Altrat till påskäggen

Kände mig både scrapskadad och samtidigt ivrig när jag stod i livsmedelsaffären och försökte motivera köpet av de dyrare äggen för maken. Han skakade på huvudet och log när han insåg att det var äggkartongen jag ville åt snarare än äggen och att den var ämnad för scrapbooking. Så här kommer den nu, en vackert vårgrön altrad äggkartong:

Det är den underbara serien ”Walk In The Garden” från Best Creation som håller äggkartongen varm. Jag har använt två av arken; ”Butterfly Love” och ”Blooming”. Lite pillrigt att klä kartongen eftersom den inte är helt rak.

Ur ”Butterfly Love” har jag skurit ur de vackra blommorna med sax och skalpell samt ett par av de ljuva fjärilarna. Under de glittriga blommorna gömmer sig ett hjärtformat tårtpapper.

De mumsiga rosa blommorna har en perfekt nyans som matchar designarken. De kommer från Kaisercraft och de aprikosa, glittriga blommorna är från Prima. Ett par gröna blad syns också bland det blomstrande.

Vid sidan om blommorna, längs ena kanten på äggkartongens lock, har jag fäst vit bomullspets.

De söta fjärilarna är utstansade i OH-plast med en die från Tim Holtz. Dien är från min egen samling, men i butiken finns många läckra dies att välja bland. Fjärilarna har ramats in med orange glitter stickles liksom äggkartongens öppning.

Låt oss ta en titt inuti:

Under äggen har jag fäst en bit väv/ostduk som jag färgat in med Tim Holtz distress ink ”Spiced marmalade”. Väven kommer från min egen pyssellåda. Stämpeln kommer från Magnolia och heter ”Tilda With PeonyTails”. Den är färglagd med Promarker (Warm grey” 1-5). För att få den härligt påskiga färgen på pionen har jag använt ”Ivory”, ”Yellow” och ”Gold”.

Allt från mig denna fredag. Ha det gott och njut av helgen!

Kramar från DT Kristina ”Scrapsalig”


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

6 svar till ”Altrat till påskäggen”

 1. Profilbild för Anna
  Anna

  Vilken underbar äggkartong! Vilka vackra blommor:) Tilda är så himla fin!!
  Trevlig helg
  Kramis

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack snälla du =D Vad roligt att du gillar den! Det var riktigt roligt att få scrappa med alla härliga färger 🙂

   Ha en trevlig helg du med!

   Kram

 2. Profilbild för Malin
  Malin

  Jättesöt äggkartong.Varje år tänker jag att jag ska testa detta men det blir inte riktigt av..kanske i år??…fniss..
  Superfin i alla fall!
  KramMAlin

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack, kan varmt rekommendera det! =D Finns ju så många söta kartonger i matvaruaffärerna i alla de färger…kör hårt vetja! 😉

   Kramar

 3. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  Jättesöt altrad äggkartong på både in och utsida. Tänk om kartongerna var lika fina när man köpte dem i butiken, jösses vad det skulle handlas ägg då! 🙂
  Kram
  Rosemarie

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack snälla du, den var så rolig att altra! 🙂 Vilken idé, det skulle defenitivt öka vinsten för matvaruaffärerna kring påsk, hehehe =D

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *