Tittskåp med vinterkänsla

Hejsan, kul att du tittade in!

Idag tänkte jag visa er ett litet tittskåp som jag har knåpat ihop med massa härliga saker som jag fick i mitt senaste dt paket.

Såg att Maria började med ett julkort igår så jag fortsätter lite med vinterkänsla i mitt alster. Jag tycker det är så roligt att kunna variera sitt pyssel lite och använda sin kreativitet på många olika sätt.

Det är första gången jag ger mig på ett tittskåp men absolut inte den sista, för det finns så mycket roligt och sött man kan göra.

Jag har färgat in själva tittskåpet med distress ink vintage photo så att den skulle bli lite mörkare och sedan kletat på snö runt ramen för att det ska kännas som om man tittar in i en vintervärld.

Det är inte så mycket dekorationer som får plats där inne men jag visste att jag ville använda mig utav granen och dom små söta renarna. Den stora renen sitter inne i skåpet och den lilla sitter fast på glaset utanför ramen.

För att det skulle bli lite mysigare där inne så satte jag fast en liten ljusslinga men den var lite för lång så det blev väldigt mycket sladd, men det blev fint ändå. Ett litet fågelbo fick också plats där inne för jag tyckte det blev lite tomt i det hörnet och så prydde jag det med lite kottar i olika varianter. (kottar med snö, dekorationsbär, guldkottar)

Bakstycket har jag klätt in med ett papper från Reprint och jag tyckte det blev passade som himmel i bakgrunden.

Detta var allt för mig, hoppas ni får en fortsatt trevlig vecka!

Kram DT Sophie

Något form av step card?

Hej!

I dag visar jag ett kort som jag skapat med fina designpapper från prisvärda Scrapberry. Det fiffiga är att det faktiskt går att skicka både som vanligt kort eller som julkort -papperna köpte jag från början just för julkortstillverkning, men…

Jag är så glad över hur jag fick ihop det här kortet då jag skapade det på frihand efter någon bild som poppat förbi på Pinterest. Dock har jag ingen aning om vad vikningen kan tänkas heta – kanske nån läsare som vet?

Cardstock, papper från Scrapberry, band, snöflingor och härliga blå blingstenar från Vivi Gade

Ett utrymme för valfri hälsning…På de blå rutorna skymtar utstansade stjärnor / Dixi Craft

Önskar en fortsatt fin Januari!
Kram
//Cattie

Frostig Olaf-tag

Hej där ute i vintern!

Har ni vinter föresten? Här är det faktiskt ganska sparsamt med den saken och jag är inte den som klagar…  Olaf däremot tror jag uppskattar lite mer kyla och snö så jag försökte hjälpa honom på traven lite.

Det blev en tag med lite mixed media-tekniker på.

Botten-tagen är enfärgat papper från Pion i färgen Petrol. Ovanpå det en turkos lite mindre tag. Till sist tagen som Olaf är på, den är faktiskt gjord av själva förpackningen, eftersom den redan var lite vintrig och passade utmärkt som bakgrund.

tag-47a-inkywings-2016

Jag satte dit Olaf  och så byggde jag upp lite virvlande snö omkring honom. Dels med några av snöflingestickersarna från samma förpackning, och dels med den stora swirlen. Swirlen är en stencil / schablon från Tim Holtz som heter Flourish och jag drog på vit modellpasta genom den. Den torkar lite upphöjt och ger struktur. I nedre vänstra hörnet sprayade jag med ett par olika Akvarellblockoch försökte få dom att rinna ”uppåt” genom att vicka tagen lite. Det vita runt mellantagen och är även det vit modellpasta som jag duttade dit med fingret innan jag satte ihop tagsen.

tag-47b-inkywings-2016

När allt det kladdiga var torrt gjorde jag en grupp blommor som jag petade lite Cheesecloth under. Ovanpå blommorna  och runt hela kanten ringlade jag Glossy Accent och strödde sedan över Målarblock, Diamond Dust och små minipärlor.

tag-47c-inkywings-2016

Avslutningsvis dekorerade jag med några band, ett silversnöre och en liten metall-charm. Dom små orden är utskrivna på datorn.

Jag kan tipsa lite extra om att Olaf-stickersen är sk. ”flyttbara” stickers, och man kan alltså tillfälligt dekorera något med dessa bara nu under vintern!

Ut och dansa snö-dansen nu ni som vill ha snö!

Spana in vår kategori Schabloner!

Kram Lisa

dt-lisa-kristinas