Stepper card till jul

Då och då är det skoj att utmana sig själv genom att använda icke-traditionella färger till julkorten. När jag skapade detta pappersverk fick de mysiga röda och gröna desigarken snällt stanna kvar på hyllan till förmån för lite kallare färger.

Kortet är vikt av cardstock med härlig, blå färg som jag för övrigt blev störtförälskad i. Vikningen kallas för stepper card eller trappkort och är inte så svår trots att resultatet ger ett avancerat intryck. Vikningen går dessutom att variera på många spännande sätt. Arket är utskuret i storleken 21 cm x 30. Måtten på ”trappstegen” från nedre kanten är 2,5 cm – 5,5 cm – 5,5 cm – 7 cm. Genom att göra det sista ”trappsteget” aningen längre än övriga står kortet stadigt och upprätt.

Kortet är klätt i BoBunnys ”Welcome home” (Picket fence) och kanterna rivna samt distressade med Tim Holtz walnut stain. Designarkets vackra staket har jag klippt ur och fäst som dekor på kortet. ”Welcome home” från BoBunny är för övrigt en höstnyhet med härliga jordfärger.

Det mönstrade bandet , som är hur mumsigt som helst, har jag fäst i stjälken på de terracottafärgade pappersrosor från Kaisercraft. De bruna och paljettbeströdda blombladen blev perfekta att matcha med och mjukade upp de kalla färgerna.

På trappsteget längst bak har jag fäst en textstämpel med julhälsning. För att göra det hela ännu roligare duttade jag stämpeln i Versamark Watermark, stämplade på ett vitt ark och strödde sedan embossingpulver på. Hettade sedan upp en av plattorna på spisen i köket för att värma upp motivet och vips så blev motivet upphöjt. Det är lite vanskligt att använda den metoden (åtminstone för mig som lyckades bränna papperet en smula), men i avvaktan på inköp av värmepistol så funkar det hyfsat.

Stämpelmotivet (från Nellie Snellen) har jag färglagt med Promarker. På luvan har jag grundat med färgen Ivory (som är den nyans som står närmast vitt) och därefter strött Promarker över.

Insidan av kortet är delvis klädd för att få en fin inramning till en handskriven hälsning. Nu återstår bara att invänta julens ankomst för att få ge kortet med julhälsning till en vän.

Kram


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

2 svar till ”Stepper card till jul”

 1. Profilbild för Kristina
  Kristina

  Vilken härlig vikning!! Mallen ser lätt ut, men själva kortet mer avancerat. Jag borde nog lägga in den där fina Bo Bunny-serien Home i butiken!! (Den ligger just nu i en hög på lagret, julmaterialet går ju före än så länge… Hehe)

  1. Profilbild för Kristina
   Kristina

   Jaa, stepper card är hur skojigt som helst att vika och scrappa!

   Förstår att julmaterialet har hög prioritet just nu…men du har nog rätt i att BoBunnys Welcome home skulle behöva få komma fram på butikshyllorna, riktigt härliga färger och mönster! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *