Gör din egna lykta till att lysa upp sommarkvällarna.

Hej

Nu är det redan onsdag igen känns som att det var igår jag bloggade här förra gången men dagarna och veckorna bara springer iväg. Tänk att vi redan är inne i första veckan av maj det var ju inte så länge sedan jag satt och pysslade massa julsaker!

Idag tänkte jag visa er hur man lätt pimpar till en helt vanlig tråkig glaslykta från typ Ikea =)

lykta1

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna ljuslykta är ju inte den roligaste att ha framme på bordet så jag bestämde mig för att piffa till en av mina, göra den lite mer personlig.

lykta3

 

 

 

 

 

 

 

 

Visst blev den mycket finare och mysigare och det bästa av allt är att man kan göra den just precis som man vill ha den.

Jag började med att plocka fram ett overheadblad som jag ska använda som ”fönster” till min lykta. Jag ville att den skulle få en känsla av att plasten var frostat glas så jag använde mig av Paper Pen – Creme, tryckte ut ganska mycket från tuben och gick över med en vanlig mjuk tvättsvamp. Sen när det torkat så färgade jag in overheadbladet med olika färger av Alcohol Inks, starka fina färger som kommer passa kanonfint till sommaren. När man har fått dom färger man vill ha så går man vidare med att stämpla mönster eller motiv och jag har valt att använda 2 st stämplar från papermania Cling Stämpel – Lepidopterology – och Cling Stämpel – Entomologist.

lykta4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När jag hade stämplat så jag hade 4 st sidor så klippte jag ut dom och började bygga min stomme med vitt cardstock.  Meningen är att det bara ska bli en box som man lätt kan sätta över sin vanliga glas lykta. Och eftersom att värmeljuset är innanför den riktiga lyktan så blir det inte för varmt, fast man ska ju ändå ha uppsikt över den ifall att….

Vad det gäller dekorationer så valde jag att köra med samma färger som jag färgade in plasten med. Blåa rosor, rosa rosor, orangea rosor, blåa rhinestones, rosa rhinestones, gröna rhinestones och Stickles Glue – Turquoise.

Detta gick faktiskt ganska snabbt och lätt så jag stor att jag ska göra mig en till!

Ha en fortsatt trevlig vecka så ses vi!

Kram DT Sophie

DT-Sophie


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *