Julkort och godisask i ett

Hej på er!

Då va det min tur att igen att inspirera er med ett litet inlägg såhär på en onsdag, och idag har jag hittat en riktigt rolig vikning som jag tänkte visa er.

Det är nämligen ett kort och godisask i ett med en ficka som är perfekt att lägga i en liten trisslott i också. Så jag tänkte försöka förklara hur jag har gjort.

Måtten är i tum så börja med att skära till ett cardstock som är 7 X12 tum. Sedan ska det bigas på kortsidans båda sidor vid 1/2” och 1 1/2” vrid sedan cardstocket och biga vid 1/2”, 1 1/2”, 3 1/4”, 4 1/4” och vid 9”. Efter det så är det vissa bitar som ska klippas bort, vilket ni ser på bilden av min mall.


Jag har även klippt bort kanterna på kortsidans ena flärpar för att det ska bli lättare att stänga, för det är flärparna som kommer att stänga själva asken. Som ni ser så har jag även gjort ett litet fönster som jag har skurit ut i min skärmaskin och sedan satt en plastbit på insidan. Jag sparar alltid plasten som mina pärlor har suttit på och återbrukar vid sådana här tillfällen.

Fortsätt sedan med att vika dom bigade linjerna och vik ihop själva asken och tejpa fast den. Sedan viker man bara över den sista biten så att man får ett dubbelt papper vilket skapar själva fickan att lägga en tag eller trisslott i.

Material från butiken:
Bazzill – Canvas – Classic Red Christmas

Bazzill – Canvas – Ivy

Mönstrat papper:
Maja Design – Christmas Wonderland – Ephemera

Övriga dekorationer:
Halvpärlor – Strips

Halvpärlor – White – Papermania

Öljetter

Organzaband med Glitterhjärtan

Hoppas att jag har kunnat förklara så att ni förstår och när man får till det är det en väldigt lätt och rolig vikning, lycka till!

Kram DT Sophie


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *