My beautiful girl- längtar efter sommaren

Är det fler än jag som är trött på vinter och kyla?? Jag kände att det var dax att höja temperaturen i bloggen och byta ut snö och rusk mot sand, vatten och vackra stenar.

Idag hittar ni ett sommarminne från Skagen där jag och familjen var i somras. Vattnet var sådär ljuvligt medelhavsblått och ihop med de runda fina stenarna fick man en känsla av att man var betydligt längre bort än Danmark.

 Jag har valt att göra en LO av ett favoritfoto på dottern som matchade vattnet perfekt med sin blå klänning dagen till ära.

För att framhäva färgerna lite extra valde jag att kombinera cardstocken: Sea water och Bright white med ett papper från: Lemon Craft, tyvärr är det slut i butiken men ni hittar ett liknande här. Kanterna har jag skrapat med min edge scraper och sedan färgat in med walnut stain för att få en mer sliten look som passar ihop med mönsterpappret.

För att få en mjukare övergång mellan mönsterpappret och fotografiet valde jag att sätta dit en bit ljusblått Mulberrypapper, det är ett ganska tunt men följsamt papper som är lätt att forma och riva till önskat resultat. Runt fotografiet limmade jag sedan fast en bit jutesnöre och ett turkost pärlband, detta gör ni lättast med en limpistol.

Jag valde att dekorera så det matchande med jutesnöret med blommor och fjärilar av juteväv, små vita blommor, träfigurer i havstema och rosetter som jag gjort av organzabandet som jag klippt bort från pärlbandet. Texten +bokstäverna kommer från egen gömma.

Med denna LO vill jag önska er en härlig vecka.

Är det så att ni ”VILLHÖVER” något nytt i pysselväg hittar ni massor med nyheter här.. jag ska nog kika förbi där strax 🙂

Kramar DT-Maria

 

Lo på canvastavla

Hejsan!

Idag tänkte jag egentligen bjuda er på mitt första julpyssel för i år men när man är tidsoptimist som jag är så fick jag se mig besegrad och får spara det tills nästa vecka istället. Så då ska jag istället visa er en lo som jag har gjort och sedan satt på en canvastavla. Det blev en liten tavla med våran röda pärla och så fick även jag vara med på ett hörn.

Eftersom att bilen är röd/vit så ville jag ha ett papper som passade och jag hittade ett från Carta Bella  Cartopia Journaling Cards som hade en röd bakgrund med däck och fäljar på. Detta fäste jag på ett vanligt svart cardstock och sedan limmade fast på en svart canvastavla.

Jag har dekorerat med ett papper även det från Carta Bella – Cartopia – Full Auto Service  med bilskyltar som jag har klippt ut.

I övrigt har jag dekorerat med vita blommor, röda blommor, blad, röda rhinestones, silver rhinestones.

Detta va det jag hade att bjuda er på idag, men glöm inte att kika in nästa vecka då jag visar ett roligt projekt som ni kan göra med barnen till jul.

Kram DT Sophie

 

Day of the dead

Hejsan!

Idag tänkte jag bjuda er på en Lo som jag har gjort med gammalt kort som jag har rotat fram. Det är ett kort på mig när jag va på halloweenfest 2014 och kläde ut mig med temat day of the dead eller sugarskull.

Det roliga med min utstyrsel för kvällen är att jag har använt mig av både smink och pysselsaker. Som ni ser på bilden är jag vitmålad och det är smink men jag har använt mig av både rött stickles, röda rihnestone och svarta rhinestone swirls på bröstet. Men sedan så har jag även gjort mitt hårband av mina pappersblommor eftersom jag inte hittade någon som passade i affären.

Det roliga med denna kväll va att halloweenfesten var på ett uteställe med väldigt mycket folk och jag vann första pris för bästa ut klädnad!!

Jag har använt ett vanligt vitt cardstock som jag har mistat med svart färg och duttat lite röd stickles över på vissa ställen. Sedan har jag använt mig av en stencil och svart stämpeldyna för att göra döskallen och texten day of the dead.

Material från butiken:

Vitt cardstock

Svart stämpelfärg

Svart mist

Röda rhinestone

Röd stickles

Röda fjädrar, Svarta fjädrar

Stencil

Chipboard Flourish Corner

Röd/Svart ros

ansiktsfärg

Sååå nu hoppas jag att ni blev lite sugna på halloween även om det är ett litet tag kvar, men tiden går fort.

Ha en bra vecka!

Kram DT Sophie

 

kkk

Canvastavla med barnens skolfoton

Hejsan!

Hoppas att det är bra med er där ute och att ni njuter av sensommarvärmen som vi har haft dom sista dagarna.

Idag ska jag visa er en canvastalva som jag har gjort med kort ifrån Foto Norden som vi har ett samarbetar med. Jag tycker att det är så mycket roligare att kunna skapa och göra något fint utav barnens skolfoton och jag har många fina tavlor hemma som jag har gjort med mina barns skolfoton.

canvas7

Först och främst då så har jag använt en canvastalva som är 30 x 30 cm och sedan byggt på med ett beige cardstock och ett mönstrat papper från Papper Blue Fern Studios. Jag har nött kanterna runt om båda mina papper med ett distressing verktyg och sedan färgat in dom nu slitna kanterna med distress ink vintage photo.

canvas5 canvas6

Jag har dekorerat lite lätt med blå och vita blommor i olika storlekar och bladen har jag stansat ut i grönt cardstock med en stans från Nellie Snellen. Fjärilarna är även dom utstansade med en stans från Martha Stewart och dom har jag även färgat in kanterna på med vintage photo.

canvas4

Texten I carry your heart som sitter på det svart/vita kortet är utklippt från ett papper från Kaisercraft – Always & Forever – Endless Love och texten Always and forever dom 3 sammanlänkande hjärtana är die cuts från kaisercraft. Halvpärlorna som sitter i varje hörn på korten kommer från You Do .

canvas8

 

Hoppas att ni blev inspirerade till att göra vackra tavlor med era barn fina skolfoton!

Ha en trevlig vecka så ses vi återigen nästa onsdag, kram DT Sophie

DT-Sophie

 

 

 

 

 

En liten LO

Hejsan på er där ute!!

Nu är det onsdag igen och jag har ett litet inlägg som jag tänkte visa er idag och det är något som jag gör alldeles för sällan, nämligen en LO. Jag vet inte varför jag inte gör fler för när jag väl håller på med det tycker jag att det är roligt men det är ju just det där med att komma igång!

Jag gillar att fästa mina LO,s på canvastavlor så att jag kan ta dom uppe hela tiden och det är så mycket roligare än att ha ett foto i en vanlig ram.

lo1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har använt 2 st cardstock i olika gröna nyanser dom mönstrade papperna kommer från Reprint och heter Vintage Rose Collection – Romance, Vintage Rose Collection – Pink Rhombs.

lo3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har använt mig av ett distressverktyg för att slita och göra kanterna på kortet lite trasiga efter det har jag färgat in kanterna med Distress Ink – Vintage Photo och sedan har jag dekorerat med 4 st metallhörn för att rama in själva kortet.

lo5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Övriga dekorationer ni hittar på mitt alster är en annan variant av metallhörn, Rhinestones mintgröna, Rhinestones silver, Rhinestones hjärtan,

lo4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har även stansat ut 2 fjärilar med en stans från Martha Stewart, sen har jag givetvis smackat på med lite blommor som Rosenknopp, Paper Blooms vit, Ros korall, Ros toffee, blad.

 

Sådär då tackar jag för mig kul att ni kikade in så ses vi nästa vecka igen!

Kram DT Sophie

DT-Sophie