Maja Design julkort

Hej och God fortsättning!

Vi är lite olikt skapta och en del är som jag: mest i gasen att skapa julkort efter jul – hoppas jag inte är helt ensam därute…Nästa vecka ska jag försöka att ha sadlat om, bara ett sista, sista julkort idag 🙂

Ett julkort i blått/vitt/rött med en utstansad bild från Maja Design papper

En Grankvist är en kul och naturtrogen dekoration…Annars blandade blommor, spets och utstansade små kvistar

Som snöeffekter har jag använt Strukturpasta (ger en härlig korning effekt), Nuvo drops och vitt embosspulver

…Textstämpel från Roxstamp

Kramar
//Cattie

La-la-la lamas

Hej!

I vanlig ordning

I samma stund jag fick syn på stämpelsetet Happy Llamadays /& My favorite thing var jag SÅLD. Fyra fantastiskt söta lamor: lätta att färglägga och klippa ut (alt. stansa ut med tillhörande dies om man inte älskar att klippa) och användbara både till julkort och andra kort – perfekt!

Bakgrunden är gjord med distressink / Cracked pistachio…Små snöflingor stämplade och embossade med clear embossingpulver för att skapa lite struktur…

Samma grunddesign med utstansad text i silverglitterpapper och lite bling på de embossade snöstjärnorna…
Ett organzaband ger ytterligare liv och struktur till kortet

Kramar
//Cattie

Prima Santa Baby julkort

Hej!

Prima’s julkollektion ”Santa Baby” är så magiskt vacker! Krämig mintgrön mot lilarosa toner: prints av rykande varm choklad och härliga vintage tomtar – magi! Hos Kristinas hittar du både lösblad såsom 12×12 block, a4-block samt 6×6 – bara att bunkra för de här kommer hålla många jular framöver!Först ut blev två julkort i A6-format och platt design för att enkelt kunna skickas i kuvert med posten…Tomtarna är urklippta ur en av de många klipparken som medföljer blocken (jag har använt A4-formatet)

Fantastisk fin blomma från Hobbyfun / Florella – fick lite snöeffekt från Nellie Snellens struktur pasta och Stickles glitterlim på pistillerna…I bakgrunden skymtar rosa rosor på band

Fler blommor med snöeffekt…Gillar det rosa glitterpappret som ramar in korten…

…Fint hjärta från samma Prima-serie

Bakgrunderna gjordes av akvarellpapper och Distress Ink / Cracked Pistachio

Ho Ho Ho

Önskar en lugn och rofylld helg!

Kram
//Cattie

Enkelt och stilrent julkort

Hejsan!

Nu är jag i full gång med julkortstillverkningen och det blir ju en hel del olika sorter och varianter, så idag tänkte jag visa er ett väldigt enkelt och stilrent kort jag har gjort.

Jag brukar oftast jobba utifrån en bild eller ett motiv men nu har jag bara valt att jobba med olika mönstrade papper för att bygga upp mitt kort.

Jag har bara 2 andra saker på kortet förutom papper och det är bling och bokstavstickers, om man inte räknar med lim, tejp och 3d kuddar så klart.

Jag älskar alla dessa vackra julpapper och får nästan lite ont i magen när jag ska skära sönder dom men jag tror inte att jag är ensam om detta.

Så denna typ av kort är perfekt att göra om man har massa spill bitar som blivit över från andra kort man har gjort, för jag antar att det är fler än jag som sparar på dessa.

Jag ser verkligen fram emot allt julpyssel man nu framför sig i december och jag håller på att själv leta inspiration så att jag kan visa er här sen.

Material från butiken:

Cardstock:

Röd

Grön

Vit

Mönstrade papper:

BoBunny – Christmas in the Village – Wreaths

Pion Design – Lets be Jolly – Toyland

Pion Design – Lets be Jolly – Christmas Florals

BoBunny – Yuletide Carol – Advent

Övrigt:

Rhinestone silver

Bokstäver Guld

Nästa vecka fortsätter jag som sagt på jultemat så glöm inte kika in för att se vad jag hittar på då.

Kram DT Sophie

Julkort med glamour

Då har vi kommit till den 4e advent.
Fyra ljus är tända och vi har en vecka kvar till julafton.

Jag tänkte köra lite partaj här inne idag med den här klämkäcka damen i rött. Vill ni vara med?

stampinbella-50a-inkywings-2016

Baskortet är rött Cardstock och sedan har jag använt guldglitterpapper och ett mönstrat papper från Maja Designs block ”Home for the Holidays”.
Stämpeln ”Edna Needs A Martini” från Staping Bella, tyvärr slut i lager, men fråga kundtjänst så kanske dom kan ta hem den på nytt.

stampinbella-50b-inkywings-2016

Vita blommor, Röda  blommor, Cheesecloth, Pistiller, Rosenknoppar, Snöflingeknapp och röda  paljettstjärnor från ett jul-kit med blandade dekorationer.

Hoppas ni får en lugn fin vecka nu inför julen, utan allt  för mycket stress.

Kram Lisa

dt-lisa-kristinas

Julgåva med julkort

Tänk att man med endast några papper faktiskt kan göra en hel bunt julkort! Till och med så många att man kan knåpa ihop en liten julpresent och ge till någon som kanske inte hinner med att göra sina egna julkort. Lite inspiration kommer här!

julkortsset-48a-inkywings-2016

Ett stort julkort som mottagaren får med sin julhälsning och en gåvopåse med 6st mindre julkort som mottagaren i sin tur kan skicka iväg.

 

julkortsset-48b-inkywings-2016

Påshuvudet har jag gjort av röd cardstock. Som dekorationer har jag använt mig av Grön Glittertape från Heyda, Rött band och stickers (julgranen och stjärnorna).

julkortsset-48c-inkywings-2016

Här på baskortet har jag börjat med rött cardstock och använt mig av ett mönstrat papper (brunt) från Maja Design, samt ett papper från Kaiser Craft som är fullt av dom fina gammeldags bilderna som återkommer på alla korten. Guldpapperet är från Paper Line och mycket flitigt använt i julkortstillverkningen i år. Det gröna glittriga är faktiskt den Gröna Glittertapen från Heyda som jag dragit två remsor av på ett papper och sedan satt under texten (som hittas på papperet med alla bilder!).

julkortsset-48d-inkywings-2016

Som dekorationer på kortet har jag använt en Doily, ett par hjärt-brads, paketen från Gran-stickers-arket, och ett satinband med renar.

julkortsset-48e-inkywings-2016

Två  lite större kort som mäter ca 11×14 cm där samma papper används som på det stora kortet ovan!

 

julkortsset-48f-inkywings-2016

Och fyra mindre kort som mäter ca 10 x 10 cm och även här samma papper som ovan. På kortet med texten har jag bara använt mig av den andra sidan av det bruna papperet för omväxling. Notera att man får ut alla fyra småkorten av samma cardstock om man använder sig av ett 12″x12″ papper.

Lycka till i julkortsjakten!

/Lisa

dt-lisa-kristinas

 

Shaker card med tomte

Hej!

Nu är det full rulle med julkortstillverkningen hemma hos mig. Det är ju knappa månaden kvar till den magiska dagen så det gäller att sätta fart 😉

Jag har fullkomligt sprutat ur mig kort efter all inspiration jag fått av alla julpapper som Kristinas fyllt butiken med. Eftersom det skapats en del kommer jag köra dubbla inlägg idag så ni får chans att se lite fler av mina alster.

Först ut får bli ett shaker card med en söt tomte i julkula. Det är en färdigmålad tomte från arket: Festive Fun. Dessa ark är perfekta för oss som inte kan färglägga eller om man för omväxlingsskull vill vara lite bekväm.

_dsc0187-6

Jag har en förkärlek för kraftfärgat cardstock ihop med rött. En härlig kombination som jag gärna blandar med inslag av grönt. Till detta kort tog jag en bit från Carta Bellas journaling ark.

_dsc0188-7

Julkulan är gjord med hjälp av en dies från Rox Stamp. Jag fullkomligt älskar den då den har en perfekt storlek, här rymmer den utan problem min plastbubbla för shaker card. Den söta rosetten är även den en dies som finns i 3 storlekar. Satinhjärtat passar fint i mitten av rosetten. Jag har fyllt min lilla bubbla med små dekorationskulor och silver stjärnor.

_dsc0189-7

Runt bubblan har jag dekorerat med en bit rött glitterpapper, pärlband i rött & grönt, röda rosor, blad, kvistar i glitterpapper, charm och en bit rött tunt sidenband.

Det var allt just nu, hoppas ni kikar förbi lite senare!

Kramar DT-Maria

DT_maria

Superenkla julkort med stickers

Är det något jag verkligen gillar så här i julkortstider så är det enkla julkort.
Håller du med? Dessa kanske ser avancerade ut, men jag kan försäkra dig om att det är dom inte.

kristinas-46a-inkywings-2016

Ett tips är att passa på att göra fler när du ändå är på gång, och vips har du ett helt gäng klara!

Jag har använt mig av en lite mindre kortbas (ca 10×15 cm) av Bazzillpapper, där jag gjort vikningen på kortsidan så korten kan stå upp.  Sedan har jag skurit till två paneler av blått + Kraftpapper – här kan du om du vill förenkla det ännu mer bara ta en färg och strunta i själva ”ramen”.

Längst upp har jag skurit till remsor av ett mönsterpapper från YouDo som heter Falling Snow. Jag tyckte det var lite mysigt eftersom det blev flera olika snörelaterade bilder från det även om man klippte remsor. Bästa tipset här är att det här upplägget är helt perfekt när man har lite olika spillbitar som man vill göra av med.

kristinas-46c-inkywings-2016

Runt hela framsidan längst upp har jag dragit en röd-vit dekorsnodd som blir en perfekt vinterrelaterad utsmyckning. Den är knuten med en vanlig dubbelknut på framsidan.

Längst ner på kortet har jag skrivit min lilla hälsning med stickers (dessa är dock ur egna gömmor) och satt dit den lilla söta 3D-stickersfiguren från Heyda. För lite liv och dimension så sätts remsorna endast fast längst upp så man kan böja dom lite lätt utåt i nerkant.

Hoppas det kunde inspirera till att börja med julkortstillverkningen!

Kram Lisa

dt-lisa-kristinas