Julkorg klädd i Reprint

Det är stört omöjligt att inte falla pladask för Reprints ”Angel Collection”, åtminstone för denna scrapsaliga DT. Dessa designark är dessutom gångbara till annat än just julkort vilket ju är en bonus. Jag har valt att skapa en julkorg med höga kanter och stadigt utförande, perfekt som gåva till värdpar eller julklapp till en kär vän. Då den är stadig behöver man inte vara rädd att fylla den med alltför mycket choklad.

Basen till korgen är klippt ur vit cardstock. På bilderna nedan ser ni hur delarna ser ut. För sammanfogningen fungerade dubbelhäftande tejp (9 mm) klockrent. Kortsidorna är 6 cm breda, långsidorna 15,5 cm och korgens höjd är 21 cm (innan stansning).

Insidan är klädd med Reprints ”Friends” . Jag har försökt att klippa remsorna så att mönstret skall hänga samman. Man behöver foga samman delarna innan man fäster sina remsor för att undvika vita, överlappande kanter. Den sista remsan fästs när korgen är ihopfäst, lite pillrigt men väl värt besväret.

 

På utsidan valde jag att använda min absoluta favorit i serien: Reprint ”Grunge”. Kanterna har rivits med edge scraper och sedan färgats in med Tim Holtz distress ink ”Walnut stain”. Just den färgen är som gjord för designarkens bruna toner. Tagen är dekorerad med en av Reprints ljuva ”Angeltags” .

Ramen till ”tittfönstret” har jag skapat genom att stansa ur formen med punch och sedan skurit ur en mindre cirkel manuellt. Med håltång har jag stansat hål för att få en gnutta ”spetskänsla”. Ramen är ”pimpad” med Crackle accent . Ramen (och blommorna) har också fått sig en omgång med med You Do:s glitter iridicent white. Ur ett OH-ark har jag skurit ur fönsterglas. CD-penna fungerar utmärkt för att märka ut lämplig cirkelstorlek med!

De underbara rosorna är av XL-storlek och den bruna färgen matchar designarken ypperligt. Som ni ser har jag även smygit in ett par små, söta al-kottar som förstärker julkänslan. Kottarna plockade jag under sommarsemestern i Hälsingland, men de finns även här i södra Norrland också. Ett tips är att hålla utkik intill kanterna av sjöisen kring februari-mars. Idéen med al-kottar på alster är inte min, utan liftad från flera vackra konstverk i cyberrymden. Ha en underbar dag!

Kram från


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

8 svar till ”Julkorg klädd i Reprint”

 1. Profilbild för Jessica
  Jessica

  Hej Kristina jättefin påse har du mer beskrivning på måtten ganska akut måste göra en till ikväll

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Ledsen att jag inte svarade igår Jessica 🙁 Jag var ute på landet utan tillgång till dator så då blir det som det blir. Antar att det är försent, men här är en länk till alstret jag inspirerades av: . Tyvärr hittar jag ingen mall i inlägget, men måtten jag använt är följande:
   Höjd 21 cm, bred på ”framsida” 15,5 cm, kortsidorna 6 cm på bredden, botten delarna 6 cm och ”fogdelen” är ca 1 cm.

   Hoppas det är till lite hjälp! =)

   Kram från Kristina

 2. Profilbild för Elisabet
  Elisabet

  Jättefint! Tack för inspirationen, kan helt klart komma till nytta 🙂

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack Elisabet, vad roligt att du gillar korgen!

   Ha en trevlig helg!

   //Kristina

 3. Profilbild för pojjo
  pojjo

  Så fantastiskt fin… Wow

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack snälla! 🙂

 4. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  Vilken fin julkorg och vilka vackra dekorationer. Ja, de där små alkottarna är så fina att använda till scrapbooking. Måste samla på mig riktigt många denna vinter.
  Kram
  Rosemarie

  1. Profilbild för Kristina
   Kristina

   Tack Rosemarie! 🙂

   Ja, kottarna är kanonbra, ger verkligen det lilla extra! En naturens gåva till scrapbooking =)

   Kram från Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *