Snöglober och ljuslykta

Hejsan!

Nu har första snön fallit och marken är någorlunda vit trots att det har varit några plusgrader här nu i dagarna. Tyckte att det var helt underbart när jag tittade ut genom fönstret och såg snön sakta seglade ner. Den synen och den känslan som jag fick då inspirerade mig till dagens projekt!

Igår hade jag en hel eftermiddag och kväll full med pyssel ihop med barnen och vi sysselsatte oss med att göra egna snöglober och ljuslyktor av gamla glasburkar. Först började jag med att rensa kylskåpet på gamla syltburkar som jag diskade ur och tog bort etiketterna och klistret på.  Detta ville INTE barnen hjälpa till med för dom ville BARA göra det roliga…

Sedan letade jag fram porslinsfigurer en tomte och en ängel som jag limmade fast i locket på burken med hjälp av en limpistol. När detta sedan torkat och jag känner att det är ordentligt fastlimmat ställer jag locket åt sidan en stund och börjar med själva glasburken. Man fyller den med vatten ganska högt upp ungefär 2 tredjedelar av burken, sedan måste man hälla i lite glycerol som man kan köpa på ett vanligt apotek. Har man i för mycket av det är det lätt att vattnat blir ganska oljigt men man måste ändå ha så pass mycket i så att glittret men sedan häller i snöar sakta ner.

För att veta om man har fått till det bra så börja med lite glycerol och häll i lite glitter och sist skruvar du försiktigt på locket. Tycker du att vattnet känns lite oljigt så fyller man bara på med lite mer vatten eller om det känns som att du har för lite glitter så duttar man bara i tills man är nöjd.

Nu har vi kommit så långt att det är dags att dekorera! Man är ganska begränsad och jag tycker att det blir snyggast att bara dekorera sidan som syns på locket. Du kan använda dig av washitejp eller olika band för att täcka plåtlocket, här har jag använt mig av båda två. Tänk bara på att innan man börjar sätta dit saker så att din snöglob inte läcker någonstans, utan att man kan vända den upp och ner utan problem. Jag har använt mig av blommor utstansade grenar och vintage berries.

Material lista från shoppen snöglober:

Vitt glitter

Silvrigt glitter

Silver stjärnor

Silvrig glitter tejp

Rött sidenband 10mm

Rött sidenband 6 mm

Vit spets

Blommor You Do

Vit Poinsettia

Martha Stewart branch punsch

Vintage Berries Magnolia – Silver

Julpyssel

Limpistol

För att lysa upp lite bland våra snöglober så gjorde vi några isiga snölyktor av mindre glasburkar som vi haft tacosås i. Man börjar med att måla hela glasburken med decoupagelack sedan måste man snabbt hälla på sitt glitter innan det torkar, lättast är att man målar en liten bit i tagen och häller på glittret. När det har torkat så gick jag ut på trappan och blåste av allt överflödigt glitter för jag ville inte ha det överallt i rummet. Då är det återigen dags att för att dekorera, låt fantasin flöda och gör en med din egna stil.

Material lista från shoppen ljuslykta:

Decoupagelim

Löst glitter

Alfabets stickers

Vit spets

Rött sidenband

Jag har bara lagt ut bilder på mina saker för grabbarna ville inte visa sina för världen men dom blev jätte fina! Detta är ett perfekt pyssel att involvera barnen i och grädden på moset är ju att dom kan antingen spara sina saker eller ge bort i julklapp!

Nästa vecka tänkte jag bjuda på något riktigt smarrigt vackert och då jobbar jag lite mer med papper…

Ses nästa onsdag igen!

Kram Sophie


Publicerat

i

av

Kommentarer

3 svar till ”Snöglober och ljuslykta”

 1. Profilbild för Tilda
  Tilda

  Jag får det inte att funka.. Glittret klumpar sig och fastna på tomten och det flyter upp istället för ner!?

  1. Profilbild för Sophie
   Sophie

   Hej! Hur mycket glyserol har du använt? Och vilket glitter har du använt? Jag fick också börja om några gånger.. Mitt klumpade sig när jag blandade olika glitter.. Men när det hade stått i vatten en stund och skakat om burken så började mitt separera. Men blir det inte bra så skulle jag börja om.. Det kanske är för mycket glitter i.
   Lycka till! Kram Sophie

 2. Profilbild för ScrapSalig
  ScrapSalig

  Wow, vilka vackra snöglober…tusen gånger snyggare än de man kan köpa färdiga i butiker! Underbart inspirerande!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *