DIY snöflingor eller julstjärnor av pappersrullar

Hejsan!

Då var det dags för mitt första julpyssel för i år här på bloggen och då tänkte jag visa er ett roligt pyssel som ni kan göra med pappersrullar. Det är ju så roligt när man kan återvinna gammalt material som man bara annars slänger och förvandlade till något fint istället.

Så idag visar jag två olika snöflingor eller julstjärnor vilket man nu vill kalla dom och det är inte så komplicerat som det ser ut.

Det gäller samla på sig så mycket toarullar och hushållsrullar som man bara kan och sedan så plattar man till dom så att dom inte längre är runda.

sedan har jag använt mig av en penna, sax och linjal för att mäta och klippa till bitar som är en centimeter. När jag har klippt till alla bitar så har ju alla samma form men det kan du själv bestämma olika former på dom, genom att tex vika dom på mitten eller klippa isär och limma ihop så att det blir 2 små istället.

På mina snöflingor så har jag använt mig av dom 3 olika formarna som jag nämnde innan, den stora dom blir när man klipper isär, den stora som jag har vikt på mitten så att det blir 2 små öron och den sista som jag bara har klippt på mitten och gjort 2 små av den stora.

Man måste börja i mitten och arbeta sig ut och det är bara fantasin som sätter gränser för hur den kan se ut. När man ska fästa bitarna så tyckte jag att det var lättare att använda limpistol men det fungerar med vanligt lim med fast då kanske man får hålla lite längre.

När man har byggt klar sin snöflinga så ser den ju inte så jätte rolig ut när den har pappfärg så mitt förslag är att spraymåla dom är jag har gjort det med en vit sprayfärg.

När man har grundat den så som man vill ha den så är det bara att gå bananas (galen) med glitter och dyligt.

Min stora snöflinga har jag sprayat med spraylim och sedan hällt på glitterflingor och sedan har jag hängt 3 prismor i vanlig sytråd. I mitten har jag limmat dit silvriga rosetter. Den lite mindre har jag gått loss med silvrig Stickles Glue .

Detta var mitt projekt för denna vecka men nästa onsdag är jag åter tillbaka med nya påhitt.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *