Trevliga fotoramar

Hejsan Hoppsan igen!

Jenni pluggar för glatta livet så jag gör ett litet inhopp idag. Jag tänkte visa er hur man ganska snabbt och lätt gör trevliga fotoramar. Jag har använt mej av två Tim Holtz magnetdies som är nya i butiken, Sized Oval och Cameo Frame.

Jag har använt den mittersta ovalen och satt i själva ram diesen, så här.

Vi tar det från början, skär ut en bit chipboard som mäter 13*15 cm,klä med ett mönsterpapper som är några mm mindre. Ta sen ett annat mönsterpapper och stansa ut själva ramen.

Jag har använt bilder från ett Pionark som foto, sedan satte jag distanskuddar på själva ramen så det blev ett litet avstånd från botten.

Jag gjorde en hängande variant av ramarna där jag kopplade ihop tre ramar med kedjor, (ett gammalt halsband). Jag använde eyelets att förstärka hålen med. Crop-a-dilen är utmärkt att använda, både göra hål med och sätta fast öljetterna med, sedan är det bara att dekorera som man behagar.

Här har jag använt Primas ljuvliga blommor lite blad från min egen samling, plus lite halvpärlor. Jag passade även på att göra en enkel ram.

Detta går även utmärkt att göra grattis kort eller julkort med, och samtidigt en fotoram som kan stå frame, en utmärkt present till när och kära. Detta kommer att finnas i butiken om man vill kika på det.

Jag återkommer snart igen med ett spännande album som Jenni och jag kommer att hålla kurs med i höst, så håll utkik i bloggen

Tjingeling

Annette


av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Trevliga fotoramar”

 1. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Så tjusigt, Annette!! Tack för fin tutorial, alltid roligt att se steg för steg!

 2. Profilbild för Marie Malmberg
  Marie Malmberg

  Jättefina kort! Så inspirerande, ser verkligen fram emot vad som erbjuds i kursväg 🙂 tack Annette!

 3. Profilbild för Britt
  Britt

  Hej Annette!
  Så jättefina kort! Var inne i affären och såg kortet som på baksidan har ett väldigt fiffigt ”ställ” och undrar förstås var man kan få tag i ett sådant!
  Tack Britt

  1. Profilbild för Allram
   Allram

   Det är en dies från Tim Holtz. Väldigt praktisk faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *