Kavajkort till farsdag

Hej hej!

Denna vecka kör vi som sagt på manligt tema inför farsdag så jag har tänkt att visa er ett kavajkort som man kan lägga lite lotter eller pengar i och ge bort till papporna i våra liv.

till far

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag visste inte rikrigt vad jag ville göra först till denna vecka så jag gogglade runt lite och hittade en mall på detta kavajkort och tänkte att det passar ju perfekt!

Basen på skjortan är gjord av vit cardstock och till själva kavajen så har jag använt grå cs, dom mönstrade papperna som västen är gjorda av och på insidan av skjortan är från Reprint – Winter Time Collection 2014 – Medallions och Kaisercraft Mister Fox – Strong.

Måtten på själva skjortan är 10×29 cm och så bigar man pappret på 13 cm, där efter så viker man pappret på mitten och då ska en sida bli lite längre. Den längre sidan ska man i sin tur biga 1,5 cm från den yttre kanten och sedan vika ihop, det är början på våran krage. Klipp sedan ett jag på vardera sida båda på 3.5 cm och vik sen ändarna in mot mitten så att man formar själva kragen.

(här kommer en lånad bild från nätet så ni lättare ska förstå)

Jakke kort 3

 

 

 

 

 

 

 

Jakke kort 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så nu när skjortan är gjord så är det dags att börja på kavajen och det pappret ska ha måtten 13,5×23 cm, sedan ska man biga ena sidan på 5,5 cm och den andra sidan på 6,5 cm och vika ihop. Titta gärna på den första bilden igen…

till far2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kavajen har ju en sida som är längre än den andra så att man ska kunna vika över och stänga den. Utvändigt har jag dekorerat med knappar från mina egna gömmor men i butiken hittar ni det HÄR och så har jag dekorerat fickorna med stickers från kaisercraft. För att kunna stänga kavajen så har jag satt magneter på baksidan av en knapp och på den andra sidan av pappret. bjällra klocka.blir en söt liten detalj som ligger i västens ena ficka och flugan uppe vid kragen kommer också mr fox sticker sheet.

Själva västen har jag själjv bara måttat ut och klippt i den form som jag tyckte passade bäst.

till far3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skjortan är ju bigad så att man kan vika ut och öppna upp den och där inne kan man skriva sitt meddelande till den som ska få kortet och så har jag gjort en liten ficka där man kan stoppa i någon lott eller sedel.

Detta var vad jag hade att visa er idag ha en fortsatt trevlig onsdag så ses vi nästa vecka igen!

Kramar DT Sophie

DT-Sophie


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Kavajkort till farsdag”

 1. Profilbild för Kerstin Andréasson
  Kerstin Andréasson

  Så himla fint, måste bara prova.
  Tack för inspirationen!

 2. Profilbild för Marietta
  Marietta

  Jättefint kort och bra beskrivning.

 3. Profilbild för Ullis
  Ullis

  Jätte tufft kort,
  gillar det skarpt ska göra ett försök att göra ett själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *