DIY – Bord med Dekorplast, bladguld & bladmetall

Hejsan!

Då va det 2 veckor sedan förra inlägget ifrån mig och då visade jag er en liten dekoration som jag gjort till hemmet, och Idag tänkte jag fortsätta med samma tema nämligen DIY (do it yourself).

Som sagt många av oss sitter mycket hemma nu och då kan det vara roligt att kanske ha något projekt att sätta tänderna i så det är just vad jag har gjort.

Min äldsta son har en soffa och ett soffbord på sitt rum och jag kan väl säga att bordet är ett vitt slitet gammalt bord från Ikea, så det bestämde vi oss för att ge det ett nytt liv.
När man får en idé så går det ju oftast väldigt snabbt så jag glömde helt bort att ta en före bild, vilket händer ofta. Så jag jag fick hitta en bild på nätet istället.

Jag tog ut bordet i friska luften och ställde det på ett underlägg så att jag kunde spraymåla det i en fin grå ton utan att färga hela gräsmattan. Fick gå över hela bordet 2 gånger för att allt skulle täckas och bli jämt målat.

När färgen har torkat ordentligt så är det dags för nästa steg och det är att sätta dit dekorplast både på över och under skivan.

Som ni ser så täcker inte plasten hela skivan och det är för att plasten var för smal. Då fick det bli så att vi satte plasten så att det ska se ut som in infälld stenskiva i bordet istället.

Det är väldigt viktigt att man tar det försiktigt när man sätter på plasten så att det inte blir bubbligt.
Så ta bara bort lite plast i taget och ta bort eftersom när det fästs mot ytan.

Jag tycker att det är så roligt att med så enkla saker som en sprayburk och lite plast kunna återbruka något gammalt och ge det en ny fräsch känsla.

Material från butiken:

Dekorplast marmor

Sprayfärg Montana gold asphalt

Detta var allt för denna gång! Håll er sysselsatta med något roligt pysselprojekt, så ses vi snart igen!

Det hade även gått bra att använda bladguld eller bladmetall för att dekorera ett bord. Kräver ju då en del skyddslack men är definitivt praktiskt möjligt.

Kram DT Sophie

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *