En tavla till någon du älskar

Hej hej

Idag är det onsdag igen och det är redan slutet av januari, tiden bara springer iväg och snart är det dags att börja tänka på alla hjärtansdag.

Så jag tänkte tipsa er om att altra en vanlig ram och ge den lite extra kärlek så att du kan ge den till någon du tycker om.

hjärtantavla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ramar brukar man ju oftast ha foton i men jag kände för att göra något annorlunda och tänkte lite outside the box. Bestämde mig för att använda DooBeePops Magnolia papper och att göra ett hjärta som stack ut ur tavlan för att få en härlig 3D effekt. Övriga papper jag använt är ett rosa CS och ett rött CS samt ett mönstrat papper från Papper Pebbles We Go Together.

hjärtantavla3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hjärtantavla2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glasskivan i ramen har jag plockat ut så att det är fritt fram för mina dekorationer att får plats och dekorationerna som jag använt hittar ni här nedanför.

Pärlband, Pearls, Satinhjärtan Röda, Satinhjärtan Vita, Alfabet Karen Foster, Mulberry Ros – Mini, Mulberry Ros – Liten, Curl Rose , Blad, Knoppar 15mm Röda.

hjärtantavla6

 

 

 

 

 

Detta va mitt lilla projekt som jag ville visa och inspirera er med idag, ha nu en fortsatt bra vecka!

Kram DT Sophie

DT-Sophie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plånbokskort med kärleksbiljetter i – Beskrivning – Tutorial

Hejsan!

Idag är det dags för mig igen och jag tänkte fortsätta med kärlekstemat :Valentine-s-Day:

Min tanke idag var att bara visa ett biljetthäfte jag gjort som man kan ge till sin partner en bra och smidig kärleksgåva om jag får säga det själv, och ett ganska ekonomiskt sådant. Det man måste lägga pengar på är ju scrappsaker så i mina ögon är det win/win jag får mina scrappsaker och min man får lite massage och bota huvudvärksbiljetter i sängkammaren.
love5

Biljetterna och häftet har jag skrivit ut med min silhouette cameo men man kan givetvis göra egna utan den. Men känner ju att ni är sugna och nyfikna på denna maskin som Kristina säljer i webshopen så måste jag bara säga att det är ett av mina bästa köp jag gjort. Även att jag bråkar med den i bland men det är mest för att jag inte läst alla instruktioner och inte fattar eftersom det står på engelska.

 

love7

love6

Material lista kärlekshäfte från webshopen:

Cardstock: Bazzill – Canvas – White, Bazzill – Canvas – Cantaloupe, Cardstock – Grenadine

Mönstrade papper: Maja Design – Sofiero

Stickles: – Xmas Red, Thistle

Dekorationer: Filt Hjärtan, rhinestones silver, Alfabet White,

Men jag har lite svårt för att ”bara” göra biljetthäftet, man måste ju lägga det i något… Så då fick jag iden att göra ett plånbokskort och lägga det i. Tänkte dela med mig av mallen som jag använt till själva plånbokskortet och detta kort är ett av mina favoriter att göra just för att det är så enkelt!

love2

love3

Tutorial plånbokskort:

plånbokskort

Gör som bilden visar och när du skurit ut och bigat där du ska så är det dags att klä utsidan och insidan av plånboken som du vill ha den. För att få skinnkänsla på utsidan av mitt kort så har jag embossat det beiga papperet med en ebmossingfolder som jag hade i mina egna gömmor, där av mönstret. Nu är det dags för sidorna på plånboken och då måste du ha 2 bitar cardstock som är 10×8 cm och bigar 1 cm 10 gånger över papperbiten och viker det som ett dragspel. Efter det så tar man ändarna på det bigade pappret och fäster det på insidan av ditt plånbokskort. Sedan är det bara att börja fundera på vad man vill ha för låsnings alternativ, jag valde att använda mig denna gången av Tim Holtz bältesspännen men jag har även använt både karborre och magnet innan så det fungerar med.

love

Material lista plånbokskort från webshopen:

Cardstock: Bazzill – Canvas – White, Bazzill – Prismatics, Cardstock – Pinecone

Mönstrade papper: Maja Design – Skärgårdsliv

Die: Spellbinder Classic Ovals

Blommor: Knoppar 7mm – Röda, Mossgröna Rosenblad

Övrigt: Distress Ink – Vintage Photo, Pearls White, chocolate pearls, Idea-Ology Buckles by Tim Holtz

Stämpel: Jag älskar dig har jag stämplat med Clearstamps – Alfabet Versaler

Klicka här för att se mer av Kristinas Scrapbookings sida Alla hjärtans Dag-pyssel-produkter!

Ha en trevlig onsdag så ses vi nästa vecka!

Kram  DT Sophie

DT-Sophie

 

To My Sweet Love / I Love You

Hej!

Då var det åter måndag och dags för vecka nummer 2 med tema Kärlek :Roses-are-red:

De 2 korten jag tänker visa idag är resultatet av lite lek med distressdynan- Worn Lipstick, post-it lappar och Ink Blending Tool.

DSC_0566

Själva kortbasen är väldigt enkel, vitt cardstock i strleken 15×15 cm. Sedan 2 stycken mindre bitar i samma cardstock som jag ruggat till med edge scrapern och sedan färgat in med distressdynan-  Worn Lipstick.

DSC_0568

Jag har valt att dekorera med bara röda produkter. Jag började med rött prickigt band, rött moselsnöre, rött hjärta och en hjärtpin. Blommorna jag använt är minirosor, små knopparros liten och Magnolia berries som jag limmat fast en och en. De små gröna bladen är från egna gömmor. Allt har fått sig en omgång med rött stickles glue.

DSC_0571

Det glittriga bokstäverna jag använt heter: Sweetheart Script och är bara så vackra. De andra kommer från min egna lilla (eller rättare sagt STORA) gömma.

DSC_0562

Såhär blev resultatet som jag hoppas kommer glädja någon på alla-hjärtans-dag

DSC_0585

Kort nummer 2 gjorde jag betydligt mindre det skulle passa fint i en bukett eller varför inte i en korg fylld med choklad eller bara enkelt placerat på tallriken.

DSC_0586

Detta dekorerade jag med en bit washi tape, tyvärr är denna slut i butiken men det finns så många fler!! Ett pärlband lyxade genast till kanterna på tejpen. Den glittriga blomman är från början en grå blomma från Prima men efter en omgång av gesso, silvrigt stickles glue och glitter flakes fick den en helt annan look.

DSC_0587

Jag fortsatte att pynta kortet med skelettlöv, kvistar, pistill dekorationsbär, charm och vita Pearls. Återigen har jag använt mig av glittriga bokstäver och svarta bokstavsstickers från egen gömma. Dessa är snarlika.

Det var allt jag hade att visa idag. Hoppas jag kunnat bjuda er på lite inspiration för ert egna skapande.

Vi ses om en vecka igen! KRAM DT-Maria

DT_maria