Flätad korg

Hej!

Idag tänkte jag visa er en liten söt flätad korg som jag har knåpat ihop i veckan. Jag har länge varit sugen på att prova att göra den men har tänkt att den skulle vara alldeles för pillig. Så nu gjorde jag ett försök och det va både roligt och inte alls så svårt som jag tänkte mig. Jag har tyvärr inte kort på själva förloppet när jag flätade, för jag va så djupt koncentrerad att jag glömde men jag ska försöka förklara så gott det går.

korg1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det du måste göra när du ska börja är att du skär till 14 remsor på 2 x 30 cm och jag har även färgat in kanterna med distressdyna för att jag tycker det blir snyggare. Sedan så lägger du ut 4 st remsor vågrätt och 4 st lodrätt och sedan så börhar man fläta.

korg4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När du har flätat ihop dom 8 remsorna med varandra så har du skapat själva botten av korgen, efter det så lägger du till ytterligare 3 remsor på varje sida och fortsätter fläta in dom. Så nu är alla remsor använda och man har en längre flätad bit det betyder att du har botten plus av sidorna av korgen klara och då gjorde jag så att jag vek bitarna så att jag såg vad som var vad.

korg3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Botten ska alltså va 4 x 4 remsor och sidorna ska vara 3 x 4 remsor, när du har vit till korgen så ser du att du måste fortsätta fläta för att få ihop korgen och göra dom 2 sista sidorna.

korg5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det du måste tänka på när korgen ska flätas ihop är att man måste fläta dubbelt det sista så att man få med alla remsor. När korgen är helt ihopflätad så måste man klippa bort remsorna upptill och för att göra kanten lite snyggare så har jag satt dit en vit stansad kant.

korg2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen kommer man ju självklart till den andra roliga biten och det är ju själva dekoreringen och jag har valt att dekorera med en grattis stämpel och lite blommor.

Material från butiken:

Cardstock: French Vanilla

Mönstrat papper:Badmadrass

Blommor: Blå ros, Vit/Rosa ros, Rosa ros, Rosa knopp, Stans Nellie Snellen – Rosenblad

Övrigt: Stans, Distress Ink, Pearls/Rhinestones

Ha en fortsatt trevlig och solig vecka så ses vi nästa vecka!

Kram DT Sophie

DT-Sophie


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *