DIY projekt med sprayfärg och dekorplast

Hej på er!

Då var det min tur igen att dela med mig av lite inspiration här i bloggen och idag blir det inget mindre än ett DIY projekt!

Alltså när julen åker ner blir det ju så tomt och jag får alltid ett sånt extremt sug att köpa massa nya fina saker till hemmet. Plånboken håller dock oftast inte med om detta utan i januari brukar det vara knapert efter alla julklappar och dylikt.

Därför bara älskar jag Do It Yourself projekt och återbruk av alla dess slag. Ni vet som sagt att jag berättat tidigare att jag sparar på allt möjligt för det kan jag ha användning av någon gång.

Kände att jag var lite trött på min lampa från Ikea (årstid) den är jätte fin men jag ville ju ha något nytt, så den fick nytt liv istället.

Jag började rota bland mina pyssel saker och hittade det jag sökte, nämligen Montana Metallic, dekorplast, Tacky Glue och en sax. Och jag fick även rota lite i min lilla ”spara” låda och där hittade jag en pringlesburk och en konservburk som det varit cheddarsås i.

Först så fick jag torka av lampan ordentligt och sedan skruva bort den lilla runda plastbiten som sitter skruvad högst upp till att fästa lampskärmen.

Sedan så är det dags att spraya allt som jag vill ska vara guld och det är locket på burken alla kanter på burken samt hela lampfoten. Jag sprayade även den lilla konservburken men för att få precis den höjden jag ville ha så att toppen på burken kommer i linje med själva toppen på lampan så fick jag korta den lite. Det gjorde jag genom att ta en tång och klippa bort cirka halva konservburken.

Efter det så har jag klätt pringlesburken med dekorplast så se till att ni får det rakt och försök undvik att det blir luftbubblor.

Nu är det dags att bygga ihop alla delar!
Jag började med själva lampfoten som nu har en fin guldig färg för att sedan limma på konservburken som jag fått göra hål i botten på så att man kan trä på den på lampan.
Sedan är det pringlesburkens tur och jag limmar fast den mot konservburken och även där har jag gjort ett hål i botten så att den går att trä på.

Till sist så är det plastlocket kvar och det ska ju sitta högt upp dom ni kanske ser mot där vi ska ha glödlampan. jag klippte rakt in mot mitten och sedan gjorde en liten cirkel så att den passar runt stången på lampan.

Detta va mitt lilla tips på hur man kan ge nytt liv genom återbruk och samtidigt blir plånboken glad.

Ha det bra kram DT Sophie

 

DIY – Bord med Dekorplast, bladguld & bladmetall

Hejsan!

Då va det 2 veckor sedan förra inlägget ifrån mig och då visade jag er en liten dekoration som jag gjort till hemmet, och Idag tänkte jag fortsätta med samma tema nämligen DIY (do it yourself).

Som sagt många av oss sitter mycket hemma nu och då kan det vara roligt att kanske ha något projekt att sätta tänderna i så det är just vad jag har gjort.

Min äldsta son har en soffa och ett soffbord på sitt rum och jag kan väl säga att bordet är ett vitt slitet gammalt bord från Ikea, så det bestämde vi oss för att ge det ett nytt liv.
När man får en idé så går det ju oftast väldigt snabbt så jag glömde helt bort att ta en före bild, vilket händer ofta. Så jag jag fick hitta en bild på nätet istället.

Jag tog ut bordet i friska luften och ställde det på ett underlägg så att jag kunde spraymåla det i en fin grå ton utan att färga hela gräsmattan. Fick gå över hela bordet 2 gånger för att allt skulle täckas och bli jämt målat.

När färgen har torkat ordentligt så är det dags för nästa steg och det är att sätta dit dekorplast både på över och under skivan.

Som ni ser så täcker inte plasten hela skivan och det är för att plasten var för smal. Då fick det bli så att vi satte plasten så att det ska se ut som in infälld stenskiva i bordet istället.

Det är väldigt viktigt att man tar det försiktigt när man sätter på plasten så att det inte blir bubbligt.
Så ta bara bort lite plast i taget och ta bort eftersom när det fästs mot ytan.

Jag tycker att det är så roligt att med så enkla saker som en sprayburk och lite plast kunna återbruka något gammalt och ge det en ny fräsch känsla.

Material från butiken:

Dekorplast marmor

Sprayfärg Montana gold asphalt

Detta var allt för denna gång! Håll er sysselsatta med något roligt pysselprojekt, så ses vi snart igen!

Det hade även gått bra att använda bladguld eller bladmetall för att dekorera ett bord. Kräver ju då en del skyddslack men är definitivt praktiskt möjligt.

Kram DT Sophie

 

Kort i en ram (altrad Tolsby)

Hej!

Idag visar jag en ny favorit när det gäller att hitta på ett roligt sätt att uppvakta en jubilar som man kanske vill ge lite foton till…Material: 1 styck billig ram på fot från stora blå/gula möbelvaruhuset samt sprayfärg – tips: passa på att införskaffa fler på en gång -det är så kul att spraymåla när man väl har börjat!

 

…Fäst diverse dekorering på ramen och spraya på färgen i omgångar, utomhus i friska luften…

På kanten syns en liten fjäril gjord i lera och en silikonform…Och en härlig rosett i glittrande guld

….En till dekoration gjord i silikonform…

…”Kortet” blir ju även en slags bordsdekoration..

Superfina 3d höstlöv skymtar fram bakom klustret, likaså glittrande plastfiber

Kramar
//Cattie