Life is like a box of chocolate…

Hejsan!

Idag är det onsdag igen och min tur att blogga :In-Love: Det är lika roligt varje gång jag försöker hitta något nytt att sätta tänderna i och idag tänkte jag bjuda på en box i form av ett hjärta. Vi börjar ju närma oss alla hjärtansdag så denna box blir perfekt att lägga några pralinbitar i och ge bort till någon som man håller kär!

hjärtanbox5

Jag har scannat in mallen jag har använt mig av till en PDF-fil så ni kan skriva ut och använda samma, den hittar ni lite längre ner i inlägget.

hjärtanbox4

Jag har byggt upp boxen med rosa och vitt cardstock och så har jag använt ett rött mönstrat papper från Reprint på ovansidan av locket. Sidorna på boxen har jag dekoreret med en utstansad kant med en stans från Martha Stewart Scallop Dot Edge Punchchwashitejp med röda hjärtan.  Locket är dekorerat med Tim Holtz banner die och texten ”Life is like a box of chocolate” har jag skrivit ut med min silhouette cameo och dom pennorna som hör till. Fjärillarna är utstansade med Easy Punch, körsbärsblomman och löven  är från Kristinas scrapbooking sedan är halvpärlorna från Reprint.

hjärtanbox2

Tutorial:

mallhjärta1

1, Rita av alla delar som du ser på mallen och klipp ut. ( har en PDF fil på mallen) men jag fick inte upp den i bloggen så jag får kolla om jag kan lösa det lite senare. Men jag gjorde rutor runt hjärtana så man ska kunna se ungefär hur stora dom är och remsorna står det mått på.

2, Klipp ut dom 4 st avlånga remsorma biga där det är _  _  _  _ streckat och klipp ut ”tänder” på den ena långsidan så att man kan forma lättare.

3, Klipp ut dom 2 mindre hjärtana samt dom två större.

4, Det är dom 2 mindre hjärtana som du ska använda remsorna till, 2 remsor till varje hjärta. Så börjar man att fästa dom runt  hjärtat med ”tänderna” på undersidan, tänk på att flikarna i ena änden fäster man på nästa flik omlott så att det håller. Detta upprepar du nu och gör en likadan till.

hjärtanbox1

 

5, Kolla nu så att du kan stoppa i dom i varandra så att boxen stängs annars kan man behöva göra några små justeringar så att det passar.

6, Sist så är det dom större hjärtana som man ska limma fast på dom mindre så att lockets kant kommer utanför sidorna, så nu är boxen färdig och den är redo att bli dekorerad!!

Lycka till!!

Kram DT Sophie

DT-Sophie1[1]

 

Get well box…

Hejsan alla godingar!!

Idag är det onsdag och det betyder att det är min tur att visa något som jag har knåpat ihop här i bloggen! Det är ju tyvärr förkylning och influensa säsong här i vårt avlånga land och jag tänkte jag ligga steget före och kunna pigga upp någon krasslig och ynklig själ som ligger mig varmt om hjärtat när förkylningen slagit till. Det är ju så jobbigt när halsen värker, man är täppt i näsan och man måste snyta sig stup i kvarten.  Så därför har jag gjort en krya på dig box eller kanske man kan säga en första hjälpen låda vid förkylning.

get well box

Som bas till boxen har jag använt mig av vit cardstock och sedan har jag fortsatt att dekorera med ett cardstocksamt av ett mönstrat papper från Maja Design Vintage Frost. Kanterna på det mönstrade pappret har jag färgat in med en distressdyna från Tim Holtz vintage photo. Framsidan av boxen har jag dekorerat med en magnolia stämpel, just denna finns inte i butiken med det finns andra små söta Tildor att välja på. Tilda har jag färlagt med promaker pennor som du hittar i många härliga nyanserPromarker.

get well box2

get well box3

get well box4

 

get well box 5

get well box mall

Dom vita halvpärlorna kommer från you do och så har jag kletat lite rosa stickles på rosetten som Tilda bär över magen. Den rosa blomman är en körsbärsblomma från Kristinas och dom blå bären är vintage berries från magnolia och bladen är utstansade med Martha Stewart. Bannern har jag gjort med hjälp av Tim Holtz banner die och get well texten kommer från mina egna gömmor. Stämpeln på insidan av boxen kommer från stämplar

Detta var allt för mig idag hoppas att i får en härlig vecka och att ni slipper alla elaka basiller och förkylningar.

Kram Sophie

DT-Sophie