Årets första hälsning..

Hej!!

Tänk att jag fick ta oskulden på 2014 här i bloggen!!!! =)

Hoppas att alla hade en trevlig nyårsafton med mycket god mat och dryck och att ni fick se en och en annan raket.  Här hemma var det inget undantag med det heller… Ska bli skönt när alla helger är över och allt ätande stannar upp lite. Att man kommer in i en någorlunda dygnsrytm och att börja med vardagsrutiner igen

Idag hade jag tänkt att visa ett annat projekt egentligen.. Men jag har inte haft lika mycket tid att sitta och scrappa som jag hade velat. Kände att jag stressade fram ett alster som jag inte riktigt blev nöjd med, så jag bestämde mig för att det får ni vänta lite med att se det. Hade en massa små detaljer som inte riktigt var klara och då känner man sig inte riktigt nöjd, men jag hoppas att det ska vara klart tills nästa onsdag. Så ni får suga på den karamellen en vecka till, för jag tror att ni kommer att gilla det nu när det är nytt år och allt!

Istället så visar jag ett kort som jag har gjort till en nära vän för att hälsa henne en god fortsättning och ett underbart 2014! Själva vikningen som jag gjort kallar jag för flip card och är busenkelt att göra.

Börja med att göra en vanlig kortstomme i 15×15 cm sedan skär man bort hälften av framsidan (7,5 cm) så att det blir en flärp. När detta är klart så är det dags att börja sätta dit dom cardstock och mönstrade papper man vill ha. Sedan är det dags att göra ett litet kort med måtten 8,5x 24 och biga på 12 så att kortet blir 8,5×12 cm. Detta ska bli ännu en flärp som vi ska använda för att kunna låsa koret, flärparna ska ligga omlott. Då är detsamma visa igen att sätta dit cardstock och mönstrat papper, sedan är det bara att dekorera efter smak! Jag tycker denna vikning är bra för att man har så många sidor att använda! =)

Till kortstommen har jag använt vit cardstock Bazzill – Canvas – White, sedan så har jag även Bazzill Bling blå och rosa för att få en gnistrande vinterkänsla. Dom mönstrade papper som fått pryda detta kort kommer från Maja design Paper Pad 6”x6” – Vintage Frost Basics. Jag tycker att dom är helt underbart vackra!

Dom vita pärlorna kommer från Reprint, och snöflingorna är utstansade med Martha Stewarts stans. Stämpeln jag har på insidan av kortet är från Reprint och stansarna som jag använt för att få ut ovalerna är från spellbinder. Blommorna på framsidan är knoppar som är 7 mm i färgerna vit, blå och rosa en körsbärsblomma i rosa nyans och vita vintage berries från magnolia. Vintage bilderna kommer från Pion Design, men hittade inte just dom jag använt så länkade till fler alternativ. För att få en lite frostig känsla så har jag kladdat dit lite stickles crystal och jag kan ju erkänna det att jag alltid kladdar på det när jag inte är klar!! Så det kladdar sig överallt… Bannern som sitter över bilden kommer från Tim Holtz och siffrorna 2014 kommer från Alfabet Fairy Bell. Bokstäverna som jag skrivit God Fortsättning med på insidan av kortet kommer från Karen Foster. Sedan för att kortet ska kunna låsa lite bättre med flärparna så har jag satt dit magneter under pappret och då kan man hålla i det utan att det öppnar sig.

Detta var alltför mig idag… Hoppas att 2014 blir ett fantastiskt år för er alla!

Kram Sophie


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Årets första hälsning..”

  1. Profilbild för Maria Engelwinge
    Maria Engelwinge

    Vilket fint kort! Gillar verkligen vikningen. Din kompis kommer bli jätteglad!

  2. Profilbild för Kristina Melin
    Kristina Melin

    Fin inledning på nya året! Älskar färgerna du har kombinerat, så vårigt!! Det behövs lite mer ljus och färg nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *