Hej på er!
Idag har jag testat olika sätt att dekorera ytan på gjutna ljus. Hur du gjuter egna blockljus kan du se i mitt förra ljusinlägg, del 4. Länk till alla tidigare ljusinlägg hittar du längst ner efter materiallistan. Alla tre ljusen är gjutna i rent stearin med turkos ljusfärg för att ha samma grundfärg.
Produkterna jag provat är:
Lack till ljus
Brocade Lacquer
Brocade Lacquer med glitter
Ytan på ljuset som jag hade lack på blev riktigt blank. Det ger en snygg finish och är väldigt enkel att använda. Du penslar på lacket på ljuset och sen är det bara att vänta på att det torkar. För att ni skulle få se skillnaden i blankhet så har jag ställt det stearin som blev över när jag gjöt ljusen bredvid. Visst glänser det en aning också men har inte den snygga finish som det lackade ljuset har.
Nu till ljuset med Brocade lacquer. Jag har ju tidigare skrivit att ni kommer få sen mina missar och detta lack är något som jag tyckte var lite svårt att jobba med. Detta kommer krävas lite övning. Men jag ser framför mig snygga mörkgröna granar med detta lack på till julen. Då tror jag att det verkligen kommer till sin rätt. Produkten är nog egentligen lätt att använda, du rör om ordentligt i burken och sedan är det bara att hälla det över ljuset. Japp, helt rätt tänkt! Det blir väldigt kladdigt, så jag hade ett bakplåts under så det extra lacket rann ner på det.
Tillslut så kommer resultatet av brocade lacquer med glitter. Om bara brocade lacquer var lite knivig att använda så hade ni skrattat åt mina tappra försök till att använda denna kombo. Glittret ska blandas ut i lacken och då det var så mycket bubblor på ytan så såg jag inte glittret utan testade att hälla det på ljuset efter lite omrörning. Jag såg ingen stor skillnad mot när jag hällde på bara lacken och tyckte det var lite märkligt. Svaret kom i botten på min lilla burk som jag hade mätt upp lite glitter i (det ska vara max 10 gram med 100 ml lack). Det var nämligen på botten allt glitter hade stannat. Så resultatet blev tjocka ränder av glitter men det kan ju vara snyggt det också, haha. Så när jag har kommit fram till var jag gjort för tokigt så kommer det komma nya inlägg med detta också.
Här är alla tre ljusen sida vid sida.
Jag går alltid in med ett öppet sinne när jag provar nya saker och tycker det är kul att utforska. Jag hoppas att mina inlägg kan inspirera er i att våga prova mera också.
Jag lovade i del tre att återkomma om mängden doftolja var lagom. Jag har haft ljuset med 3% doftolja tänt i köket och ljuset med 4% doftolja i badrummet, Jag tycker att båda funkar väldigt bra och upplever inte att någon av dem har varit för stark. Sen blir ytan precis så perfekt som man kan önska sig, det blir flytande hela vägen ut och lämnar inga kanter med veke nr 10.
Hoppas att ni har en härlig dag.
Kramar Nettan
Materiallista:
Stearin 1 kg – Till Ljustillverkning – Svensktillverkad
Ljusveke 25 meter – För Ljus ca 40-70 mm – Nr 12
Nålar till ljusform – Hålla veken fast – L: 18 cm – XL – 5 st
Tätningspasta för Ljusformar – 3 st
Ljusfärg Bekro Turkos – 10 gram – Dos 0,1 % – Räcker till 10 kg
Smältkärl Aluminium – Stl 1 – 22,5×8,7 cm
Handtag till att lyfta varma smältrör – stl 1
Lack till Ljus – 100 ml – Candle Gloss Varnish
Brocade Lacquer 250 ml – Struktur-Lack Vit – Ljustillverkning
Glitter för Ljustillverkning – Silver – 50 gram
LÄNKAR
Nettans resa in i ljustillverkningens fantastiska värld – del 1
Nettans resa in i ljustillverkningens fantastiska värld – del 2
Nettans resa in i ljustillverkningens fantastiska värld – del 3
Nettans resa in i ljustillverkningens fantastiska värld – del 4
Lämna ett svar