DIY gör om dina gamla lampor

Hej!

Då var jag tillbaka i rutan igen och nu är vi ju inne i september vilket är den första höstmånaden så då tänkte jag bjuda på ett litet DIY pyssel, nämligen hur du piffar upp dina lampor som ska lysa upp i mörkret där hemma. Jag och min sambo har varit på många bilträffar och veteranbilsmarknader i sommar och fyndat massa roligt till hemmet. Så allt ni ser på bordet inklusive bordet som vi har byggt av en vanlig stoppskylt är några av våra underbara fynd, men jag lyckades inte hitta någon lampa som jag gillade.

Eftersom jag är mycket för att pyssla och skapa så bestämde jag mig för att göra en egen som skulle likna en rockabillyklänning som kunde passa in på mitt bord.
Det jag gjorde va att leta fram en gammal fot som jag gillade och spraymålade den svart, sedan plockade jag bort skärmen och skalade av den så att jag bara hade stommen kvar så att man kunde sätta den på lampan.

 Givetvis glömde jag att ta kort under tiden, men jag va så uppe i mitt pyssel att det totalt försvann.

Sedan började jag bygga min stomme på lampan vilket skulle vara en kvinnokropp/siluette och det gjorde jag med hönsnät och ståltråd. När jag fått den formen jag vill ha på min lampa så tog jag fram en tröja från garderoben som jag vet att dragkedjan är sönder på och började klippa sönder den och linda tröjan som nu blir en klänning runt hönsnätet.

För att få klänningen att sitta kvar på skärmen så sydde jag förhand fast klänningen i nätet, sedan har jag bara limmat ihop tyget så att det blev en klänning. Ärmarna på lampklänningen är från ärmarna på tröjan som jag har klippt och förminskat och sedan limmat ihop och fäst på klänningen. Sedan har jag limmat fast vit tyll längst ner på klänningen så att det ser ut som att den har underkjol.

Fick även ett ryck att göra sonens tråkiga IKEA lampa lite häftigare och det gjorde jag med hjälp av en stencil och stämpelfärg

Detta är ett väldigt lätt sätt att göra en tråkig lampa mer personlig.

Material från butiken:

Hönsnät

Ståltråd

Lim

Tyll

Självlysande färg

Stämpeldyna

Döskallestencil

Sidensnöre

Detta var allt för mig hoppas ni får en fortsatt trevlig vecka!

Kram DT Sophie


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”DIY gör om dina gamla lampor”

 1. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Wow! Älskar lamporna! Och vad fräckt att du stämplade på sonens IKEA-lampa! Den blev ju jättehärlig!

 2. Profilbild för Sophie Carlsson
  Sophie Carlsson

  Tack?
  Ja det är roligt att kunna sätta sin egna prägel på saker ???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *