Våraktig bricka

Hejsan!

God söndag och välkommen! Idag har jag dukat upp med både kaffe, kakor, blommor och en våraktig bricka, så välkommen in. 🙂

För visst är det praktiskt med små brickor som tar liten plats, men ändå kan bära det mest nödvändiga när ens egna två händer inte räcker till.  Att dessutom måla och dekorera den själv med hjälp av decoupage är ett roligt sätt att göra den lilla hjälpredan personlig.

Den här lilla träbrickan är precis lagom stor för att bära en kopp kaffe och några kakor. För att dekorera den målade jag den först med akrylfärg och använde sedan delar av en romantisk servett för att dekorera botten och långsidorna på brickan.

Den söta lilla pojkmusen som håller ett litet hjärta är ett så gulligt sällskap och blommorna i vaserna är gjorda av nylontyg och ståltråd ( en tutorial på hur jag gjorde dem finns här). Långsidorna på brickan dekorerade jag med fjärilar från servetterna och ljusrosa halvpärlor som jag limmade fast.

Nu tänkte jag visa hur jag gjorde med servetten i botten:Första började jag med att måla kanterna på brickan med ljusgrå färg och botten med vit akrylfärg. Om man använder en vitaktig färg under servetten så framhävs motivet bättre.Därefter mätte och klippte jag servetten så att den passar botten på brickan.Servetter består oftast av tre lager, men det är bara den yttersta med trycket som man använder, de andra två får man dra bort.Jag strök ut Decoupagelim längs hela den övre långsidan på brickan, men bara några cm ner.Därefter tog jag servetten och la den mot den nedre långsidekanten som inte hade lim. Sedan släppte jag försiktigt ner den på den limmade ytan.Jag strök försiktigt fast servetten med fingrarna och fortsatte sedan att limma resten av botten på brickan bit för bit.Sedan strök jag försiktigt ut servetten och la på ett lager decoupagelack. Det är viktigt att vara lätt på handen, trycker man för hårt går servetten lätt sönder.Slutligen klippte jag ut fjärilar från servetterna och limmade fast dem på sidan av brickan tillsammans med några rosa halvpärlor.När allt torkat la jag på ett lager till med lack för att få en riktigt tålig yta och sedan var det klart.

Tack för att du tittade förbi. Ha nu en fortsatt trevlig dag så syns vi igen nästa vecka!

Kram


av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Våraktig bricka”

 1. Profilbild för Jennie
  Jennie

  Så fin brickan blev.

  1. Profilbild för Rosemarie
   Rosemarie

   Tack!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *