Ask målad med Chalky färg.

Hejsan!
Idag bjuder jag på en liten rosa ask som passar utmärkt som förvaring för små viktiga saker.

Asken är en träask med ett litet magnetlås.

Jag började med att måla asken med Chalky Vintagefärg i en Antikrosa nyans. Redan efter ett lager kändes den rätt ok, men jag lät den torka och målade två lager för att få en riktigt fin och täckande färg. Sedan tog jag fram mitt Decoupagelack för att fästa dekorationerna på locket. Det blev Washitape och en fjäril – båda från Vivi Gade.

Jag filmade lite när jag målade och dekorerade asken så här kommer en liten snabbfilm på två minuter.

Kram Lisa

Vad är Decoupage egentligen?

Idag blir det en liten kort introduktion till decoupage.

Vad är då decoupage?
Jag citerar Wikepedia:
”Decoupage är känt sedan 1700-talet i Italien. Ordet découper är franska, och betyder helt enkelt att klippa ut. Man kan dekorera alla möjliga saker med decoupage, helst gör man det med pappersservetter, men man kan även använda sig av presentpapper, rispapper och bokmärken”

Då kör vi!

Det här är en teknik jag inte pysslat jättemycket med och inte kanske så renodlat ”decoupage” som några gör när dom dekorerar allt mellan himmel och jord på ett oerhört snyggt sätt.

Det jag har gjort har oftast gått hand i hand med lite mer mixed media där man fäster papper och utklippta bilder på en canvas eller i en art journaling bok mm.
Det går ju att göra det betydligt mer avancerat än det lilla jag visar här, men det är just det som är tanken, att jag visar själva grunden.
Jag hoppas det kan inspirera dig till att våga testa! Det finns massor av läckra papper till detta i shoppen!

Jag har dekorerat några pappaskar och en träask med silkespapper från Vivi Gade som ni ser bilder på här  samt i videon. Decoupagelacket jag har använt passar just till silkespapper och servetter (och annat papper). Sedan finns det andra decoupagelack för annat material och andra ytor.

Träasken är grundad med Vit Gesso först och sedan har jag använt samma Decoupagelack som på övriga askar för att fästa silkespapperet på locket.

Det är ganska få saker som behövs  för att komma igång med decoupage.
Ett bra lack, en bra pensel, något att dekorera med (papper) och något att dekorera på (pappask etc).
Sen är du igång!
Varning för att man plötsligt letar efter saker att ”förvandla”, för det är skoj och går rätt snabbt bara man får in knycken.

I videon nedanför får du en introduktion!

När jag var klar med mina olika projekt så samlade jag ihop alla spillbitar och dekorerade locket till den sista lådan jag hade.
Det blev riktigt snyggt, så vad du än gör – släng inte småbitarna! Använd dom!

Kram Lisa

Frost-Tema dag 1

FrozenBPVälkomna till en riktig vintrig vecka här i bloggen. Vi DT-Tjejer kommer under hela veckan ge er inspiration på alster med allas våra favoriter från Disney´s succéfilm Frost.

Jag har äran att få börja denna vecka med en dörrskylt värdig en prinsessa.

_DSC0504Jag hittade 2 stycken chipboard ramar i mina gömmor som passade perfekt för att göra en tavla eller som i mitt fall en dörrskylt. Jag har försökt lekt med 3:d kuddar, modelingpaste, gesso och glitter för att dels få lite nivåskillnader och sedan den snö/frostiga effekten.

_DSC0513Här ser ni en närbild på hur ramen blev efter mycket kladdande och fixande.

_DSC0508Jag ville ju får till ett ”vintrigt” landskap i bakgrunden och det vita glittriga pappret som finns i butiken passade perfekt! Med hjälp av mina Spellbinder dies fick jag till några kullar som jag fäste med olika tjocka 3:d kuddar.

Jag passade på att glittra kullarna lite extra med vitt glitter och små söta hjärtan. Dom fäste jag enkelt med decopagelim. För att dölja alla de 100-talet 3:d kuddarna jag använt limmade jag fast en silverfärgad piprensare.

_DSC0507Självklart ville jag ha med snöflingor på detta projekt och jag hittade perfekta på ett ark klistermärken med Elsa. För att få dom lite stabilare fäste jag dom på en bit cardstock innan jag klippte ut dom med en liten tunn sax. De söta stjärnorna jag limmat fast hittar ni självklart i butiken, kika här!

_DSC0511Som avslutning gjorde jag Elsas klänning och snöflingorna lite frostigare med hjälp av turkost och vitt glitter. Glittret fäster ni enkelt med hjälp av decoupagelim och en liten pensel. 

Detta var mitt bidrag till denna härliga TEMA-vecka! Hoppas ni spanar in mina kollegors underbara alster…ni kommer inte bli besvikna!

Kramar DT-Maria

DT_maria