Väskkort med tutorial

Hej på er!

Idag är det min tur att blogga och jag tänkte visa ett väskkort som är lite som en exploding box och förklara hur jag gör den. Gör er beredda på ett långt inlägg. Det är inte jag som har hittat på den utan jag har tidigare hittat beskrivning på nätet men jag tänkte dela med mig av hur man gör.

DSCF8437 DSCF8436

Man behöver 1 helt cardstock plus ett par mindre bitar 10×10 och 2x14cm till själva basen. Biga det hela cardstocket enligt följande:

DSCF8440

Här kan man antingen välja att mäta i tum och då biga på 4 & 8, eller kan man kapa ner pappret till 30x30cm och då biga på 10 & 20cm. Sen viker man pappret enligt följande:

DSCF8427

Nu dekorerar jag utsidan. Då behöver jag 3 bitar på c:a 9,7×9,7cm samt 2 trekanter som har bas & höjd 9,7cm samt en magnet till låsning. Magneten fäster jag under mönsterpappret på det som skall bli framsidan. På det som skall bli baksidan fäster jag sedan locket. Till locket använder jag 10×10 biten och bigar den på 4 & 6cm. Jag rundade bara hörnen på min men här kan man ju också använda en kantstans fast då får man ha en lite längre bit från början. Här kan man ju dekorera övriga rutor om man vill men det kommer inte att synas så mycket när väskan är stängd.

DSCF8434

Efter detta klär jag insidan med mönsterpapper. Jag utgår då från rutor som är 9.7×9,7cm i de tre mittersta rutorna och 9,5×9,5cm i de två trekantiga sidobitarna. De sista delas sedan, de 4 hörnen i 2 bitar och de 2 sidbitarna i tre bitar. När de är limmade ser det ut så här:

DSCF8439

Nu är det bara handtaget kvar. Ta den sista biten och biga 2,5cm från varje kant. Jag rundade mina hörnor men det gör man som man vill. Limma eller tejpa fast handtaget på ”ovansidan” av locket så att böjen bildas. Så här ser det ut när jag väntar på att limmet skall torka:

DSCF8435

Jag satte sedan ett par brads både som dekoration och för att handtaget skall sitta bättre. Sen använde jag en metalldekoration som jag dekorerade med rosor och ett par pistiller, den fungerar som fäste för magneten när man stänger väskan. Så här ser det ut när man öppnar locket:

DSCF8438

Jag hoppas att ni förstår hur jag menar, annars får ni fråga 😀

Till denna väskan har jag använt:

Här är en annan väska som jag gjorde för ett tag sedan. Denna finns till beskådande i den fysiska butiken i Ängelholm om du vill se den.

DSCF8322 DSCF8324

DSCF8327

Till denna har jag använt:

Så det var allt från mig för denna gången, hoppas du härdade ut ända till slutet. Jag hoppas att du försöker dig på en egen väska. Den är lite knölig men jag tycker resultatet är värt besväret.

Kram

Jenny

DT-JENNY


Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”Väskkort med tutorial”

  1. Profilbild för Anita
    Anita

    Stort TACK för mallen till detta fina kort!!!
    Måste prova på en gång……………..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *