Mixed Media Canvas med Crackle accent.

Hej!

Då var det lördag igen. Själv har jag precis avslutat ett nattpass och skall lägga mig och sova några timmar. Som ni kanske har märkt har jag snöat in lite på mixed media och idag visar jag en tavla jag gjort:

Lite kortfattat har jag gjort ungefär så här: Jag började med att täcka en hög canvas 20 x 20 cm och ett hjärta med vit gesso. Medans det fortfarande var blött blandade jag i lite röd akrylfärg här och där (så det blev rosa på en del ställen), lite mera färg på hjärtat. Jag blandade också lite av färgen med vatten och gjorde lite färgstänk. Efter det lade jag på light modelling paste genom en schablon lite här och där. När det torkat strödde jag över lite olika färgpigment och sprayade på med vatten i en minimister. Jag sprayade också med lite olika color bloom sprayer.

När detta torkat hällde jag på ett rätt tjockt lager crackle accent på hjärtat. Jag gned ut det lite med fingret så det blev tunnare ut mot kanterna. Detta tar rätt lång tid på sig att torka och man skall INTE skynda på processen med värme utan låt det helst ligga till dagen efter. Canvasen fick några lager till:

Stämplade med textstämplen från You Do (använder visst den till ALLT) och grå versa fine dyna, tog vit gesso och röd akrylfärg på en bit bubbelplast och stämplade. Blandade lite svart akrylfärg med vatten och gjorde stänk med den. När hjärtat torkat och krackelerat ordentligt tog jag lite vit gesso på fingret och gned in det i sprickorna så de framträder bättre. Som ni ser blir det större sprickor på mitten där det är tjockt och mindre sprickor ut mot kanterna där det är tunnare.

Till sist monterade jag hjärtat på en bit rosa i hopknölad ”bordsduk”(dekorväv) med hjälp av limpistolen och satte dit en liten skylt jag skrev ut på datorn. Runt skylten skuggade jag lite med en vanlig mjuk blyertspenna som jag gned ut lite med en ”stump” för att få texten att framträda lite mera.

Det var vad jag hade att visa denna gången. Nästa lördag blir det examenstackkort. (Lurade er lite sist, förlåt). Lite senare idag har vi också ett gästinlägg från Annzo som skall gästa oss under sommaren.. Så kika in en gång till vet jag. Det tänker jag göra.

Tack för titten och stor varm kram till dig.

DT-Jenny

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *