Life is like a box of chocolate…

Hejsan!

Idag är det onsdag igen och min tur att blogga :In-Love: Det är lika roligt varje gång jag försöker hitta något nytt att sätta tänderna i och idag tänkte jag bjuda på en box i form av ett hjärta. Vi börjar ju närma oss alla hjärtansdag så denna box blir perfekt att lägga några pralinbitar i och ge bort till någon som man håller kär!

hjärtanbox5

Jag har scannat in mallen jag har använt mig av till en PDF-fil så ni kan skriva ut och använda samma, den hittar ni lite längre ner i inlägget.

hjärtanbox4

Jag har byggt upp boxen med rosa och vitt cardstock och så har jag använt ett rött mönstrat papper från Reprint på ovansidan av locket. Sidorna på boxen har jag dekoreret med en utstansad kant med en stans från Martha Stewart Scallop Dot Edge Punchchwashitejp med röda hjärtan.  Locket är dekorerat med Tim Holtz banner die och texten ”Life is like a box of chocolate” har jag skrivit ut med min silhouette cameo och dom pennorna som hör till. Fjärillarna är utstansade med Easy Punch, körsbärsblomman och löven  är från Kristinas scrapbooking sedan är halvpärlorna från Reprint.

hjärtanbox2

Tutorial:

mallhjärta1

1, Rita av alla delar som du ser på mallen och klipp ut. ( har en PDF fil på mallen) men jag fick inte upp den i bloggen så jag får kolla om jag kan lösa det lite senare. Men jag gjorde rutor runt hjärtana så man ska kunna se ungefär hur stora dom är och remsorna står det mått på.

2, Klipp ut dom 4 st avlånga remsorma biga där det är _  _  _  _ streckat och klipp ut ”tänder” på den ena långsidan så att man kan forma lättare.

3, Klipp ut dom 2 mindre hjärtana samt dom två större.

4, Det är dom 2 mindre hjärtana som du ska använda remsorna till, 2 remsor till varje hjärta. Så börjar man att fästa dom runt  hjärtat med ”tänderna” på undersidan, tänk på att flikarna i ena änden fäster man på nästa flik omlott så att det håller. Detta upprepar du nu och gör en likadan till.

hjärtanbox1

 

5, Kolla nu så att du kan stoppa i dom i varandra så att boxen stängs annars kan man behöva göra några små justeringar så att det passar.

6, Sist så är det dom större hjärtana som man ska limma fast på dom mindre så att lockets kant kommer utanför sidorna, så nu är boxen färdig och den är redo att bli dekorerad!!

Lycka till!!

Kram DT Sophie

DT-Sophie1[1]

 

4 svar på ”Life is like a box of chocolate…

 1. Så fin ask….det vore kul att göra en sån….men det vore kanske lättare om man har en mall….tror du att du löser det.
  Kram Inga

  • Det ska passa min gjorde det men annars kanske du får göra lite småjusteringar på när du sätter ihop väggarna så att säga på boxen så att den ena blir lite större.
   Hoppas att det löser sig:-)
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

13 − 13 =