpelmotivet har jag fäst i locket genom att spara en pappersflik nedtill när jag klippte ur henne. Skar med skärkniv en lagom stor skåra precis intill kanten på tårtlocket och stoppade ned papperfliken som jag ”sparat” på motivet. Fäste fliken på insidan med dubbelhäftande tejp och böjde motivet i lämplig riktning.

Hoppas att tårtbiten smakade väl!

Kram från DT Kristina ”ScrapSalig”


Publicerat

i

av

Kommentarer

5 svar till ”Tårtask med Holding Tilda”

 1. Profilbild för Johanna "pojjo"
  Johanna ”pojjo”

  Tack den var super god ;D Jätte söt oxå

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Kul att tårtbiten ”föll dig i smaken” 😉 Jodå, jag strödde på rejält med socker för smakens skull, hihi

   Kram

 2. Profilbild för Caroline
  Caroline

  Åh! Sååå söt!
  Måste verkligen lära mig embossa =)

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack Caroline!

   Embossa är jättekul! Jag har själv inte hållit på med det så länge, men är redan såld =)

 3. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  Men vilken smaskig tårtbit och va kul med en liten Tilda som kommer upp ur tårtan dessutom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *