Blommig lampskärm…

Hejsan!

Nu är det äntligen onsdag igen och där med min dag att dela med mig av något som jag skapat! Förra veckan handlade ju inlägget om påsk pyssel så denna vecka tänkte jag visa er ett litet inrednings tips. Det är nämligen så att jag har gjort mig en egen lampskärm till en lampa som jag har på bänken i min hall, och så blev det en liten canvastavla i samma färger som passar så fint intill. Har länge varit sugen på att byta lampskärm i hallen länge men inte hittat den ”rätta” så nu tänkte jag att jag gör en egen!

För att börja så behöver man en gammal lampskärm som man är redo att offra och ta sedan bort skärmen från ställningen. Antingen så använder man bara ett mönstrat papper till hela skärmen eller så gör man som mig och sätter ihop mönstrat papper med cs för att få olika lager. Jag har bigat med 2 cm mellanrum och sedan vikt ihop pappret som ett dragspel precis som skärmen vi just tagit bort. När det är vikt som ett dragspel så ser det ju ut som toppar och dalar, jag har räknat hur många toppar som original skärmen har och sedan gjort lika många på mig egna.

Så lättast är att biga ett 30×30 papper och sedan skär pappret så brett det ska vara för att sist vika ihop biten. När du har satt ihop ditt dragspel så som du vill ha det så är det dags för nästa steg vilket är hålen som man ska fästa skärmen i ställningen igen. Jag har bara gjort hål i pappret längst upp så skärmen bara sitter fast i den övre ringen på ställningen sedan vilar pappret bara på den nedre. Innan man gör hål ska man tänka så att man får hålen rätt så nu är det ju dalarna som vi ska göra hål i, kolla gärna er original skärm så ni tänker rätt. För att göra hålen så har jag använt mig av en vanlig håltång och gjort hål en liten bit in i pappret så att man sedan kan klippa ett snitt från kanten till hålet, och detta är ju för att vi ska kunna föra in pappret och att hålet ska stanna kvar om ställningen.

Det är lite pilligt och trixigt att få dit skärmen på ställningen men ha tålamod för fint kommer det bli!! (jag svor många gånger) Men tänk så kul när alla säger vilken fin lampa! Då sträcker ni på ryggen och säger den har jag gjort själv.

Tavlan som jag även gjorde var egentligen tänkt till ett kort men när jag satt och var klar med lampan fick jag syn på kortet jag börjat med och tänkte det skulle ju bli fint att ha bredvid min nya lampa haha!

tavla

Material lista från shopen till lampan:

CS: Canvas Foxy, French Vanilla

Mönstrat papper: Maja Design Fika – Blommor På Bordet

Blommor: Mossgröna Rosenblad, Mulberry Ros Prima, Rosor Mini YouDo, Mulberry Ros  XL 35mm Rosa/Lila

Stans: Martha Stewart Doily Lace Edge 

Övriga dekorationer: Distress Ink – Vintage Photo, Stickles Glue – Lavender, Fjärilar Vita som jag målat med Promarker

Material lista från shopen till tavlan:

Canvas tavla

CS: Canvas – Jubilee, Smoothies – Coconut Swirl

Mönstrat papper: Pion Design – Flower Frames – Violaceus, Pion Design – Flower Frames – Viola

Stans: Monarch Butterfly  Martha Stewart,

Blommor: Mulberry Ros Rosa/Lila, Mulberry Ros Prima, Mossgröna Rosenblad

Övriga dekorationer: Metal Corners – Silver, Pearls/Rhinestones YouDo, Pearls Creme/White, alfabet, Vintage Bilder Pion Design just den bild jag har finns inte i shoppen men det finns många andra att välja på. Rosetter Lila, Fjärilar Vita som jag målat med promarkers.

Detta var vad jag hade att bjuda er på idag härliga vänner, men jag har massa idéer till våren och påsken som kommer komma här på mina onsdagar så glöm inte att kika in!

Lämna gärna ett litet spår efter er så gör ni min dag.

Ha en super bra dag kram DT Sophie

DT-Sophie


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

3 svar till ”Blommig lampskärm…”

 1. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Wow!!! Den här lampskärmen var ju helt fantastisk! Vilket jobb! Har aldrig sett något liknande innan, men jag blev verkligen inspirerad!

 2. Profilbild för Miss Sophie
  Miss Sophie

  Tack Kristina! Den lyser jätte fint i min hall nu

 3. Profilbild för Miss Sophie
  Miss Sophie

  Tänk bara på att använda lågenergi lampa så det inte blir så varmt.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *