Minialbum

Jag har gjort ett minialbum av ett cardstock. Man kan skicka det som ett julkort om man vill det. Här kommer en tutorial på hur man gör det. Det går åt ett CS och 1 och 1 1/2 mönsterpapper i 12×12 format. Jag har använt magneter för att stänga det men man kan ha band också om man hellre vill ha det. Jag har gjort mitt album platt för jag har en annan lösning till min(a). Jag var på en kul kurs i helgen men behöver lite mer tid innan min lösning blir klar. Kanske nästa vecka. Jag lovar inget för det är mycket i skolan nu inför terminsavslut men jag ska göra mitt bästa. Så här ser mitt album ut.

Vi börjar med att dela ett cardstock i två bitar 12×6″. Alla mått är i inch.  Dessa döper vi till bit 1 och bit 2. Vi bigar bit 1 på 2 3/4, 3, 7 1/2 och 7 5/8.

Andra biten bigar vi på 5/8, 5 och 9 3/8. Vik till dem så de ser ut som på bilden nedan. 1:a biten är längst fram och bit 2 är den bakre.

Vi ska nu limma fast bit två i bit ett. Fick inget bra foto här tyvärr men ni ska sätta lim/tejp på den lilla biten i början ( den som vi bigade 5/8) på bit två. Denna ska fästas i kant med den andra bigningen inuti bit 1. Alltså i kant med bigningen på 3″. Så här ska det se ut.

Jag stänger mitt album med magneter och dessa ska sättas på plats innan man klär med mönsterpapper. Jag brukar markera med ett kryss var jag ska ha magneterna. Det är så lätt att glömma dem. Detsamma gäller om man vill ha band istället. Så här gör jag när jag sätter fast magneter. Jag börjar att limma fast en av magneterna. Sen sätter jag på en bit skräppapper och släpper på den andra magneten som då hamnar rätt. På med lite lim på den och tryck på flärpen som den ska sitta på. Vänta en liten stund och öppna försiktigt och ta bort den lilla skräpbiten. Nu kan du klä dessa sidorna med mönsterpapper.

Nu kan du klä alla sidorna med mönsterpapper som du behagar. Jag har använt papper från Graphic45s julserie. Gillar baksidorna skarpt. Allt är chalkat med Black Soot Distressdyna.

Den mindre av sidorna har jag limmat som en ficka. Jag satte en bit spets i kanten men man kan även stansa en fin bård med en kantstans om man vill det.

Detta album är perfekt om man vill skicka lite mer än en vanlig julhälsning, kanske lite foton om familjen eller barnen. Lätta att göra och man kan variera sig lite om man vill. Man kan vika fickan mot baksidan istället eller limma på bit två i högersidan istället, ni får prova er fram och jag hoppas ni förstod min tutorial.

Lycka till.

Kram Jenni


av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Minialbum”

 1. Profilbild för ScrapSalig
  ScrapSalig

  Läckert album, vackra designark och snyggt matchat med de fina färgerna! Toppenbra tutorial!

  Ha det toppen, kram!

 2. Profilbild för Kia
  Kia

  Hej
  Jag förstår inte riktigt denna tutorial och undrar lite hur jag skall sätta ihop del 1 och 2. Jag förstår inte riktigt vad jag gör av den lilla flärpen som är 5/8.
  Hoppa sud kan hjälpa mig även om det var ett tag sen du gjord detta album.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *