Den blomstertid nu kommer med nylonblommor DIY

Hejsan!

Våren är äntligen här! De första tussilagorna har tittat fram, tranorna har anlänt och solen värmer. Livet känns helt plötsligt så mycket lättare, så låt oss fira vårens ankomst med blommor, massor av blommor! Jag har gjort två våriga buketter med blommor och en fjäril gjorda av ståltråd och nylontyg i färgerna ljusrosa, rosa, lila, vit och blad av mörkgrön och gräsgrön. Dessa blommor är precis lika enkla som roliga att göra och man kan göra dem precis som man vill. Att likna riktiga blommor eller helt skapa fantasiblommor, det finns inget rätt eller fel, bara vad man själv tycker om. Själv tyckte jag det var jättekul att göra dessa fantasiblommor.

Det går även att skapa annat än blommor. Fjärilar till exempel. Till denna använde jag runda, vita pärlor i storlekarna 4 mm och 5 mm för att göra kroppen.

Man kan dessutom dekorera det man skapat på olika sätt. Till dessa blommor använde jag stora rhinestones och glitterlimmet Stickles Frosted Lace.

Så här gör du:


Det man behöver för att starta är ståltråd, en tång och något cylinderformat man kan använda som mall. Jag har använt olika småflaskor och burkar som mallar till blad.

Linda en bit ståltråd runt ditt runda föremål, och vrid om tråden ett par varv.


Ta loss och gör fler likadana. Jag gjorde 5 blomblad till alla blommorna, men här kan man prova sig fram hur många man behöver för att skapa just sin blomma.

Täck ståltråden med nylontyget.


Snurra runt sytråd och knyt med två knutar.

Klipp bort det överflödiga tyget och tråden och gör sedan likadant med alla andra bladen.


Skapa en pistill med ett par pistiller, en längre bit ståltråd som ska bli stjälken, och grön blomtejp. Lägg pistillerna över ståltråden och linda runt blomtejpen.


Placera pistillen så att blomtejpen hamnar under blombladen.

Lägg sedan till de övriga blombladen och bind ihop dem med sytråd.

Täck över sytråd och ståltråd med blomtejpen.


Dra isär bladen och forma en blomma.

Alternativ: Om man vill göra vågiga blomblad så snurra ståltråden runt en tunn pinne. Ta loss och dra isär tråden. Det är enklast om man använder två tänger till att dra. Sedan är det bara att forma dem precis likadant som blombladen här ovan. Här kan man också forma bladet ytterligare genom att dra i den och göra den mer avlång och bladformad.

Detta sätt att skapa blommor har verkligen öppnat min dörr för en ny hobby så jag tänkte återkomma med fler blommor och flygfän nu under våren. Det här är så kul och i butiken finns det många olika färger att välja mellan för att kunna skapa blommor för alla årstider och tillfällen.

Klicka här för att komma till kategorin nylonblommor och se alla färger!

Tips! Se också inlägg: ”Blommor av Nylon

Ha det så gott, och njut av våren! Kram!


av

Etiketter:

Kommentarer

5 svar till ”Den blomstertid nu kommer med nylonblommor DIY”

 1. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  WOW så fint!!

  1. Profilbild för Rosemarie Grobosch Thorsell
   Rosemarie Grobosch Thorsell

   Tack! ❤️

 2. Profilbild för Linda
  Linda

  Gud så fint!! Skulle väldigt gärna vilja ha en steg för steg på fjärilen ❤️

 3. Profilbild för Sussi Björkman
  Sussi Björkman

  Hej skulle vilja ha steg för steg hur man gör en fjäril. Mvh Sussi.

  1. Profilbild för Kristina
   Kristina

   Hej Sussi!
   Vi har tyvärr ingen egen video som beskriver nylon-fjärilar, men jag hittade ett YouTube-klipp som du kan se här: https://www.youtube.com/watch?v=MsgrhmlCME0
   Det finns säkert fler videos om du söker på ”Nylon Butterfly”, och det är ungefär samma tillvägagångssätt som nylonblommorna. Det är bara stommen av ståltråd som formas annorlunda.
   Lycka till, och ha en fin dag! Hälsningar Kristinas Scrapbooking!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *