Manligt kort

Hej!

Manliga kort är alltid en utmaning för mig, de tenderar att alltid bli ganska enkla…Tur att det finns hjälp på vägen, bland annat Pion’s underbara kollektion ”Legends of the sea”…

Kort-Recept: En kortbas i kraftpapper, sedan lite turkos cs, underbara design papper från Pion, lite dekos å klart!

Bilden är utstansad från ett av designpappren med hjälp av en cirkeldie, däröver fäste jag transparent hårdfolie (typ tjockare oh-plats) för att imitera känslan av ett båtfönster (var visst väldigt svårt att fota så det syns)…Under motivet skymtar lite washitape / Gold script

…En Hurra-hälsning skriven med Karen Foster alfabet

Önskar en riktigt härlig fortsatt fredag!

Kram
//Cattie

Till far

Hejsan!

Idag är jag tillbaka med ett litet tips på en typ av farsdags kort eller rättare sagt en tag som man kan hänga på en flaska och ge bort som farsdagspresent. Tagen är formad som en slips och jag har klippt ut slipsen i vitt cardstock och sedan satt på ett fint mönstrat papper från Barber Shoppe – Kaisercraft  och så har jag färgat in kanterna runt om med distress ink vintage photo.

slips2

Jag har dekorerat med stickers från samma kollektion från  Barber Shoppe – Kaisercraft och längst ner på slipsen så har jag satt dit ett metallhörn.

slips3

Jag har gjort tagen dubbelvikt som ett kort så att man kan öppna och skriva i (men det glömde jag att ta kort på tyvärr) och för att kunna hänga slipsen runt flaskan har jag satt dit ett svart spetsband på insidan högst upp där jag har bigat tagen/slipsen.

slips4

På sidorna av slipsen har jag satt dit lite charms och pärlor i spetsen som lite extra dekoration.

Det va allt för mig ha en trevlig vecka så ses vi på onsdag igen med ett nytt alster att inspirera er med!

Kram DT Sophie

DT-Sophie

 

Kort till far

Hejsan!

Idag ska jag visa er ett litet kort som jag har gjort till farsdag som kommer komma här inom snar framtid. Det är några veckor kvar men har ännu ett tips på farsdags alsater som jag kommer tipsa er om inom kort.

Så.. såhär ser mitt kort ut och jag har faktiskt både blingat och blommat lite på detta kort även att det är ett maskulint kort, men en stark man som en far kan nog uppskatta det ändå.

far4

 

Jag har till detta kort använt mig av mönstrade papper från Pion Design – Mister Toms´s Treasures och Maja Design, men det finns många fina maskulina papper i webbutiken så gå in och kolla vad ni hittar och gör ett fint kort till era underbara fäder.

far1

Ett kort är alltid ett uppskattat sätt att visa att man bryr sig om någon och vad bättre att visa sin far vad dom betyder för en med ett kort som man har gjort själv.

far2

Här kommer en lista med material som jag har använt från butiken:

*Cardstock: vitt, kraft, beige

Mönstrade papper: Papper Pion – Mister Toms Treasures – Images from the Past, Papper Pion – Mister Toms Treasures – Morning Glory , Maja Design – Vintage Romance – To be with you

Övrigt: pärlor, glitterlim, blommor, nyckel

far3

 

Nu ska jag sätta mig och gotta mig i alla nyheter och klicka hem massa roligt så att jag kan inspirera er till mycker härligheter här under hösten och jag hoppas att ni gör samma sak!

Kram DT Sophie

DT-Sophie

Manliga kort

Hej på er!

Jaha, då har jag gjort 4 veckors semester. Det är inte klokt vad tiden rinner iväg. Lite pysslat har det ju blivit, det har ju varit perfekt pysselväder mest hela tiden. Idag tänkte jag visa 2 herr-kort. Det första till en kille som cyklar.

krymptDSCF9383

Cardstocken jag använt är Olive Drab CC200 och Sawdust. Mönsterpappret med stenmönster heter Limestone Wall. Cykel-stickers, tags liknande dessa, natursnöre i dem, kopparglitter från Prima som ”väg” under cykeln och lite bling. ”Hurra” är dies från Mandys.

krymptDSCF9385

Det andra kortet har ingen mottagare ännu men tanken är att man kan sätta dit ett namn på skylten. Här har jag använt cardstock Bitter Chocolate och French Vanilla. Mönsterpappret heter At the lake -Wood. Jag har dekorerat med juteband, träram (baksidan), träbitar och skruvbrads. Stämpel ”Grattis” från You Do.

Nu kommer det att bli ett par temaveckor i bloggen. Vi börjar nästa vecka med Clean and simple, kul men svårt. Tack för denna gången och titta gärna in igen :-D.

Kram DT-Jenny

DT-JENNY

Farsdag

Ja idag var det då FARSDAG och många av oss knallar väl iväg och firar våra pappor lite extra.
Jag har gjort ett litet kort att ge bort till en cool pappa.kort571

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har använt vitt och svart cardstock som bas och sedan ett grönt prickigt cardstock som mönsterpapper. Stansade ut en stjärn-remsa i svart med en MS PUNCH och stjärnorna sparade jag och klistrade på  i den gröna remsan som jag sedan klistrade på i mitten.
Målade en gammal Magnolia stämpel med distress markers pennorna och dekorerade med stora rosblad, små rosblad, en vit juteblomma, en mellanstor röd ros samt en liten ros. Lite här och där satte jag lite gröna rhinestones.

Gjorde en liten skylt där det står ” till min coola pappa ” och där har jag använt ministickers och tim holz stickers.
Hoppas den coola pappan blir glad för kortet,
Kram Dt-Malin
dt_malin2

Kavajkort till farsdag

Hej hej!

Denna vecka kör vi som sagt på manligt tema inför farsdag så jag har tänkt att visa er ett kavajkort som man kan lägga lite lotter eller pengar i och ge bort till papporna i våra liv.

till far

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag visste inte rikrigt vad jag ville göra först till denna vecka så jag gogglade runt lite och hittade en mall på detta kavajkort och tänkte att det passar ju perfekt!

Basen på skjortan är gjord av vit cardstock och till själva kavajen så har jag använt grå cs, dom mönstrade papperna som västen är gjorda av och på insidan av skjortan är från Reprint – Winter Time Collection 2014 – Medallions och Kaisercraft Mister Fox – Strong.

Måtten på själva skjortan är 10×29 cm och så bigar man pappret på 13 cm, där efter så viker man pappret på mitten och då ska en sida bli lite längre. Den längre sidan ska man i sin tur biga 1,5 cm från den yttre kanten och sedan vika ihop, det är början på våran krage. Klipp sedan ett jag på vardera sida båda på 3.5 cm och vik sen ändarna in mot mitten så att man formar själva kragen.

(här kommer en lånad bild från nätet så ni lättare ska förstå)

Jakke kort 3

 

 

 

 

 

 

 

Jakke kort 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så nu när skjortan är gjord så är det dags att börja på kavajen och det pappret ska ha måtten 13,5×23 cm, sedan ska man biga ena sidan på 5,5 cm och den andra sidan på 6,5 cm och vika ihop. Titta gärna på den första bilden igen…

till far2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kavajen har ju en sida som är längre än den andra så att man ska kunna vika över och stänga den. Utvändigt har jag dekorerat med knappar från mina egna gömmor men i butiken hittar ni det HÄR och så har jag dekorerat fickorna med stickers från kaisercraft. För att kunna stänga kavajen så har jag satt magneter på baksidan av en knapp och på den andra sidan av pappret. Klockan blir en söt liten detalj som ligger i västens ena ficka och flugan uppe vid kragen kommer också mr fox sticker sheet.

Själva västen har jag själjv bara måttat ut och klippt i den form som jag tyckte passade bäst.

till far3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skjortan är ju bigad så att man kan vika ut och öppna upp den och där inne kan man skriva sitt meddelande till den som ska få kortet och så har jag gjort en liten ficka där man kan stoppa i någon lott eller sedel.

Detta var vad jag hade att visa er idag ha en fortsatt trevlig onsdag så ses vi nästa vecka igen!

Kramar DT Sophie

DT-Sophie