Bok-box med BoBunny

Julförberedelserna går än så länge helt enligt planerna här i ”Östlingska villan” och det finns t o m tid över till att scrappa! Eller…eehhrrumm…i ärlighetens namn handlar det nog om att jag valt att prioritera scrappandet vid minsta lediga lucka eftersom jag omöjligt kan låta bli. Scrapbookingen blir för mig som en oas med återhämtning och vila inför övriga göromål.

När jag skapade alstret jag idag kommer visa var dock inte varje minut fri från smärta och svordomar, bok-boxar är som bekant lite nervpåfrestande för vissa av oss. För mig handlar det om själva momentet när boksidorna skall vikas i dragspelsform (så jämnt och fint som möjligt) och när delarna sedan skall sammanfogas. När jag t ex precis fått ihop den ena sidan ploppar den andra upp, trots att jag hunnit limma…hrrmf.

cardstock i en perfekt julig grön färg har skurits ut i A4-storlek. En rygg om 3 cm har bigats och varje sida samt rygg har klätts i ljuva julkollektionen ”Father Christmas” från BoBunny. Brads i ljusbrunt har stuckits in i ryggen och ”benen” döljs av ryggfodret på insidan. Arken på bokens utsida har rivits med edge scrapper och färgats in med Tim Holtz distress ink ”Forest Moss”.

Själva boksidorna är ett kapitel för sig. Jag har använt vit cardstock och skurit ut 4 st bitar. Eftersom jag är smått allergisk mot linjaler och mätinstrument så har jag måttat mot bokomslaget, 2 kortsidor, två långsidor. Boxen blir gärna lite större än måtten den skärs i, detta p g a vikning och sammanfogning, så ta gärna lite mindre mått. Boxen får gärna fylla boksidan, men inte sticka utanför för då kan boken bli ostadig om man vill ha den ståendes. Jag använder pappersskäraren för att märka ut linjer där ”dragspelsformationen” skall vikas till. Smala bigningar ger hög och fin box. Jag har vikt ca 1 cm. För att ge vintagekänsla till bokbladen har jag gått lös med distress ink ”Walnut Stain” innan jag sammanfogat delarna.

Oj så mycket text jag producerat, dags för lite fler foton innan ni somnar:

 

På bokens insida har jag fäst spets i guldbrunt och innanför spetsen det mönstrade bandet ”Starry Night” i brunt för att kunna knyta samman/stänga boken. BoBunnys tomtefar har klippts ur ett av arken och fästs på en utstansad och embossad spellbinder die. För att höja vintagekänslan ett snäpp har jag rivit och slitit, färgat in kanter och även gjort små rullar som sedan fått ett smalt satinband runt midjorna. Utstansat kring blommor och ramen kommer från Tim Holtz ”Festive Greenery”.

Blomsterarrangemanget består av en mörkröd ros från Kaisercraft, gröna blommor från YouDo, Christmas Mix och som äppelmos på skinkan en glitterbeströdd skogsfjäril från Prima. Rosen har ”glaserats” med Glossy accents och glitterflakes.

Självklart en väldekorerad insida. Har man knåpat sig igenom vikningarna till boksidorna är det lika bra att löpa linan ut!

På bokens första insida har jag fäst en liten ficka som sedan fått ge bo till tre små taggar med rutiga band i grönt, brunt och rött. Jag har också klämt dit mitt namn på Reprints stämpel ”Handgjort av”, embossad i cardstock. Omgärdade av bok-boxen hittar vi fler av Kaisercrafts mörkröda rosor och utstansade vinterblad från Tim Holtz ”Festive Greenary”.

Ha det underbart denna måndag, nu när mindre än en vecka återstår till julaftonen!

Varma vinterkramar från DT Kristina ”ScrapSalig”


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

9 svar till ”Bok-box med BoBunny”

 1. Profilbild för Malin
  Malin

  Jättefin! Jag gillar dessa bokboxar men jag har fortfarande inte vågat mig på att testa den då jag hört att den ska vara så krånglig…fniss…
  Kram MAlin

 2. Profilbild för ScrapSalig
  ScrapSalig

  Tack Malin!

  Hmm, njae kanske inte direkt krånglig så, men tar lite tid och frestar på nerverna om man som jag gillar när det är enkelt och går hyfsat snabbt =D

  Klart att du ska testa!
  Kram

 3. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  Underbar bokbox och så många fina detaljer! Jo, att vika boksidorna och limma ihop dem kan vara nog så pilligt. Känner igen det där med att ena sidan åker upp medan man limmar en annan. 🙂
  Kram
  Rosemarie

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack, så snällt sagt! =)

   Hehehehe, skönt att höra att inte bara jag haft bekymmer med de bångstyriga boksidorna 🙂 Känner mig inte så proffsig när jag sitter där och muttrar alltmedan man får ”börja om” 😀

   Kram på dig!

 4. Profilbild för Hanna!
  Hanna!

  Superfin! En sådan skulle förgylla min bokhylla med det lilla extra… (Det skulle den behöva) 😀 //Hanna

 5. Profilbild för Anna
  Anna

  Åh, vilken härlig bokbox!! De är så roliga att göra. Älskar alla detaljer!! Me like!!
  Kramis

 6. Profilbild för Maja
  Maja

  Älskar dom gröna nyanserna 😀 Klart min stil!!

 7. Profilbild för Outi (vaktmästarn)
  Outi (vaktmästarn)

  Riktigt härligt julig bokbox! Måste prova att göra en snart:)

 8. Profilbild för ScrapSalig
  ScrapSalig

  Tack allesammans för underbara kommentarer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *