Julalbum

 

Jag brukar göra minst ett julalbum varje jul. Mest för att det är så kul och dels för att göra något med alla dessa fantastiska julpapper som släpps ( läs köps) varje år. Jag sitter ju inte och gör sju miljoner julkort. Till detta albumet har jag använt årets julpapper från Graphic45. De bästa albumpapper som finns enligt mig. Det hela började med att jag skulle köpa olja till mitt hår och hittade en sån fantastisk presentbox med både schampo, balsam och en liten flaska olja så istället för att köpa en större flaska olja fick det bli den lilla så jag fick denna underbara låda som jag altrat och lagt mitt album i. Tårtpapper, spets, flera olika dekorationsblommoroch utklippta järneksblad. Tofsen i ryggen är faktiskt ett örhänge. Här tar man tillvara på allt som går att dekorera med.

DSC_4415

Här i ligger albumet.

DSC_4425

Som vanligt har saxen gått varm.

DSC_4418

Jag har dekorerat med lite av varje. Man tager vad man haver på skrivbordet. En påse som jag fått när jag köpt smycke, liten kanelstång, tårtpapper, blommor, lite glittersnöre men det skulle gå lika bra med piprensare. Lättare i alla fall för snöret levde sitt eget liv. Givetvis  lite utklippta detaljer.

DSC_4419

Första sidan. En enkel dubbelflik och en ficka med bilder från serien. Klistrade dem dubbla med snöre emellan.

DSC_4420

Andra uppslaget. Alla flärpar går att öppna och hålls stängda med magneter.

DSC_4421

Nästa uppslag. Jag ville få cirkeln att likna en julkula så jag satte ett snöre i så att det ser ut som den hänger. Andra sida är en flik som man kan öppna.

DSC_4422

Här  har jag gjort en gördel. Stansat kanterna med en punsch från Martha Stewart, lite lintråd och en charm. Undertill lite bilder från papperna, satt på cardstock för att de ska hålla sig fina. Andra sidan en flärp med en extra sida som man öppnar och stänger med en magnet.

DSC_4423

Sista sidan. En enkel ficka med två tagar i. Brasan klippte jag ut från ett mönsterpapper.

Idag blev det mycket bilder och mindre text att läsa.

Hoppas ni har det bra i julstressen och att ni hinner pyssla lite mellan varven.

 

Kram

dt_jenni


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Julalbum”

  1. Profilbild för Charlotte
    Charlotte

    Helt galet snyggt Jennie, när kommer kursen på denna typ av album?

  2. Profilbild för Ingrid
    Ingrid

    Vilket underbart album, otroligt fint 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *