Litet album med silvertejpsbindning, Del 1 av 2

Hej!

Idag tänkte jag visa ett litet (6´X 6´) album jag gjorde till en vän som fyllde 25 år. Jag har snöat in mig på album just nu, tycker de är jätteroliga att göra men samtidigt tycker jag att det gärna blir lite dyrt. Att göra av med en 12-15 cardstock och minst lika många mönsterpapper gör lite ont i själen på en smålänning 😉 Så här kommer nu ett småländskt album. Albumet har en bindning av silvertejp, man tejpar helt enkelt ihop sidorna med silvertejp på båda sidor. Detta gör att man kan reglera avståndet mellan sidorna efter hur mycket dekorationer, fack eller annat man vill ha i dem och man kan lägga till så många sidor man själv önskar. Nackdelen är ju naturligtvis att silvertejpen blir synlig på insidan men det tycker jag att jag kan stå ut med. Jag har utgått från halva cardstock och sedan anpassat bredden efterhand efter jag bestämt hur jag vill ha dem.

Vänstersidan här är ju insidan av pärmen, den och framsidan tänkte jag visa i morgon då jag kommer att blogga i stället för Malin som är på semester.DSCF8588

Högersidan har jag dekorerat med ett vattenfall. Hur man gör visade Allram här i bloggen för ett par dagar sedan. Här hittar ni det inlägget. Nästa uppslag:

DSCF8590

På vänstra sidan har jag gjort ett litet fack. Den går sedan att fälla ut (se nästa bild). Högersidan har fått en fotomatta och några rosor som dekoration.

DSCF8591

Nästa uppslag:

DSCF8592

Vänstersidan med fotomatta och några blommor med bling i mitten. På högersidan har jag kortat ner cardstocket och sedan limmat ner överhänget till en ficka. I denna har jag stuckit ner ett par fotomattor.

Nästa uppslag:

DSCF8593

Högersidan här är vikt så den öppnas uppåt. Här har jag bigat en gång extra så det blev lite tjockare under. Så här ser det ut uppfällt:

DSCF8594

En ficka så som Allram också visade häromdagen. Detta uppslag är dekorerat med lite stickers ur mina egna gömmor.

Nästa uppslag:

DSCF8595

Vänstersida med fotomatta och ett par rosor. Högersidan blev en flärp som går fälla ut. Under den ett fack eller ficka.

DSCF8596

Sista uppslaget:

DSCF8597 DSCF8598

Här har insidan på pärmen fått en ficka där jag monterat 2 brads som stängning. Har knytit ett litet snöre runt den ena och så kan man bara vira den i 8or runt bradsen för att stänga den.

Detta har jag använt:

Jag kommer garanterat att göra flera album av denna typen. Tycker det är suveränt att man kan anpassa efterhand och lägga till så många sidor man orkar med eller har tid att göra. Jag återkommer som sagt i morgon med framsidan och pärmen. Tills dess ha det så bra och njut av den sköna sommaren.

Kram Jenny

DT-JENNY


Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”Litet album med silvertejpsbindning, Del 1 av 2”

  1. Profilbild för Annette
    Annette

    Jätte fint album, extra roligt att du använde mina ideér från sommarskolan, det tar jag som ett bevis på att dom var bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *