Julkrans med Little Tilda och kort om Promarkers

Detta lilla projekt startade med att jag ville skapa en julkrans, men slutresultatet är nog snarare en kombination av krans och kort:

Jag har använt cardstock i vitt och rosa. Först klippte jag ut ett hjärta med ett hjärtformat hål i mitten. Bakom det har jag fäst ett urklippt hjärta med plats för en julhälsning.

Hjärtat är dekorerat med hjälp av Tim Holtz härligt vintriga die Festive Greenery, Marianne Designs underbara die Creatables Poinsettia och Martha Stewarts Branch Punch. En hel del pillrande och klistrande innan allt var på plats, men skojigt värre vill jag lova.

Insidan ser ut på detta sätt:

Den fina textstämpeln är från Magnolia, men är min egen privata. I butiken finns dock flera, precis lika snygga Magnoliatexter att välja bland! Texten är embossad med embosspulver Ruby Red.

Bland alla utstansade blommor, blad och kvistar jag smugit in fina dekorationer som hjärtformade pearls, pearlbrads, pärlband en bedårande liten snögubbe.

Den vackra, glittriga blomman kommer tillverkaren Prima Marketing.

Little Tilda från Magnolias nya julkollektion pryder framsidan. Eftersom jag är en Promarker-tjej så är det sådana pennor jag använt för att färglägga. Jag är bara en novis på dessa pennor trots ihärdigt övande, men jag vill i detta inlägg ändå dela med mig av mina erfarenheter på området.

När jag målar arbetar jag helst med 3-7 olika pennor/nyanser av samma färg för att få till fina skuggningar. Det fina med pennorna är dock att det går att få fram skuggningar med endast ett fåtal pennor/nyanser, men jag föredrar att använda många pennor istället för att få mer effekt. Det tar ca 40 min-1½ timme för mig att måla ett motiv. Försiktiga, cirklande rörelser på en liten yta i taget av motivet fungerar för mig för att få till jämnare övergångar mellan tonerna.

Jag börjar oftast med den ljusaste färgen och skarvar i med den mörkare nyansen innan den ljusare hunnit torka. Underlaget är viktigt. Det ska vara ett papper med blank yta för att färgerna ska smälta in fint i varandra. I min Promarkerväska har jag alltid en bit stämpelpapper liggandes för att kunna prova ut fina färgkombinationer att använda. Blendern är mitt sudd och om jag målar utanför är jag snabb att suga upp färgen med den. Man kan också använda den för att skapa mönster på målade ytor eller för att smälta samman färger.

I butiken finns ett stort och härligt sortiment av Promarker att välja bland och jag har använt följande kombinationer:

Hår: Black, Midnight Blue, Aegean Blue

Hud: Almond, Blush, Promarker, Sunkissed Pink, Promarker

Kinder: Rose Pink

Klänning: Red, Poppy, Berry Red, Cardinal Red, Burgundy

Underklänning: Pastel Green, Cool Aqua, Duck Egg

Strumpor: Promarker + röd kombination (se klänning)

Varmt tack för titten, ha en underbar fredag!

Kram från DT Kristina ScrapSalig


av

Etiketter:

Kommentarer

8 svar till ”Julkrans med Little Tilda och kort om Promarkers”

 1. Profilbild för Susy
  Susy

  Så snyggt och tack för alla tips!

  KRAM SUSY

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tusen varma tack! =D

   Kramar

 2. Profilbild för snojbi
  snojbi

  Sååå himlans fint

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tackar så mycket! =D

 3. Profilbild för Iffa
  Iffa

  Men wow så snyggt det var på insidan!!! Så fräckt att du använt gångjärnen på insidan…….undra varför jag alltid bara satt dom på utsidan =)

  STORT tack för att du beskriver hur du färglägger!!! Jag inser att jag nog behöver dels en blender då……men även fler toner av samma färger än vad jag har……….och sedan mycket tid för att öva =)
  Du färglägger verkligen så fint så kanske att jag skulle kunna börja försöka med dessa pennor igen =)
  Kram iffa

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tusen tack för allt snällt du skriver!
   Vad roligt att mina små tips kanske kan vara till hjälp och inspiration! Hahaha, jo, det är ju det där med tiden för att öva också, synd att det inte går att köpa precis som med blendern 🙂

   Hehehe…samma här, brukar också alltid sätta dem på utsidan, bara för att de är så fina, vill inte gömma dem =).

   Kram på dig!

 4. Profilbild för Maria "Emia" Meijer
  Maria ”Emia” Meijer

  Underbart fint!
  Jag blev väldigt sugen på att shoppa lite nya dies. Väldigt fin-fina! Får nog vänta in födelsedagen som väntar ifall det dyker upp något från den lååååååååånga önskelistan 😉
  Färgläggningen är helt makalöst fin, jag önskar verkligen att jag kunde färglägga. Men det får jag överlåta till er som har tålamodet. Det är tur att andra kan göra det så jag håller mig till det jag kan 😉

  Trevlig helg!
  Kram

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tackar för dina ord! =D

   Nä precis, dies kan man aldrig få för många av och önskelistan är längre än en sjumilaskog. Hoppas att du får vad du önskar på din födelsedag, jag håller tummarna 😉

   Nä, vi är olika…det som är rogivande för någon blir en ren frustration för någon annan, tur att vi gillar olika saker =D

   Ha det toppen, kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *