Snabba sista minuten kort till far

Hej!

Då var det lördag och min tur i bloggen. Vi har ju farsdags-tema i bloggen denna veckan och eftersom det är i morgon tänkte jag visa några kort som är snabba och rätt så enkla att göra:

Kort nr:1

Här har jag använt mig av ett slätt vitt cardstock som stomme. Jag har vikningen uppåt och där har jag klippt in på varje sida för kragen. 3cm från ovankanten och 3,5 cm in. Även klippt till en ficka i samma papper som fått stygn ritade med en penna. Slipsen är gjord av ett halloweenpapper jag fick över.

Så här ser det ut stående så ni förstår hur jag gjort med vikningen:

Kort nr 2:

Här har jag också använt vit kortstomme samt en bit svart cardstock. Vikit ner ett hörn som slag samt klippt ett litet sprätt i den. Klippt till en ficka (Denna kan rymma t.ex en trisslott om man vill). Ritat stygn med vit penna.

Kort nr 3:

Även till detta ölglaskort har jag använt vit kortstomme. Klippt till 3 rektanglar i sågspånspapper som jag rundat till hörnen på med hörnavrundare. Stansat ut ett gäng cirklar med 2 olika cirkelpunchar. Färgat in alla kanter med Distress Ink Antique Linnen. Limmat på cirklarna som ölskum.

Bonus: En flasktag:

Här har jag gjort en tag med stort hål som går över en flaska i svart cardstock. Bigat en bit vitt cardstock som skjorta och dekorerat med rosett och pärlemorbling.

Som vanligt har jag inte hittat på ideerna själv utan sett bilder på Pinterest och sedan gjort efter eget huvud men jag hoppas att det kan ge dig något bra tips om du inte hunnit fixa något till pappa ännu.

Tack för titten.

Kram DT-Jenny

Altrad farsdagsbox

 

Hejsan!

Som ni vet så har vi farsdags tema här på bloggen denna vecka och hoppas att ni får mycket inspiration så att ni kan göra fina alster till era pappor.

Jag har då igen altrat en av mina glossy boxar jag bara älskar, jag tycker att dom har en bra storlek och gör sig jätte bra till present ask.

Ja.. det var inte lätt att hitta på något som man inte redan hade gjort men så bestämde jag mig för att göra en liten present ask som jag skulle stoppa ner lite smått och gott till min pappa.

Jag har klätt in boxen med svart cardstock och sedan som en botten bas sedan har jag fortsatt med ett vackert papper från Bo Bunny, tyvärr fanns det bruna papret längre i butiken men det finns i det paketet med hela collektionen.

Här ser ni lite av de godsakerna som ligger i boxen

Gjorde även ett matchande kort i samma tema och med samma papper som lådan så att jag kan skriva en liten hälsning till pappsen.

Material från butiken:

Cardstock: Svart

Mönstrade papper: BoBunny Collection 12×12 – Dreams of Autumn, Kaisercraft – Factory 42 – Workshop

Övriga dekorationer: Halvpärlor svart, Stickles Glue – Gold, Metallhandtag, Klocka

Glöm inte kära FAR

Då var det dax för ännu en temavecka här i bloggen och denna vecka är det FAR vi ska fira.

Vi kommer överösa er med tips och inspiration till vad man kan hitta på för att fira denna magiska dag.

Här ser ni mina bidrag denna vecka. Det blev en ”slipslåda” och ett slipskort.

Slipslådan har jag gjort på frihand och sedan byggt ihop med bitar av chip-board som jag klätt mörkblått cardstock. Lådan blev ganska mycket större än jag tänkt från början så den rymmer mycket 😉

In och utsidan målades med guldfärgad akrylfärg innan den kläddes och monterades ihop med locket.

Locket dekorerade jag med rosor och blandade blommor, en bit sidenband, rhinestones och stickles glue. Stämpeln jag använt kommer från egen gömma.

Jag fick en bit cardstock över efter asken som jag valde att använda till ett kort. Jag kombinerade det mörkblåa pappret med pärlemopapper och en bit från arket: Provence.

Runt kanterna har jag sytt med min lilla symaskin igen, precis som på korten jag bloggade med i förra veckan.  På detta kort valde jag att hoppa över dekorationer utan bara ha en stämpel från egen gömma.

Det var allt från mig, kika gärna in resten av veckan för att se vad mina goa kollegor hittat på.

Kram DT-Maria

Till far

Hejsan!

Idag är jag tillbaka med ett litet tips på en typ av farsdags kort eller rättare sagt en tag som man kan hänga på en flaska och ge bort som farsdagspresent. Tagen är formad som en slips och jag har klippt ut slipsen i vitt cardstock och sedan satt på ett fint mönstrat papper från Barber Shoppe – Kaisercraft  och så har jag färgat in kanterna runt om med distress ink vintage photo.

slips2

Jag har dekorerat med stickers från samma kollektion från  Barber Shoppe – Kaisercraft och längst ner på slipsen så har jag satt dit ett metallhörn.

slips3

Jag har gjort tagen dubbelvikt som ett kort så att man kan öppna och skriva i (men det glömde jag att ta kort på tyvärr) och för att kunna hänga slipsen runt flaskan har jag satt dit ett svart spetsband på insidan högst upp där jag har bigat tagen/slipsen.

slips4

På sidorna av slipsen har jag satt dit lite charms och pärlor i spetsen som lite extra dekoration.

Det va allt för mig ha en trevlig vecka så ses vi på onsdag igen med ett nytt alster att inspirera er med!

Kram DT Sophie

DT-Sophie

 

Kavajkort till farsdag

Hej hej!

Denna vecka kör vi som sagt på manligt tema inför farsdag så jag har tänkt att visa er ett kavajkort som man kan lägga lite lotter eller pengar i och ge bort till papporna i våra liv.

till far

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag visste inte rikrigt vad jag ville göra först till denna vecka så jag gogglade runt lite och hittade en mall på detta kavajkort och tänkte att det passar ju perfekt!

Basen på skjortan är gjord av vit cardstock och till själva kavajen så har jag använt grå cs, dom mönstrade papperna som västen är gjorda av och på insidan av skjortan är från Reprint – Winter Time Collection 2014 – Medallions och Kaisercraft Mister Fox – Strong.

Måtten på själva skjortan är 10×29 cm och så bigar man pappret på 13 cm, där efter så viker man pappret på mitten och då ska en sida bli lite längre. Den längre sidan ska man i sin tur biga 1,5 cm från den yttre kanten och sedan vika ihop, det är början på våran krage. Klipp sedan ett jag på vardera sida båda på 3.5 cm och vik sen ändarna in mot mitten så att man formar själva kragen.

(här kommer en lånad bild från nätet så ni lättare ska förstå)

Jakke kort 3

 

 

 

 

 

 

 

Jakke kort 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så nu när skjortan är gjord så är det dags att börja på kavajen och det pappret ska ha måtten 13,5×23 cm, sedan ska man biga ena sidan på 5,5 cm och den andra sidan på 6,5 cm och vika ihop. Titta gärna på den första bilden igen…

till far2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kavajen har ju en sida som är längre än den andra så att man ska kunna vika över och stänga den. Utvändigt har jag dekorerat med knappar från mina egna gömmor men i butiken hittar ni det HÄR och så har jag dekorerat fickorna med stickers från kaisercraft. För att kunna stänga kavajen så har jag satt magneter på baksidan av en knapp och på den andra sidan av pappret. Klockan blir en söt liten detalj som ligger i västens ena ficka och flugan uppe vid kragen kommer också mr fox sticker sheet.

Själva västen har jag själjv bara måttat ut och klippt i den form som jag tyckte passade bäst.

till far3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skjortan är ju bigad så att man kan vika ut och öppna upp den och där inne kan man skriva sitt meddelande till den som ska få kortet och så har jag gjort en liten ficka där man kan stoppa i någon lott eller sedel.

Detta var vad jag hade att visa er idag ha en fortsatt trevlig onsdag så ses vi nästa vecka igen!

Kramar DT Sophie

DT-Sophie