Sånghäfte, Meny eller inbjudningskort

Midsommar är bara några dagar bort och förberedelserna är i full gång!

I min familj är det traditioner som gäller…vi missar absolut inte vår: sillfrukost, grillning, 7-kamp (är vädret hemskt så tar vi det inomhus) sällskapsspel men framförallt mycket skratt och glädje.

Häromdagen gick jag och fnulade lite på vad jag skulle blogga med idag och då poppade min idé fram om att göra några tips på kort som går att ha som exempelvis: ett sånghäfte till midsommar, meny eller program till bröllopsfesten eller inbjudningskort till 50-årsfesten!

_DSC0890

Jag börjar väl med det blå/gula kortet 🙂 Detta har jag tänkt att använda som sånghäfte till midsommarfrukosten, jag behöver bara skriva ut några sånger.

_DSC0892

Kortet har jag gjort i storleken 10×20 cm. Jag har använt mig av ett blå/gult papper från Reprint (tyvärr är det slutsålt i butiken) kanterna har färgats med en distressdyna innan jag ritade några egendesignade mönster med hjälp av en tunn svart penna. Kortet dekorerades med gula pappersrosor, vita rosknoppar, 2 olika dies och slutligen 4 stycken Bjällra1 st – Brons. Stämpeln och den lilla flaggan kommer från mina egna gömmor.

_DSC0895

_DSC0889Kort nummer 2 skulle kunna fungera som både inbjudningskort, sånghäfte, program eller meny till bröllop.

_DSC0887 (2)Kortet är väldigt stilrent dekorerat i vitt, ljusgröna och silvriga toner. Stämpeln jag använt kommer från egna gömmor. För att framhäva stämpeln lite extra satte jag en bit grönt cardstock bakom och placerade den lite på sidan istället för det klassiska mitt i kortet.

Genom att använda silvriga peel-off stickers tycker jag genast att kortet känns mer exklusivt och välarbetat. Den stora spetsrosetten och några vackra prismor fastknutna i en bit silversnöre passade fint ihop med resten av kortet.

_DSC0885 (2)Sist ut är det lite murriga men eleganta kortet passande en blivande 50-åring. Här matchade jag det rosmönstrade pappret med bruna toner på cardstock. Bruna pappersrosor, guldblad, rhinestones och stickles glue passade perfekt som dekoration.

Detta var allt jag hade att visa er idag!

Jag vill önska er alla en fin midsommar och ta hand om er.

Kramar DT-Maria

DT_maria


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *