Blommig cupcake

Hejsan! Hoppas att ni mår bra och att ni alla njuter av vårvädret och värmen som blir när solen glimtar fram. Jag tycker det är så underbart när våren kommer och man kan höra fåglarna kvittra, färgerna från blommor och träd och sist men inte minst alla dofter! Allt blir levande och man kan inte annat än att känna det där lyckoruset i kroppen. Någonting som tyvärr inte blir levande så länge hos mig är blommor, men jag gör så gott jag kan för det är så vackert att ha blommor runt omkring sig. Så nu när våren kommer blir jag alltid lite extra blomsugen och det är jag säkert inte ensam om eller hur?? Så idag tänkte jag bjuda på en blombakelse eller en flowercupcake som jag gjort till en av mina arbetskamrater som flyttat till en ny liten lya. Tanken var ju där att jag skulle åkt och köpt en blomma men när man är pysselgalen så vill man gärna göra något själv som blir mer personligt.

Jag började med basen som är ett papper från Bo Bunny som heter Vintage Double Dot Cardstock Decaf. Jag gillar pappret för att det har nästan cardstock känsla och är lätt att jobba med. För att få muffinformen så har jag bigat pappret med 1 centimeters mellanrum och sedan skär du pappret beroende på hur stor den ska vara, jag valde att göra min ganska stor. Efter det så är det vika som gäller, pappret är ju 30×30 cm och jag förlängde pappret så att min form skulle kunna bli större. Jag limmade ihop ändarna på mitt vikta papper så att det blev en cirkel. Men jag fick inte riktigt den formen som jag ville ha och den blev mer som en cylinder och jag ville ha den som en uppochnervänd lampskärm. Så då tog jag en gammal tom tejprulle, limmade runt kanten och tvingade ner den mot botten, detta gjorde ju att det blev mer likt en muffinform. Sedan så stansade jag ut en botten med en stans från spellbinder så att inget skulle kunna trilla ut, och så satte jag bakelsen på ett tårtpapper så att det skulle se ut som att den står på en fin liten duk. Först hade jag tänkt att dekorera muffinformen med spets runt om men det fick bli lite washi tape som jag beställde från butiken för ett tag sedan för jag tyckte den gjorde sig bättre.

Nu är dags att ”baka” den blommiga muffinsen och jag vet inte hur dom flesta brukar göra men jag hade en liten bit oasis hemma som jag skar till och stoppade i pappersformen så båda är i nivå med varandra. Sen är det bara att sätta i blommorna så att man får den formen som man vill ha även där. Jag gjorde så att jag satte i rosa liljor och rosa vintage berries ända längst ner i botten runt formen, sedan så byggde jag vidare nästa lager med vita körsbärsblommor och dom satte jag inte ner lika långt som dom innan för att muffinsen ska få lite höjd. Näst på tur i min ingredienslista är orangea körsbärsblommor, Ros Prima Fuschia, Ros Prima Lila, Mulberry Ros Citrongul, Mulberry Ros Rosa/Vit , Mulberry Ros Rosa/Lila, Blommor Prima Le Mia Mulberry Rose och istället för ett bär på toppen så satte jag dit en lila rosettblomma. Strössel är ju så gott och fint på glass och diverse bakverk så det ville jag ju med ha på min blombakelse, så jag duttade lite med Stickles Gold och Platinum för att få lite bling på den. Fjärilen har jag klippt ut ifrån Reprint Beautiful Summer -Summer Labels och limmat på blommorna.

 

Så detta var alltför mig denna gång men nästa vecka är jag tillbaka med mer tips och trix inför vår/påskpyssel så hoppas att vi ses då! Kramar DT Sophie DT-Sophie


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *