DIY projekt med sprayfärg och dekorplast

Hej på er!

Då var det min tur igen att dela med mig av lite inspiration här i bloggen och idag blir det inget mindre än ett DIY projekt!

Alltså när julen åker ner blir det ju så tomt och jag får alltid ett sånt extremt sug att köpa massa nya fina saker till hemmet. Plånboken håller dock oftast inte med om detta utan i januari brukar det vara knapert efter alla julklappar och dylikt.

Därför bara älskar jag Do It Yourself projekt och återbruk av alla dess slag. Ni vet som sagt att jag berättat tidigare att jag sparar på allt möjligt för det kan jag ha användning av någon gång.

Kände att jag var lite trött på min lampa från Ikea (årstid) den är jätte fin men jag ville ju ha något nytt, så den fick nytt liv istället.

Jag började rota bland mina pyssel saker och hittade det jag sökte, nämligen Montana Metallic, dekorplast, Tacky Glue och en sax. Och jag fick även rota lite i min lilla ”spara” låda och där hittade jag en pringlesburk och en konservburk som det varit cheddarsås i.

Först så fick jag torka av lampan ordentligt och sedan skruva bort den lilla runda plastbiten som sitter skruvad högst upp till att fästa lampskärmen.

Sedan så är det dags att spraya allt som jag vill ska vara guld och det är locket på burken alla kanter på burken samt hela lampfoten. Jag sprayade även den lilla konservburken men för att få precis den höjden jag ville ha så att toppen på burken kommer i linje med själva toppen på lampan så fick jag korta den lite. Det gjorde jag genom att ta en tång och klippa bort cirka halva konservburken.

Efter det så har jag klätt pringlesburken med dekorplast så se till att ni får det rakt och försök undvik att det blir luftbubblor.

Nu är det dags att bygga ihop alla delar!
Jag började med själva lampfoten som nu har en fin guldig färg för att sedan limma på konservburken som jag fått göra hål i botten på så att man kan trä på den på lampan.
Sedan är det pringlesburkens tur och jag limmar fast den mot konservburken och även där har jag gjort ett hål i botten så att den går att trä på.

Till sist så är det plastlocket kvar och det ska ju sitta högt upp dom ni kanske ser mot där vi ska ha glödlampan. jag klippte rakt in mot mitten och sedan gjorde en liten cirkel så att den passar runt stången på lampan.

Detta va mitt lilla tips på hur man kan ge nytt liv genom återbruk och samtidigt blir plånboken glad.

Ha det bra kram DT Sophie

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *