Gör egna stämplar, schabloner och silikonformar (och ett killkort)

Hej igen!

Då var det min tur att blogga. Idag tänkte jag visa hur man kan göra egna stämplar, schabloner (masker) och silikon (lim)formar. Jag varnar redan nu för att detta kommer bli ett inlägg med mycket text, hoppas du härdar ut ända till slutet. Jag börjar med att visa ett killkort där jag använt mig av alla sakerna.

Du har säkert som jag en massa fina dies och om man skär ut de i mossgummi kan man använda det som stämpel. Stämpelavtrycket kanske inte blir lika krispigt och perfekt som en köpt stämpel men det tycker jag bara kan bli en fin effekt. Här har jag använt den metoden som skugga under grattis (die från Mandy) och kugghjulen (liknande har Kristina här). Jag bara satte dubbelhäftande tejp på min akrylkloss och fäste den utstansade figuren på den, men har du tack´n´peel är det perfekt. Prickarna i högra hörnet är en egen stencil som jag gjort av en lamineringsficka som jag kört tom igenom maskinen. Det funkar med OH-plast eller en styvare plastficka också. Sen tog jag helt enkelt min håltång och gjorde massa hål i olika storlekar. Här kan man ju använda punchar eller dies eller vad man vill. Jag har gjort prickar en gång med Distress Ink Hickory Smoke och en gång med modeling paste på kortet. Här kommer en bild på prickarna och stämplen innan jag monterat på resten:

Stjärnan är gjord av Silk Clay och formen har jag gjort själv genom att trycka ut en hel del smältlim i botten på en liten muffinsform och sedan tryckt ner ett stjärnformat lock till en liten burk i detta. När det kallnat tog jag bort locket och hade då en fin form till leran. Här kan man gjuta av t.ex. snygga figurknappar, charms, leksaker eller i princip vad som helst som man gillar formen på. För att inte saken skall fastna i limmet kan man smörja den lite med matolja innan (se dock till att torka bort matoljan ur formen innan du har i leran, annars torkar den inte riktigt). Så här såg det ut:

Jag använde vit lera till stjärnan och målade den sedan med svart akrylfärg och geggade på Inka Gold Vax Silver på den. Dessutom har jag till kortet använt: Cardstock: vitt, svart och mörkturkos. Silversnöre och ett par konfettistjärnor.

Så här såg min mask ut:

(innan den är rengjord :-P) Jag testade också att använda det negativa mossgummit som schablon för modeling paste:

Jag tycker det blev läckert om än inte passande för just detta kortet.

Hoppas att jag kunnat inspirera lite och att du testar åtminstone något av tipsen själv :-D.

Tack för titten och tack för att du härdade ut ända till slutet.

Kram DT-Jenny

Vill du köpa Schabloner så finns de i den här kategorin Schabloner

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *