Halloweenpyssel med gipsbinda

Hejsan!

Idag har jag ett väldigt roligt pyssel att visa er inför halloween som både ni och era barn kommer att älska! Det är inte alltför pilligt och det är sådär härligt kladdigt men när det är klart kommer bli skrämmande bra.

Jag har pysslat med gipsbinda eller gipsgaze som det också heter och jag har gjort spöken i olika storlekar och även en pumpa.

Se allt vårt halloweenpyssel här!

Själva pumpan glömde jag att fota hur jag gjorde men det är busenkelt! Man tar bara en ballong och sedan så har man några färdigklippta bitar och så börjar man med att blöta bitarna för att till sist sätta dom runt ballongen. Knuten på ballongen ska vara uppåt för det är den som ska vara själva stjälken eller toppen av pumpan och när ni sätter fast gipset runt knuten glöm inte att lägga ett extra lager och snurra den lite. Jag gjorde så att jag la att lager runt ballongen sedan tryckte jag ihop den bindan som blev över nertill så att den stod stabilare. Det set inte så snyggt ut just när man håller på man när det har torkat kan man lätt skära bort det överflödiga och pumpan kan stå stabilt ändå. När den är torr är det bara att sticka hål i ballongen och sedan färga din pumpa så som du vill ha den, jag valde att spraya min med  Prima Color Bloom Spray – Gilded.

Återigen till spökena. Buuuh!

Här kommer lite bilder så ni ser hur jag har byggt upp själva formen.

Det jag har använt mig är toarullar en ballong och två bågar till ett bättre begagnat par solglasögon, och för att lättare få bort formen från gipset sen så kan man klä över detta med plastfolie.

Nu är det bara att börja klä in ditt spöke och få det så som du själv vill, jag valde att ha med bågarna i min form för att det ska se ut som armar som är under.

Så nu är spöket nästan klart…

Det enda som fattar är ett par riktigt läskiga skrämmande ögon och det har jag målat dit med svart akrylfärg.

Som ni ser så har jag gjort lampor av mina små spöken och det går även med pumpan och man kan använda sig av batteridrivna värmeljus. Eller så kan man göra som jag har gjort på sista bilden här ovan ta en ställning från en gammal rislampa från Ikea och ha under spöket eller pumpan.

 

Så det var mitt pyssel för idag, hoppas att ni provar detta hemma för jag vet att ni inte kommer ångra er!

Kram DT Sophie

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *