Monokromatiskt boxcard i guld och hemlighet avslöjas.

Hej Allihopa!

Idag skall jag avslöja en hemlighet för er. I går fyllde vår ”DT-mamma” Kristina 25 år. När hon utmanade oss att denna veckan scrappa monokromatiskt, kokade vi tillsammans ihop att alla skulle göra födelsedagskort och skicka till henne. Förhoppningsvis fick hon en lunta i brevlådan igår 🙂

I mitt senaste DT-paket glittrade det härligt av massor av guld, så det fick bli min färg och jag har flera gånger sett en rolig kortvikning i en facebook-grupp jag är med i. Alla tutorials jag hittade var i tum så därför gjorde jag en efter egna mått. Så här blev mitt kort/ask:

Först en ”solskensbild” så ni ser hur härligt det glittrar, man måste nästan ha solglasögon på sig 😉

Kortet/boxen viks platt så det är lätt att skicka i ett vanligt C5-kuvert men när man tar upp det poppar det upp till en box. Här är ett försök till en mall i cm (den är INTE skalenlig utan endast en mall):

Du behöver således en bit CS 17 x 30,5cm. Boxen blir då 6,5 x 6,5 x 17 cm. Bitarna till höger blir flärparna man fäster inuti boxen för att där fästa dekorationer av olika slag. Så här monterar men dem:

Biga och vik kanterna åt var sitt håll. Tejpa/limma flärparna, fäst ena i hörnet och vik asken så hamnar andra sidan där den skall. Upprepa med flärp 2 i diagonala hörnet. Sen är det bara att gå loss med dekorationer. Till kortet har jag använt:

Cardstock i vitt och guld, flera olika bland annat dessa: utan struktur och A4 samt några ur egna gömmor. Stämplar: Grattis på födelsedagen, texthjärta, You Do alfabet och clearstamps på svenska. Glittertejp, guldrosetter, skelettlöv, spetsblommor infärgade med Distress paint Tarnished Brass, ängelbild från Reprint med Perfect Pearls på vingar och måne, blomsterstansar, kantstansar MS doily Lace och doily lace Deep edge. och ett antal olika embossingpulver bl.a vitt m guldglitter, glittrande guld, vegas guld och vanligt guld. Här har Kristinas massor av olika embossingpulver. Dessutom har jag använt en del från mina egna gömmor bl.a guldmålad gipsängel, vänner är änglar-stämpel, grov blomstertråd, guldblommor från gamla ljusmanchetter m.m.

Ibland är det roligt att dekorera ett enkelt kuvert lite också. Så här blev mitt när jag lekt loss:

Nu är det din tur att skapa monokromatiskt i Kristinas färgutmaning. Ett fint vintagepaket ligger i potten. Du har till den 9/3 på dig.

Nu blev det ett så där långt inlägg igen. Hoppas ni stod ut ända till slutet. Tack för titten.       Kram                                                                                                                                   DT-Jenny

Kommentarer

3 svar till ”Monokromatiskt boxcard i guld och hemlighet avslöjas.”

 1. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Jag blev oerhört imponerad av detta kort! ”Du är Guld värd”.. Hihi, du är ju för söt!!

 2. Profilbild för ScrapSalig
  ScrapSalig

  En helt underbar box, fyndig text till färgvalet och en fantastiskt läcker idé! Vackert med de blommorna och dekoren som poppar upp ur asken. Kul och praktiskt att den går att vika platt. Tusen tack för mallen!

  Kram från Kristina

 3. Profilbild för Fialisan
  Fialisan

  Läckert kort! Snyggt med allt guld! Det var smart att man kunde göra det platt!
  Kram!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *