Interlocking kort med vintage stuk och grytlappar

Hej!

Idag tänkte jag visa ett kort som jag inte vet vad det heter på svenska. På engelska kallas det interlocking card och slår man upp ”interlocking” så betyder det bl.a. ”hänger ihop”. Får väl kalla det hänger ihop kort då :Wink:

DSCF8155

Detta är en ”kortvikning” som jag använder rätt ofta för jag tycker det blir effektfullt och trevligt. Man utgår från ett halvt cardstock med en gatefold vikning, dvs man bigar på 3 & 9 tum och viker in mot mitten så här.

Sen har man olika figurer (i mitt fall cirklar) som går in i varandra som man fäster omväxlande på höger och vänster halva. Så här blir det då:

DSCF8157

Mina cirklar gjorde jag dubbla, både vit cardstock och mönsterpapper för att få dem lite stadigare. Mönsterpappret är ett papper ur detta blocket: Paper pad Maja design. Så här såg det ut när jag skar ut mina cirklar:

DSCF8153 DSCF8154

Som ni ser har jag lämnat mellanrum mellan ”mönstercirklarna” men inte ”cardstockcirklarna”, dessa har jag i stället ”ruffat upp” kanterna på för att få mellanrummet mellan cirklarna. Insidan och framsidan har samma mönsterpapper från Kaisercraft. Jag har distressat kanterna med Distress Ink Vintage Photo, även använt den till stämplarna på insidan.

DSCF8158

Insidan har dessutom fått ett par insticksfickor med 2 små tags och en skrivruta av akvarellpapper. Jag gillar färgen och strukturen på det. Jag har dessutom stämplat med lite olika stämplar, bl.a. dessa stämplar.

Framsidan är dekorerad med frantagepulver, shabby White, sött band med hjärtan, bjällra klocka. och rosor, 2 storlekar av bjällra klocka. och en av grytlappar och löv. Både blommorna och löven har fått lite vit gesso på sig. Detta kort har ännu ingen mottagare utan är ett ”bra att ha” kort. Kommer senare att komplettera med ett Grattis, Tack, ett namn, datum eller annat. Skönt att ha lite halvfärdigt ibland om man helt plötsligt kommer på att man behöver det.

Det var allt från mig för idag. Ha en underbar helg.

Kram

DT-JENNY

Kommentarer

Ett svar till ”Interlocking kort med vintage stuk och grytlappar”

  1. Profilbild för Alexandra Linge
    Alexandra Linge

    Duktig du är Jenny, jättefina grejjor du kommer
    På att göra till varje lördag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *