Ett glassigt pyssel till barnen

Hejsan!

Hoppas ni har en skön sommar vare sig ni har semester eller om ni har börjat jobba igen efter ledighet.

Jag är mitt uppe i min semester och är på utflykt med våran husbil och då tänkte jag ge ett litet tips på ett lätt och smidigt pyssel som man kan ta med sig på resande fot till barnen.

Det är ett mini creative kit med silk clay som man kan göra goda glassar utav.

Det är väldigt lätt som sagt att ta med sig i väskan som en liten nödlösning om barn börjar få otåliga eller uttråkade barn.

I kittet finns det 1 st vita pappers strut och sedan är det 2 olika behållare med lera i olika färger. Man kan välja färg på glaskulorna och sedan kan man göra valfri garnering så som strössel och sås.

Jag har valt 3 kulor i olika färger (smaker) sedan har jag gått all in med både strössel, sås lite mjukglass och ett körsbär på toppen.

Detta kan dock garanterat leda till mersmak på riktig glass så det får man ha i beräkningen.

Material från butiken:

Pysselset Lera – Glasstrutar

Ha en fortsatt trevlig dag! Kram DT Sophie

DIY Halloween pyssel med barnen

Hejsan!!

Hoppas allt är bra med er och att ni njuter av hösten!

Idag tänkte jag visa er lite halloweenpyssel som jag och barnen har gjort tillsammans. Det började med att vi skulle köpa lite dekorationer till den nu väldigt stooora högtiden halloween som mina barn tycker. Jag tyckte att vi kunde göra våra egna och till min stora förvåning så köpte dom det konceptet.

Att pyssla med barnen är både roligt och lite utmanande för att jag vill vägleda dom men samtidigt låta deras fantasi flöda fritt. Jag vill gärna vara inne med mina fingrar och styra men dom hade kul och vi fick till några saker så får se det som lyckat.

Som ni vet så tycker jag om att återvinna och använda saker man redan har till att skapa något nytt av. Så jag plockade fram några gamla flaskor och toarullar jag sparat, sedan va det bara att gå loss bland pysselsakerna.

Så det vi fick ihop va några servettringar av toa rullar som vi limmat fast vitt snöre runt, kletat lite röd färg på så att det ska se ut som blodigt bandage och sedan dekorerat med ett metallhörn och ett öga.

Flaskorna har vi spraymålat mattsvarta och  sedan duttat på lite rostfärg, dessa dekorerades med metalldöskallar och lite die cuts.

Utöver servettringar och 2 mystiska flaskor med okänt innehåll lyckades vi även knåpa ihop en ljusstake och även den är en spraymålad flaska. En svart ljusstake är ju inte så läskig så vi ville piffa till den lite med rinnande blod och detta gjorde vi med en limpistol och röd färg.

Material från butiken:

Svart sprayfärg, rostfärg på burk, röd färg

Metallhörn, metalldöskallar, ögon

Die cuts, snöre, limpistol

Så nu är vi nästan redo för halloween här hemma, hoppas att ni hittar på något roligt halloweenpyssel med era barn!

Ha det så bra tills vi ses nästa gång och då blir det ett alster helt A la Sophie

Kram

 

 

Säng till små kompisar

Hej!

I dagens inlägg har jag fått hjälp av min lilla Mini-Me med skapandet!Vi har gjort en dagbädd utav 2 tändsticksaskar, lite kartongpapper och mossgummi som vi limmat med limpistol. Mossgummi är en häftig produkt som förutom till små sängar blir superfint att stansa i, till exempel bokstäver

…Klart man ska vara mallig när det blev så fint!….
Knoppar i guld ska det givetvis vara: större och mindre

Se så mysigt de har det i nya sängen!

Och massa mer dekorgummi för att skapa fler möbler!

Kramar
//Cattie