Tittskåp med vinterkänsla

Hejsan, kul att du tittade in!

Idag tänkte jag visa er ett litet tittskåp som jag har knåpat ihop med massa härliga saker som jag fick i mitt senaste dt paket.

Såg att Maria började med ett julkort igår så jag fortsätter lite med vinterkänsla i mitt alster. Jag tycker det är så roligt att kunna variera sitt pyssel lite och använda sin kreativitet på många olika sätt.

Det är första gången jag ger mig på ett tittskåp men absolut inte den sista, för det finns så mycket roligt och sött man kan göra.

Jag har färgat in själva tittskåpet med distress ink vintage photo så att den skulle bli lite mörkare och sedan kletat på snö runt ramen för att det ska kännas som om man tittar in i en vintervärld.

Det är inte så mycket dekorationer som får plats där inne men jag visste att jag ville använda mig utav granen och dom små söta renarna. Den stora renen sitter inne i skåpet och den lilla sitter fast på glaset utanför ramen.

För att det skulle bli lite mysigare där inne så satte jag fast en liten ljusslinga men den var lite för lång så det blev väldigt mycket sladd, men det blev fint ändå. Ett litet fågelbo fick också plats där inne för jag tyckte det blev lite tomt i det hörnet och så prydde jag det med lite kottar i olika varianter. (kottar med snö, dekorationsbär, guldkottar)

Bakstycket har jag klätt in med ett papper från Reprint och jag tyckte det blev passade som himmel i bakgrunden.

Detta var allt för mig, hoppas ni får en fortsatt trevlig vecka!

Kram DT Sophie

Något form av step card?

Hej!

I dag visar jag ett kort som jag skapat med fina designpapper från prisvärda Scrapberry. Det fiffiga är att det faktiskt går att skicka både som vanligt kort eller som julkort -papperna köpte jag från början just för julkortstillverkning, men…

Jag är så glad över hur jag fick ihop det här kortet då jag skapade det på frihand efter någon bild som poppat förbi på Pinterest. Dock har jag ingen aning om vad vikningen kan tänkas heta – kanske nån läsare som vet?

Cardstock, papper från Scrapberry, band, snöflingor och härliga blå blingstenar från Vivi Gade

Ett utrymme för valfri hälsning…På de blå rutorna skymtar utstansade stjärnor / Dixi Craft

Önskar en fortsatt fin Januari!
Kram
//Cattie

Frostig Olaf-tag

Hej där ute i vintern!

Har ni vinter föresten? Här är det faktiskt ganska sparsamt med den saken och jag är inte den som klagar…  Olaf däremot tror jag uppskattar lite mer kyla och snö så jag försökte hjälpa honom på traven lite.

Det blev en tag med lite mixed media-tekniker på.

Botten-tagen är enfärgat papper från Pion i färgen Petrol. Ovanpå det en turkos lite mindre tag. Till sist tagen som Olaf är på, den är faktiskt gjord av själva förpackningen, eftersom den redan var lite vintrig och passade utmärkt som bakgrund.

tag-47a-inkywings-2016

Jag satte dit Olaf  och så byggde jag upp lite virvlande snö omkring honom. Dels med några av snöflingestickersarna från samma förpackning, och dels med den stora swirlen. Swirlen är en stencil / schablon från Tim Holtz som heter Flourish och jag drog på vit modellpasta genom den. Den torkar lite upphöjt och ger struktur. I nedre vänstra hörnet sprayade jag med ett par olika blå mister och försökte få dom att rinna ”uppåt” genom att vicka tagen lite. Det vita runt mellantagen och är även det vit modellpasta som jag duttade dit med fingret innan jag satte ihop tagsen.

tag-47b-inkywings-2016

När allt det kladdiga var torrt gjorde jag en grupp blommor som jag petade lite Cheesecloth under. Ovanpå blommorna  och runt hela kanten ringlade jag Glossy Accent och strödde sedan över glitter, Diamond Dust och små minipärlor.

tag-47c-inkywings-2016

Avslutningsvis dekorerade jag med några band, ett silversnöre och en liten metall-charm. Dom små orden är utskrivna på datorn.

Jag kan tipsa lite extra om att Olaf-stickersen är sk. ”flyttbara” stickers, och man kan alltså tillfälligt dekorera något med dessa bara nu under vintern!

Ut och dansa snö-dansen nu ni som vill ha snö!

Spana in vår kategori Schabloner!

Kram Lisa

dt-lisa-kristinas

Årets första hälsning..

 

Hej!!

Tänk att jag fick ta oskulden på 2014 här i bloggen!!!! =)

Hoppas att alla hade en trevlig nyårsafton med mycket god mat och dryck och att ni fick se en och en annan raket.  Här hemma var det inget undantag med det heller… Ska bli skönt när alla helger är över och allt ätande stannar upp lite. Att man kommer in i en någorlunda dygnsrytm och att börja med vardagsrutiner igen

Idag hade jag tänkt att visa ett annat projekt egentligen.. Men jag har inte haft lika mycket tid att sitta och scrappa som jag hade velat. Kände att jag stressade fram ett alster som jag inte riktigt blev nöjd med, så jag bestämde mig för att det får ni vänta lite med att se det. Hade en massa små detaljer som inte riktigt var klara och då känner man sig inte riktigt nöjd, men jag hoppas att det ska vara klart tills nästa onsdag. Så ni får suga på den karamellen en vecka till, för jag tror att ni kommer att gilla det nu när det är nytt år och allt!

Istället så visar jag ett kort som jag har gjort till en nära vän för att hälsa henne en god fortsättning och ett underbart 2014! Själva vikningen som jag gjort kallar jag för flip card och är busenkelt att göra..

Börja med att göra en vanlig kortstomme i 15×15 cm sedan skär man bort hälften av framsidan (7,5 cm) så att det blir en flärp. När detta är klart så är det dags att börja sätta dit dom cardstock och mönstrade papper man vill ha. Sedan är det dags att göra ett litet kort med måtten 8,5x 24 och biga på 12 så att kortet blir 8,5×12 cm. Detta ska bli ännu en flärp som vi ska använda för att kunna låsa koret, flärparna ska ligga omlott. Då är det samma visa igen att sätta dit cardstock och mönstrat papper, sedan är det bara att dekorera efter smak! Jag tycker denna vikning är bra för att man har så många sidor att använda! =)

Till kortstommen har jag använt vit cardstock Bazzill – Canvas – White, sedan så har jag även Bazzill Bling blå och rosa för att få en gnistrande vinterkänsla. Dom mönstrade papper som fått pryda detta kort kommer från Maja design Paper Pad 6”x6” – Vintage Frost Basics. Jag tycker att dom är helt underbart vackra!

Dom vita pärlorna kommer från Reprint, och snöflingorna är utstansade med Martha Stewarts stans. Stämpeln jag har på insidan av kortet är från Reprint och stansarna som jag använt för att få ut ovalerna är från spellbinder. Blommorna på framsidan är knoppar som är 7 mm i färgerna vit, blå och rosa en körsbärsblomma i rosa nyans och vita vintage berries från magnolia. Vintage bilderna kommer från Pion Design, men hittade inte just dom jag använt så länkade till fler alternativ. För att få en lite frostig känsla så har jag kladdat dit lite stickles crystal och jag kan ju erkänna det att jag alltid kladdar på det när jag inte är klar!! Så det kladdar sig överallt… Bannern som sitter över bilden kommer från Tim Holtz och siffrorna 2014 kommer från Alfabet Fairy Bell. Bokstäverna som jag skrivit God Fortsättning med på insidan av kortet kommer från Karen Foster. Sedan för att kortet ska kunna låsa lite bättre med flärparna så har jag satt dit magneter under pappret och då kan man hålla i det utan att det öppnar sig.

Detta var allt för mig idag… Hoppas att 2014 blir ett fantastiskt år för er alla!

Kram Sophie

 

 

Frosty the snowman

Hej alla glada pysslare!

Nu är det dags för mig att göra mitt första inlägg här i bloggen, gjort med saker från det underbara DT-paketet jag fått

på posten. Eftersom det utan tvekan går mot mörkare tider och därmed jul så är det väl ändå dags att ta fram lite jul och vinterkänslor? 🙂

 

 

Jag har använt Bazzills Bling Glass-Slipper som bas, så himla härligt glittrigt, man får den där snöiga glitterkänslan i pappret. Tyvärr är det lite svårt att se det härliga glimret på fotot. Jag har blandat egen mist av Distress ink ”faded jeans” samt glittermedium, och stänkt lite över sidan. Det mönstrade pappret kommer från Reprint och heter Christmas Time-Snowflakes , det är ett dubbelsidigt papper och jag har använt båda sidorna. Sedan har jag stansat ut en kant med Martha Stewarts ”Doily Lace”. Alla kanterna har jag också distressat med Faded jeans-dynan. De alldeles sagolika blommorna kommer från Prima och jag tycker de passar lika bra på en vintrig LO som på en somrig :), bakom blommorna har jag stämplat med Reprints snöflingeswirl. Lite bling i form av rhinestones, pärlband och snöflingecharms samt spets finns också med. Runt fotot har jag glittrat med lite stickles ”frosted lace”. Titeln är stickers-bokstäver från Karen Foster.

Det var allt från mig för denna gång, ha det bra!!

Kram Fialisan