Framsida till min Art Journal bok

Hej på dig!

Idag tänkte jag visa hur jag altrade framsidan på min Art Journal. Boken är tyvärr inte från Kristinas men nästan allting annat är det och detta kan man ju använda på vilken sorts bok man vill.

Min bok hade redan en stadig framsida i svart chipboard (Det och ringbindningen som gör att man kan plocka isär den var det som gjorde att jag valde just denna bok.) Så därför började jag med att tillfoga struktur. (Är din bok inte svart så måla den bara med svart gesso.)

Till detta använde jag:

Sedan målade jag över allt med svart gesso.

Sedan stämplade jag kugghjul med versamarkdyna och embossade med kopparpulver. Jag drog Inka Gold Vax Silver med fingret över strukturen för att definiera den lite och även på kanten runt om hela sidan. Blandade en smula av Inka Gold Vax Silver med vatten och gjorde stänk över hela sidan. Satte på en bit Glittertejp i kopparfärg också. Så här såg det ut då:

Sedan dekorerade jag.

För att fästa allt på sidan använde jag 3D gloss gel, den funkar på både papper, spets och dekorationer.

Min plan med den här boken är att den skall bli en ”riktig” Art Journal, till skillnad från mina kladd och klet-böcker. Eftersom sidorna går att plocka ut tänker jag bara sätta tillbaka dem jag blir nöjd med. Dessutom är det ju lättare att jobba på lösa blad än i en ojämn , bulkig bok. Det kanske dyker upp någon sida här framöver i bloggen. Och har du nu orkat läsa ända hit så säger jag, Tack för detta.

Kram DT-Jenny

Kommentarer

3 svar till ”Framsida till min Art Journal bok”

 1. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  WOW! Så otroligt häftigt! Kul att se från grunden, hur sidan växer fram! 😀

  1. Profilbild för Jenny Jeansson
   Jenny Jeansson

   Tack. Var väldigt roligt att göra också. ?

 2. Profilbild för Lena Eriksson Högberg
  Lena Eriksson Högberg

  Läcker!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *