Altrade ödlor med glänsande färg till altrad ram

Hej!

Idag kommer jag bjuda på ett lite annorlunda inslag. Jag är nämligen förtjust i reptiler och har själv 2 st majsormar som husdjur, så när Kristina skickade mig en påse jättesöta leksaksödlor  blev jag inspirerad att göra mig en skylt till ormarnas terrarium. Men först skall ni få se vad jag gjorde med ödlorna. Så här såg de ut från början:

Rätt så söta men lite plastiga kanske. Jag började med att faktiskt kapa av benen på en del av de smalaste och därigenom transformera dem till ormar (Benen kommer jag att spara. Kanske till ett kommande halloweenprojekt). Sedan grundmålade jag dem. Några med vit och några med svart gesso. Så här såg de ut då:

Sedan började jag leka med Inka Gold Vax Silver och Finnabairs Art Alchemy paint på dem, Vilka färger jag använt framgår av bilderna:

Jag tog inte så jättemycket färg utan lät det vita och svarta lysa igenom. Inka Gold Vax Silverströk jag på med fingret och Art Alchemy-färgen med en pensel. Blev jättesnyggt tycker jag.

Sedan tog jag en ram och grundade med svart gesso. Strukturen är faktiskt riktigt ormskinn som mina egna ormar ömsat. Den fäste jag med Decoupageliminnan jag grundade. Sedan lekte jag med samma färger på ramen och strök på lite här och där.

Bokstäverna till ormarnas namn skar jag ut med Tim Holts Vintage Market Alfabet i vit mossgummi, detta fick också lite Inka Gold Vax Silver på sig. Sist limmade jag dit ormar och ödlor med limpistolen.

I ramen fäste jag ett stycke med Whiteboardfolie. Nu kan jag hålla koll på när de ömsar och när de fick mat senast.

Hoppas du gillade mitt lilla projekt. Tack för titten.

Kram DT-Jenny

Kommentarer

Ett svar till ”Altrade ödlor med glänsande färg till altrad ram”

  1. Profilbild för Kristina Melin
    Kristina Melin

    Men gud så häftigt det blev!! Vilken förvandling! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *